PREZENTACE PRO ITP Ing. Věra Bláhová, ITP 28. 1. 2008 Institut Trhu Práce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Trh práce v Jihomoravském kraji – dosavadní vývoj
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Míra nezaměstnanosti mírně klesla
Obec KUNČICE. Obsah  Informace o obci  Struktura obecního úřadu  Rozpočet obce  Závěrečný účet na 2005  Rozpočet pro rok 2006  Rozpočtový výhled:
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Ing. Blanka Doležalová, ITP Analýza vlivu automobilového průmyslu na zaměstnanost v PK.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Komunikace o evropských fondech Názory široké veřejnosti Tisková konference Ministerstva pro místní rozvoj
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Evropský sociální fond v ČR
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Školy a zaměstnavatelé u jednoho stolu
Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Rekvalifikace jako nástroj politiky zaměstnanosti České republiky Vypracovala: Věra Pepřicová Vedoucí práce: Ing.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Středočeský kraj.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
PREZENTACE KA 1 a 3 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Coufalík, CSc., Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
ZAMĚSTNANOST. Práce, pracovní síla práce = účelná a cílevědomá lidská činnost přeměňující přírodní látky na statky nebo činnost spojená s poskytováním.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červen 2011.
Občanský a družstevní sektor. překrývání sociální ekonomiky státu s občanským sektorem /nejsou totožné/ České organizace občanského sektoru občanská sdružení.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
S handicapem zpět do zaměstnání
Webová aplikace – databáze mikroregionů kartografické vyjádření mikroregionů Zlín, říjen 2005 ORR KrÚ JMK 10/2005.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červen 2011.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
1 Se sousedy k vzdělávání I, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
2. setkání pracovní skupiny „Život v obcích“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Výhodná geografická poloha.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek. Téma na dnešní cvičení Příjmy a výdaje obce za léta 2,3,4,5 a 6 –Obecné příjmy a výdaje –Zohledňuje se: Počet obyvatel.
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Transkript prezentace:

PREZENTACE PRO ITP Ing. Věra Bláhová, ITP Institut Trhu Práce

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Aktualizace REGISTRU OBCÍ Pardubický kraj Mikroregiony okresu Ústí nad Orlicí Českotřebovsko Choceňsko Jablonsko Lanškrounsko

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / / Charakteristika okresu Ústí nad Orlicí Rozložení okresu •rozloha km 2 •počet obyvatel •počet obyvatel ekonomicky aktivních •míra nezaměstnanosti k ,0 % •počet volných míst k •je komplexem 115 obcí, z nichž 10 má statut města 3

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Rozdělení okresu Ústí nad Orlicí •Českotřebovsko – Česká Třebová + 5 obcí •Choceňsko – Choceň, Brandýs nad Orlicí + 19 obcí •Jablonsko – Jablonné nad Orlicí + 6 obcí •Kralicko – Králíky + 5 obcí •Lanškrounsko – Lanškroun + 20 obcí •Letohradsko – Letohrad + 8 obcí •Ústeckoorlicko – Ústí nad Orlicí + 9 obcí •Vysokomýtsko – Vysoké Mýto + 21 obcí •Žamberecko – Žamberk + 12 obcí 4

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / / Vznik Registru obcí •obce – nejmenší katastrální jednotky se staly partnery úřadů práce na trhu práce •provedení inventarizace po celém Pardubickém kraji – vznik podkladového materiálu pro potřeby úřadů práce •od roku 2000 probíhá aktualizace Registru obcí 1x ročně 5

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / / Aktualizace Registru obcí 3.1. Přípravná fáze -úzká spolupráce ITP úřadu práce a ITP HK ČR -rozdělení obcí podle mikroregionů – část zpracovává ITP ÚP, část ITP HK -sestavení dotazníku pro RO – dostatečně vypovídající, nesmí příliš zatěžovat 6

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / / Aktualizace Registru obcí 3.2. Pracovní postup -vlastní příprava RO - získání veškeré dostupné informace o příslušné obci z webových stránek a stránek ČSÚ  rozloha obce  adresa obecního úřadu  starosta a místostarosta obce  stav nezaměstnanosti v obci  počet uchazečů o zaměstnání  počty podnikatelských subjektů v obci -kontakt zástupce obce – určení termínu pracovní schůzky 7

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / / Aktualizace Registru obcí -pracovní schůzka  představení projektu ITP  odsouhlasení obecných údajů, určení jiné kontaktní osoby  upřesnění lokality  termín schválení územního plánu  dopravní obslužnost  dojížďkovost do zaměstnání  občanská vybavenost  rozhodující zaměstnavatelé v obci, živnostníci  volné objekty a brownfieldy  rozvoj obce a budoucí aktivity  čerpání dotací  spolupráce s úřadem práce 8

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / / Aktualizace Registru obcí 3.3. Vlastní šetření -do konce roku 2007 proběhla návštěva 50 obcí mikroregionů Českotřebovsko, Choceňsko, Jablonsko a Lanškrounsko -zajímavým údajem pro kontaktní osoby byl vývoj míry nezaměstnanosti a počty uchazečů o zaměstnání za poslední 3 roky -ve většině případů nezaměstnanost klesla, nejnižší byla v roce pouze ve 4 obcích byla nezaměstnanost v roce 2007 vyšší než v předcházejících letech 9

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Počty uchazečů o zaměstnání ve vybraných obcích 10

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / / Aktualizace Registru obcí -dopravní obslužnost – pro malé obce představuje velké riziko -počet podnikatelských subjektů – ve většině případů se údaje z ČSÚ neshodovaly s odhadem zástupců obcí -rozhodující zaměstnavatelé v obci – shoda našich údajů s údaji kontaktních osob -rozvoj obce a budoucí aktivity – vodovod, veřejné osvětlení, bytová výstavba, plynofikace, sportovní vyžití občanů -spolupráce s úřadem práce – využívání veřejně prospěšných prací -občanská vybavenost – upřesnění v následujícím grafu -dojížďkovost do zaměstnání – ve vybraných mikroregionech vysoká, z dotázaných obcí (bez měst) činí dojížďkovost cca 82 % 11

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Občanská vybavenost 12

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Dojížďkovost do zaměstnání 13

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / / Aktualizace Registru obcí -celková analýza obce  silné stránky obce – dostupnost města, bytová výstavba, dobré mezilidské vztahy občanů v obci, turistický ruch, okolní příroda  slabé stránky obce – nedostatek zaměstnavatelů, špatná dopravní obslužnost, nedostatek vlastních pozemků, nízký rozpočet obce, stěhování obyvatel do měst, malá občanská vybavenost  ohrožení obce – povodně, přívalové deště  příležitost pro obce – dotační politika, možnost výstavby bytových jednotek, prostor pro podnikání, cestovní ruch -aktivní život obce – zájmové spolky a sdružení (SDH, Myslivecké sdružení) 14

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / / Význam aktualizace Registru obcí -zmapování trhu práce v celém Pardubickém kraji – vznik široké základny informací o obcích -využití pro přidělování prostředků APZ -zjištění nových investorů v regionu -využití pro cílené projekty ESF – poradenství -využití dotační politiky strukturálních fondů EU 15

DĚKUJEME ZA POZORNOST