KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY Moravská Třebová - projekt odkanalizování Udánek, Sušic, Boršova a modernizace ČOV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vsakování odpadních vod do horninového prostředí
Advertisements

Provázanost stavebního zákona a o vodovodech a kanalizacích
Specifika výstavby optických síti na území HM Prahy květen 2010 Svatopluk Fröhlich S com s.r.o.
KANALIZACE A VODOVOD V OBCI SIBŘINA KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY
DOSTAVBA KANALIZAČNÍ SÍTĚ A KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY
Následující dokument sloužil pouze jako podklad
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
Nástroje územního plánování
V souvislosti s množícími se snahami o stanovení dešťových kanalizací kanalizacemi pro veřejnou potřebu dle ust. § 1 odst. 4 zákona o vodovodech a kanalizacích.
Návrh územního plánu Jihlava 1. ETAPA. Modrá – varianta A mezi sídlištěm a hřbitovem Červená varianta B Za hřbitovem (stávající holobyty)
Obor: Geodézie a katastr nemovitostí
PODZEMNÍ STAVBY Kolektory Ústav geotechniky.
Integrovaná střední škola, Slaný
Nástrahy veřejnoprávního projednávání a územního rozhodování Ing. Pavel Dražďák.
Plzeňského a Karlovarského kraje
Novostavba rodinného domu
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
(kanalizační přípojky)
Dešťové kanalizace a využití § 1 odst. 4 Za jakých podmínek může vodoprávní úřad stanovit, že se zákon o vodovodech a kanalizacích vztahuje i na kanalizace.
Developerské projekty Dopravní infrastruktura
Technické zařízení budov
Technické zařízení budov
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Trasování lesních cest
PRŮMYSLOVÁ ZÓNA nad OEZ Letohrad
Zadávání studií odtokových poměrů a geologických průzkumů při komplexních pozemkových úpravách (činnosti pobočky krajského pozemkového úřadu jako investora)
SUCHÁ NÁDRŽ DUBNICE – JEŠTĚDSKÝ POTOK PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
Informace stavebníkům před provedením kanalizačních přípojek Obec Luběnice Jaroslav Matiáš starosta obce.
Program Podpora výstavby a technického zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizaci Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák Místo.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
JAK DÁL V ČIŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD V MALÝCH OBCÍCH PROČ? Listina základních práv a svobod: Čl. 35 (1,2,3)-právo na příznivé životní prostředí a právo na včasné.
Informační leták Obce Stanoviště o domovních kanalizačních přípojkách Zde uvádíme společnosti, které nabídly služby občanům při vybudování gravitačních.
Zkušenosti z projednání nové trasy vedení 400 kV Jiří Steinbauer ELEKTROTRANS, a.s. Konference Palác Žofín
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
SP4 - RD PROVÁDĚCÍ v ARCHICADU ing. arch. Vladimíra Jínová 13 - TEXTOVÁ ČÁST.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Multitechnik divize II, s.r.o. Na příkopech 1782, Chomutov Vybudování chodníku v ul. F. Chlouby Ing. Kamil Šlachta, Louny 2010.
Koordinace územních plánů a pozemkových úprav Ing. Jan Kaiser – Státní pozemkový úřad – Pobočka Domažlice.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č.9 Dne od 17:00hod.
Zneškodňování odpadních vod v malých obcích
TLAKOVÁ KANALIZACE KLY – TUHAŇ HOŘENÍ VINICE
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
„TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA V BÝVALÝCH KASÁRNÁCH KPT
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Zkušenosti s vyhláškou o obsahu technické mapy obce
Autor: Bc. Martin Dědič Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Žák, CSc.
odbor politiky bydlení
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Plochy a pozemky veřejných prostranství
Projektová dokumentace „Pěší stezka - lokalita Šance“ byla podpořena z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci dotačního programu na přípravu projektové.
Kanalizační Přípojky F-M
Stavební právo.
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
Staveniště a zařízení staveniště
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
VLIV KANALIZACE NA ČIŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD
Připojení nemovitostí Dolina a Svaté
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
BERNARDOV - ČOV A TLAKOVÁ KANALIZACE
Právní aspekty domovních a malých ČOV
INFORMACE OBČANŮM O GRAVITAČNÍ A TLAKOVÉ KANALIZACI
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Informace stavebníkům před proJEKTOVÁNÍM kanalizačních přípojek
Informace stavebníkům před proJEKTOVÁNÍM kanalizačních přípojek
Transkript prezentace:

KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY Moravská Třebová - projekt odkanalizování Udánek, Sušic, Boršova a modernizace ČOV

PŘEHLEDNÁ SITUACE ŘEŠENÉ LOKALITY

CO JE KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKA Zákon č. 274/2001 Sb. o vodovodech a kanalizacích "Kanalizační přípojka je samostatnou stavbou tvořenou úsekem potrubí od vyústění vnitřní kanalizace stavby nebo odvodnění pozemku k zaústění do stokové sítě".

