Ing. Michal Vršecký BIOPROJECT s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

GENSETS CZECH REPUBLIC SE
PREZENTACE SPOLEČNOSTI DIVIZE PŮJČOVNY DIESELAGREGÁTŮ
Nabízené služby společnosti  Poskytování služby Excel24 ( outsourcingový způsob řešení úkolů a problémů s tabulkovým procesorem ) ; Ing. Roman Ševčík.
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI
Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
Popis školících a informačních aktivit CERMATu
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Vědecko-technologické parky, technologická centra – zkušenosti z budování a provozu (Ostrava, Praha) Jaromír Dudek Bratislava,
Výstavba a provoz solárních zdrojů elektřiny
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
ANO? Zajímáte se o některou z těchto oblastí?
Projekční a architektonická kancelář Stavební a obchodní společnost
Technická dokumentace
Nabídka personálních služeb
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
1 Realita není černobílá aneb řešení šitá na míru 19. září, Praha Michal Tesař, NEWTON Management, a.s.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Ostrava | Projekt Energeticky nezávislý kraj analýza silných a slabých stránek.
Investiční potřeby & dluhové financování Jan Šnajdr Odbor poradenství infrastrukturních projektů Česká spořitelna.
Iva Vodáková – DURABO Vydavatelství a tisk Na Stráni Čelákovice Založeno roku 1991.
Užitečnost BPS Ing. Jiří Zima, obchodní manažer
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Představení společnosti Od roku 2005 se skokově zvyšuje spotřeba i ceny elektřiny a zemního plynu v České republice a v široké veřejnosti panuje názor,
Naše činnost  Příprava staveb  Projektová činnost ve výstavbě  Komplexní řízení staveb  Koordinační činnost  Dodávka a montáže TZB  Dodávka a montáže.
Roneli – franchisa ve stavebnictví. Roneli (staví např. na Ukrajině, v Rusku, Kazachstánu a Gruzii) Generální dodávky staveb - stavby občanské, průmyslové,
Partnerství a spolupráce v oblasti bydlení PCRBF.
Základní problémy přípravy a provozu bioplynových stanic v ČR CZ Biom – České sdružení pro biomasu Ing. Tomáš Dvořáček Bioprofit s.r.o.
Společnost Skanska je tu pro vás
HYPOTEČNÍ ÚVĚRY finanční poradenství konzultace
Ing. Zdeněk Kondler, ředitel územního inspektorátu XXI. Seminář energetiků – Jelenovská ledna 2011.
Energetický audit, jeho úloha přípravě projektu pro program Eko-Energie – Ostrava Energetický audit, jeho úloha přípravě projektu pro program.
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Výroba elektřiny z obnovitelných zdrojů v ČR v roce 2004 Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář AEM MSV Brno,
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
MODERNÍ ZPRACOVÁNÍ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE. Obsah Vývoj reprografických služeb Co by dnes měli projekční, developerské a stavební firmy požadovat od svého.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Naše činnost  Příprava staveb  Projektová činnost ve výstavbě  Komplexní řízení a realizace staveb  Koordinační činnost  Dodávka a montáže TZB  Dodávka.
Energie budoucnosti: suchá fermentace
Název projektu Změna vytápění Mateřské školky a Domu s pečovatelskou službou na vytápění biomasou Tomáš HojdaMartin Paťha Luboš RypáčekMartin Müller.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
Problematika zákona o kogeneraci z pohledu provozovatelů závodních energetik Ing. Petr Matuszek Praha
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Aspe® systém pro řízení stavebně investičních projektů.
ČEZ Energetické služby, s.r.o.. 2 Proč s námi spolupracovat?  pomáháme Vám snižovat energetickou náročnost Vašeho provozu  Vy se soustředíte se na Vaši.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
Dlouhodobá koncepce lokality JE Dukovany Petr Štulc 25.listopadu 2014 Seminář na téma: „MOŽNÉ SOCIOEKONOMICKÉ DOPADY V PŘÍPADĚ UKONČENÍ PROVOZU JE DUKOVANY,
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ PRO VŠECHNY
Katedra elektrotechniky
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Kompresní stanice Jirkov
účetnictví, daně a controlling
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Nabízené služby společnosti
Nabízené služby společnosti
Transkript prezentace:

Ing. Michal Vršecký BIOPROJECT s.r.o. www.bioproject.cz Využívanie biomasy v energetike Šoporňa 19.-20.10. 2011 Bioplynové stanice firmy Bioproject na Slovensku. Ing. Michal Vršecký BIOPROJECT s.r.o.

PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI Společnost BIOPROJECT s.r.o. je přední českou firmou v oblasti návrhu, výstavby a provozování bioplynových stanic, jež nabízí svým klientům bezkonkurenční nabídku služeb a prvotřídní technické a vývojové zázemí. Zajišťujeme kompletní dodávku bioplynových stanic na klíč, jejich provoz a servis. Přispíváme k využití zemědělských plodin či průmyslových odpadů k výrobě elektrické energie a tepla. Dále nabízíme realizaci plynového a kalového hospodářství pro čistírny odpadních vod a topenářské, vodoinstalatérské a stavební práce. Stavíme na silném týmu odborníků a opíráme se o výsledky vlastního výzkumu a vývoje, díky němuž nabízíme svým klientům neustálé inovace a jsme tak vždy o krok před konkurencí.

Mezi výhody bioplynových stanic patří: PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI Mezi výhody bioplynových stanic patří: Získání hodnotné energie (elektrická energie, teplo). Zmenšení zatížení prostředí zápachem. Dlouhodobě státem garantované výkupní ceny elektrické energie vyrobené z bioplynu. Likvidace a zpracování jinak těžko odbouratelných organických zbytků. Možnost poskytování placených služeb ekologické likvidace. Získání vysoce hodnotného organického hnojiva Vysoká rentabilita a rychlá návratnost investic vložených do výstavby bioplynové stanice.

KOMPLETNÍ NABÍDKA SLUŽEB A SERVISU www.bioproject.cz KOMPLETNÍ NABÍDKA SLUŽEB A SERVISU

Pro oblast zemědělství, průmyslové podniky, města a obce, investory KOMPLETNÍ NABÍDKA SLUŽEB A SEVISU Pro oblast zemědělství, průmyslové podniky, města a obce, investory zajišťujeme komplexní služby prvotřídní kvality. Poradenství Výstavba bioplynové stanice je velmi zásadním krokem, který musí vycházet z dobré znalosti problematiky a analýzy všech nutných předpokladů pro úspěšnou realizaci. Na základě našich bohatých zkušeností nabízíme poradenství v následujících oblastech: Hodnocení realizovatelnosti záměru Prvotní technologický návrh Zpracování studie proveditelnosti Zpracování energetického auditu SWOT analýza Variantní analýza

Technické a ekonomické výpočty KOMPLETNÍ NABÍDKA SLUŽEB A SEVISU Technické a ekonomické výpočty Kromě poradenství nabízíme také zpracování technických a ekonomických propočtů. Jedná se především o následující kalkulace: Tyto analýzy provádějí naši odborníci z oblasti návrhu, výstavby a provozování bioplynových stanic. Při propočtech vycházejí z aktuálních údajů a čerpají z výsledků vlastního výzkumu. Námi zpracované podklady vám pomohou nejen při rozhodování, ale stanou se zároveň kvalitním podkladem pro jednání s bankami, či jinými institucemi. Výpočet výtěžnosti dostupné biomasy Návrh optimální skladby kofermentátu Propočet produkce bioplynu Výpočet kapacity a výkonu bioplynové stanice Kalkulace příjmů a nákladů Finanční analýza Hodnocení rentability

všech potřebných povolení? KOMPLETNÍ NABÍDKA SLUŽEB A SEVISU Legislativa Uvažujete o výstavbě bioplynové stanice a obáváte se složitého procesu zajištění všech potřebných povolení? Naše společnost vám zajistí kompletní servis spojený se získáním územního rozhodnutí a stavebního povolení pro výstavbu stanice: Tým našich odborně vyškolených zaměstnanců vám ve spolupráci s externími specialisty zajistí komplexní řízení celé agendy od konkretizace záměru až po vydání stavebního povolení. Analýzu realizovatelnosti záměru Zajištění potřebných studií a podkladů Zpracování studií a oznámení (EIA, Natura) Zpracování žádosti a potřebných stanovisek k vydání územního rozhodnutí Zpracování žádosti a požadované dokumentace pro vydání stavebního povolení Zpracování projektové dokumentace

