Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
FINANCOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY: Jaký je aktuální stav a perspektiva dalších let? , Praha Pavel ŠVAGR.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Seminář CACE Ing. Tomáš Čoček, Ph.D.. Upravený rozpočet hlavních příjemců v roce Investor SFDI upravený rozpočet OPD upravený rozpočet EIB upravený.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Silnice nebo železnice
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Příspěvkové programy SFDI Praha, 7. dubna 2016 Ing. Karel Havlíček.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Financování dopravní infrastruktury Priorita mandatorní výdaje – EU – Národní Finanční rámec mld. Kč Nesmyslný střednědobý výhled.
Financování dopravní infrastruktury v roce 2016 Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Státní fond dopravní infrastruktury Objemy finančních prostředků pro budování infrastruktury v ČR, Ing. Kristýna Kastlová, Ph.D. referent specialista.
Zásady a pravidla Národního rozvojového programu mobility pro všechny Mgr. Barbora Mičicová tajemnice Řídícího výboru NRPM.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Financování výstavby a modernizace dopravní infrastruktury v ČR
Zásady a pravidla Národního rozvojového programu mobility pro všechny
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Ing. Zbyněk Hořelica, ředitel SFDI
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Snídaně starostů , Jedlí
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Financování dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI v roce 2017
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Brandýs n. L. – Stará Boleslav, 18. října 2016
Ing. Zbyněk Hořelica, ředitel SFDI
odbor politiky bydlení
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Zásady a pravidla Národního rozvojového programu mobility pro všechny
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Financování silnic II. a III. třídy
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů BIKE konference 2012 Brno - Výstaviště 4.- 5. října 2012 Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů

Poskytování příspěvků z rozpočtu SFDI Průzkumné a projektové práce Průzkumné a projektové práce, studijní a expertní činnosti zaměřené na výstavbu, modernizaci a opravy dálnic a silnic dopravně významných vodních cest a staveb celostátních a regionálních drah Bezpečnost Akce zaměřené na úpravy dopravní infrastruktury směřující ke zvýšení bezpečnosti dopravy a jejího zpřístupňován osobám s omezenou schopností pohybu a orientace vypracování realizace akce Cyklostezky výstavba údržba

Předpisy upravující poskytování příspěvků Právní základ je dán: Zákonem č. 104/2000 Sb., o SFDI, v platném znění Podmínky jsou konkretizovány v: Pravidlech pro financování programů, staveb a akcí z rozpočtu SFDI Pravidlech pro poskytování jednotlivých příspěvků z rozpočtu SFDI pro příslušný rok Všechny uvedené dokumenty jsou k dispozici na www.sfdi.cz Pravidla pro poskytování příspěvků jsou připravována ve spolupráci s Ministerstvem dopravy, Centrem dopravního výzkumu, Národní radou osob se zdravotním postižením ČR, Vládním výborem pro zdravotně postižené občany, Policií ČR, Svazem měst a obcí ČR a dalšími institucemi.

Obsah „Pravidel“ pro příspěvky Pravidla stanovují Charakter akcí, na které lze příspěvek poskytnout maximální výši příspěvku v % Rozpočtové položky, které nelze z příspěvku financovat Možnou právní formu příjemce Podmínky pro poskytnutí příspěvku Náležitosti žádosti o příspěvek Kritéria pro hodnocení žádosti Termín podání žádosti Způsob informování o rozhodnutí Výboru SFDI o poskytnutí příspěvku

Schvalování žádostí schválení Pravidel schválení příspěvků (stanovení max. výše v tis. Kč a v %) ŽADATELÉ VÝBOR SFDI jmenování členů konzultace podání žádostí doporučení SFDI HODNOTITELSKÁ KOMISE zpracování žádostí

Náležitosti žádostí Identifikační údaje žadatele Požadovaná výše příspěvku pro daný rok, vyčíslení spoluúčasti žadatele, Předpokládané celkové náklady a harmonogram Prohlášení žadatele o zajištění spolufinancování Doložení majetkoprávního vypořádání stavbou dotčených pozemků Vyplněný průvodní list (je přílohou příslušných Pravidel) Další doklady dle příslušných Pravidel

Nejčastější nedostatky žádostí Charakter akce neumožňuje poskytnutí příspěvku Není dostatečně vyřešeno majetkoprávní vypořádání dotčených pozemků (vlastník neznámý) Žádost neobsahuje všechny požadované náležitosti pravomocné stavební povolení majetkoprávní vypořádání předložená projektová dokumentace dostatečně neřeší bezbariérové užívání staveb

Poskytování příspěvků z rozpočtu SFDI Průzkumné a projektové práce Průzkumné a projektové práce, studijní a expertní činnosti zaměřené na výstavbu, modernizaci a opravy dálnic a silnic dopravně významných vodních cest a staveb celostátních a regionálních drah Bezpečnost Akce zaměřené na úpravy dopravní infrastruktury směřující ke zvýšení bezpečnosti dopravy a jejího zpřístupňován osobám s omezenou schopností pohybu a orientace vypracování realizace akce Cyklostezky výstavba údržba

Prostředky pro roky 2011 – 2015 cyklostezky Rok 2011 94,931 mil. Kč Rok 2012 106,445 mil. Kč1) Rok 2013 150 mil. Kč2) Rok 2014-15 150 mil. Kč3) 1) Schváleno Výborem SFDI 2) Návrh rozpočtu SFDI na rok 2013 3) SDV na období 2014 - 2015

Hodnotící kritéria žádostí - cyklostezky Bezpečnostní kriteria 50% váha Finanční a ekonomická kriteria 25% váha Koncepční kriteria 25% váha

Změna „Pravidel“ pro rok 2013 cyklostezky Změna harmonogramu podání žádostí a její administrace s ohledem na realizaci vlastních akcí v daném roce a rovnoměrné čerpání schválených finančních prostředků

Časový harmonogram - cyklostezky Termín podání žádosti: 4. leden 2013 Zasedání Hodnotitelské komise: únor 2013 Předpokládaný termín schválení březen 2013

Konzultace Pro rok 2013 již byly ze strany SFDI vyhlášeny konzultační dny na kontrolu podkladů a potřebných náležitostí pro podání žádostí příspěvek, vč. projektové dokumentace a položkového rozpočtu, tzn. uznatelných a neuznatelných nákladů akce. Termíny konzultací jsou uvedeny na webových stránkách SFDI

Státní fond dopravní infrastruktury 2. Dopravní fórum, 18. 09 Státní fond dopravní infrastruktury 2. Dopravní fórum, 18.09. 2007 Gustáv Slamečka ředitel SFDI Děkuji za pozornost