POVINNOST NAPOJENÍ Zákon o vodách č. 254/2001 Sb. Ukládá všem majitelům domů zabezpečit nezávadnou likvidaci odpadních vod. Dle zákona č. 274/2001 Sb. A jeho novela č. 76/2001 Sb. O vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu, paragraf  3 odst. 8 může obec v přenesené působnosti rozhodnutím uložit vlastníkům stavebního pozemku nebo staveb, na kterých vznikají nebo mohou vznikat odpadní vody, povinnost připojit se na kanalizace v případech, kdy je to technicky možné.

TECHNICKÉ PARAMETRY Každá budova jednu přípojku Přípojka co nejkratší Trasa nejlépe vedená v přímém směru kolmo na veřejnou kanalizaci Minimální spád přípojky je 2% Spád musí být po celé délce přípojky (mezi šachtami) stejný Minimální DN (vnitřní průměr) je 150 mm Na přípojce musí být domovní revizní šachta

ROZDĚLENÍ PŘÍPOJEK PODLE TYPU OV Jednotná Oddílná - splašková - dešťová PODLE TOKU OV Gravitační Čerpané PODLE POZEMKU Veřejná část (kanal. odbočka) Veřejná i soukromá část (kanal.přípojka)

ZPŮSOBY NAPOJENÍ NA STOKU Do odbočky vysazené při stavbě veřejné stoky Kanalizačním sedlem (navrtávka) dodatečně po stavbě veřejné stoky Ve výjimečných případech do revizní šachty - prostupem do dna - vnějším spadištěm

POSTUP PŘI PROJEKTOVÁNÍ Seznam všech nemovitostí, příprava formulářů Osobní projednání technického řešení přípojky Geodetické zaměření Vypracování projektové dokumentace V případě zájmu poslání návrhu ke schválení Projednání projektu s DOSS Zajištění územního rozhodnutí (souhlasu) pro stavbu přípojky Předání PD jednotlivým vlastníkům nemovitostí

OSOBNÍ PROJEDNÁNÍ Pověřený projektant (geodet) s průkazkou potvrzenou Městem Moravská Třebová

TECHNICKÉ DOTAZY Stávající způsob likvidace OV Materiál, profil, hloubka uložení a trasa stávajícího potrubí Místo a způsob přepojení Umístění dom. revizní šachty (počet – lomy) Typ poklopu – pojízdný / nepojízdný Stavby a přípojky dotčené navrženou přípoj. Doplňující technické údaje

DALŠÍ DOTAZY Datum narození všech vlastníků (nutné k vyřízení povolení stavby přípojky) Kontakty (telefon, mail), další kontaktní osoby Vyfocení místa přípojky Domluvení termínu geodetického zaměření Podpis VŠECH VLASTNÍKŮ NEMOVITOSTI na dotazník a technický návrh v situaci 1:250 Domluvení formy schválení zpracované situace Souhlasy vlastníků dalších dotčených pozemků

DOTČENÉ POZEMKY Veřejné pozemky (komunikace, chodníky, vodní plochy, apod.) – souhlas se vstupem vyřídí projektant Soukromé pozemky - stejný vlastník jako u nemovitosti – na dotazníku - jiný vlastník – souhlas se vstupem na pozemek (další formulář se situací)

OBSAH PROJEKTU I. TEXTOVÁ ČÁST - Technická zpráva - Identifikace přípojky (včetně výpisu materiálu) - Rozhodnutí o umístění stavby - Dotazník ke kanalizační přípojce - Souhlasy se vstupy na další dotčené pozemky (vyjádření DOSS zapracovány do UR, k nahlédnutí na MU Moravská Třebová

OBSAH PROJEKTU II. VÝKRESOVÁ ČÁST Katastrální situace 1:2000 Podrobná situace 1:250 Podélný profil 1:250/100 Vzorová domovní revizní šachta Vzorový typ odbočení Vzorová domovní čerpací stanice Vzorové přepojení v septiku Vzorový příčný řez rýhou Vzorové křížení se stávajícími inženýrskými sítěmi

NAVRHOVÁNÍ A VÝSTAVBA NAVRHOVÁNÍ Technická norma ČSN 75 6101 Stokové sítě a kanalizační přípojky Standardy provozovatele kanalizace VHOS a.s. VÝSTAVBA Vyhláška o obecných technických požadavcích na výstavbu č. 137/1998 Sb., §44. Platné legislativy

TĚŠÍME SE NA SPOLUPRÁCI DĚKUJI ZA POZORNOST