Zajištění investičního úvěru bankovních domů KOMPLETNÍ NABÍDKA SLUŽEB A SEVISU Financování Pro své klienty nabízíme nejen kompletní výstavbu bioplynové stanice včetně zajištění potřebných dokumentů, ale také pomoc při zajištění financování. Výstavba bioplynové stanice je rozsáhlou investicí, k jejímuž zajištění většina klientů využívá externí zdroje financování. Naše společnost vám proto nabízí tyto služby: Zajištění investičního úvěru bankovních domů Vyřízení financování investice u nebankovních institucí Zajištění kompletního financování a provozování BPS

KOMPLETNÍ NABÍDKA SLUŽEB A SEVISU Projektování Naše projekční a konstrukční oddělení se především zabývá tvorbou přípravných projekčních podkladů k územnímu rozhodnutí, stavebnímu povolení a zpracovávání prováděcích technologických projektů pro dodávky bioplynových stanic. V rámci těchto projektů dále zpracujeme kompletní výrobní a montážní dokumentaci pro zařízení bioplynových stanic.

KOMPLETNÍ NABÍDKA SLUŽEB A SEVISU Provoz a servis Oddělení přípravy a realizace staveb provádí kompletní realizace výstavby bioplynových stanic a to jak v rámci dodávky jednotlivých technologických částí tak i ve formě realizace na klíč, kdy nedílnou součástí dodávky jsou také stavební práce, systém měření a regulace, či připojení do rozvodné sítě. Po ukončení výstavby se dále toto oddělení účastní zkušebního provozu, zajišťuje spuštění technologie na projektované parametry a dále, v rámci servisní činnosti, provádí periodické prohlídky bioplynové stanice.

Provádění servisních činnosti na bioplynových stanicích KOMPLETNÍ NABÍDKA SLUŽEB A SEVISU Servis Úkolem našeho servisního týmu je asistovat při uvedení bioplynové stanice do provozu. Zde patří zejména kontrola funkčnosti jednotlivých technologických zařízení provozu, zaučení a zaškolení obsluhy stanice. Tato asistence je nezbytná pro vyloučení možnosti poškození technologie z důvodu nesprávné obsluhy. Společnost BIOPROJECT s.r.o. nabízí svým klientům také odborný biologický servis zahrnující optimalizaci procesu, provádění měření a rozborů za využití vlastní specializované laboratoře. K dispozici je vám náš vysoce kvalifikovaný tým specialistů, odborníků na proces anaerobní fermentace a provozování BPS. Provádění servisních činnosti na bioplynových stanicích Naše společnost dále nabízí odborný servis bioplynových stanic a to jak v rámci záruční doby, tak samozřejmě pozáruční servis na veškeré naše dodávky. Již nyní je vám k dispozici nonstop servisní středisko se základnou v Ostravě a postupně vybavujeme další pracoviště v Pardubicích a Praze.

Nonstop Linka? Ano, samozřejmě! KOMPLETNÍ NABÍDKA SLUŽEB A SEVISU Nonstop Linka? Ano, samozřejmě! V případě nenadálé poruchy je všem našim klientům k dispozici Nonstop Linka zajišťující okamžitou telefonickou konzultaci či vyslání servisní posádky. V akutním případě jsme schopni reagovat v řádech hodin, naše nonstop týmy jsou ve stavu neustálé pohotovosti 24 hodin denně.

projekci, výstavbě i samotném provozování bioplynových stanic. KOMPLETNÍ NABÍDKA SLUŽEB A SEVISU Výzkum a vývoj Jsme si dobře vědomi nutnosti neustálého zlepšování technologií a postupů při projekci, výstavbě i samotném provozování bioplynových stanic. V oblasti výzkumu a vývoje proto aktivně působíme v těchto oblastech: Řešení vlastních projektů VaV Spolupráce s výzkumnými organizacemi Spolupráce s vysokými školami Spolupráce se zahraničními firmami na výzkumných projektech

www.bioproject.cz REFERENCE

REFERENCE Česká republika: • Bioplynová stanice Letohrad Elektrický výkon: 66 kW, uvedení do provozu: srpen 2004 • Bioplynová stanice Plevnice Elektrický výkon: 160 kW, uvedení do provozu: září 2005 • Bioplynová stanice Velké Albrechtice Elektrický výkon: 852 kW, uvedení do provozu: duben 2006 • Bioplynová stanice Klokočov Elektrický výkon: 962 kW, • Bioplynová stanice Kněžice Elektrický výkon: 330 kW, uvedení do provozu: září 2006 • Bioplynová stanice Zavidov, okres Rakovník Elektrický výkon: 46 kW, uvedení do provozu: listopad 2006 • Bioplynová stanice Svojšín, okres Tachov Elektrický výkon: 2 x 526 kW, uvedení do provozu: únor 2007 • Bioplynová stanice Spytihněv, okres Zlín Elektrický výkon: 320 kW, uvedení do provozu: květen 2008 • Bioplynová stanice Žihle, okres Plzeň - sever Elektrický výkon: 998 kW, uvedení do provozu: červenec 2007 • Bioplynová stanice Pustějov, okres Nový Jičín Elektrický výkon: 526 kW, uvedení do provozu: listopad 2007

REFERENCE Česká republika • Bioplynová stanice Lešany, okres Prostějov Elektrický výkon: 426 kW, uvedení do provozu: prosinec 2007 • Bioplynová stanice Čejč, okres Hodonín Elektrický výkon: 2 x 536 kW, uvedení do provozu: leden 2008 • Bioplynová stanice Velká Černá Hať Elektrický výkon: 536 kW, uvedení do provozu: únor 2008 • Bioplynová stanice na ČOV Vysoké Mýto Elektrický výkon: 2 x 160 kW, uvedení do provozu: květen 2008 • Bioplynová stanice Hostouň, Elektrický výkon: 696 kW, uvedení do provozu: září 2008 • Bioplynová stanice Poběžovice Elektrický výkon: 536 kW, uvedení do provozu: říjen 2008 • Bioplynová stanice Částkov, okres Tachov Elektrický výkon: 1 000 kW, uvedení do provozu: červen 2009 • Bioplynová stanice Ostřetín, okres Pardubice Elektrický výkon: 840 kW, uvedení do provozu: květen 2009 • Bioplynová stanice Habry – Miřátky Elektrický výkon: 716 kW, • Bioplynová stanice Kladruby Elektrický výkon: 3 x 160 kW, uvedení do provozu: únor 2011

REFERENCE BPS v přípravě: Slovenská republika: • Bioplynová stanice Veľký Ďur, okres Levice Elektrický výkon: 2 x 498 kW, uvedení do provozu: leden 2010 • Bioplynová stanice Choňkovce, okres Sobrance Elektrický výkon: 660 kW, uvedení do provozu: leden 2011 • Bioplynová stanice Boľkovce, okres Lučenec Elektrický výkon: 1 000 kW, plánované uvedení do provozu: únor 2011 • Bioplynová stanice Ružindol, okres Trnava plánované uvedení do provozu: červen 2011 BPS v přípravě: • Bioplynová stanice Sačurov Elektrický výkon: ………. V přípravě • Bioplynová stanice Veĺké Uherce Elektrický výkon: …………..

REFERENCE

REFERENCE – BPS BOĽKOVCE BPS Boľkovce – 990 kW

REFERENCE – BPS BOĽKOVCE

REFERENCE – BPS BOĽKOVCE

REFERENCE – BPS CHOŇKOVCE BPS Choňkovce – 696 kW

REFERENCE – BPS VEĽKÝ ĎUR BPS Veľký Ďur – 848 kW

www.bioproject.cz VÝVOJ REALIZACE BPS

Celkový instalovaný výkon VÝVOJ REALIZACE BPS Vývoj realizace bioplynových stanic Celkový počet BPS Celkový instalovaný výkon

www.bioproject.cz KONTAKTY

BIOPROJECT Slovakia s.r.o. KONTAKTY Centrála: BIOPROJECT s.r.o. Výstavní 135/107 703 00 Ostrava-Vítkovice Tel: +420 595 953 013 Fax: +420 595 952 254 e-mail: info@bioproject.cz www.bioproject.cz Pobočka Pardubice: BIOPROJECT s.r.o. Boženy Němcové 2625 530 02 Pardubice Tel/fax: +420 466 335 514 www.bioproject.cz Pobočka Praha: BIOPROJECT s.r.o. Růžová 15 110 00 Praha 1 Tel: +420 225 375 375 e-mail: kos@bioproject.cz www.bioproject.cz BIOPROJECT Slovakia s.r.o. Partizánska cesta 94 974 01 Banská Bystrica, SK e-mail: tomasek@bioproject.cz www.bioproject.sk BIOPROJECT Hungary Kft. Kálnoki u. 49., H-9200 Mosonmagyaróvár Telephone: +36-30-3745745 e-mail: info@bioproject.hu www.bioproject.hu