Magický GarageBand.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)
Advertisements

Makra v Excelu.
PowerPoint - hudba na pozadí prezentace
Prezentační manažer Kapitola 8.0 (Rozšířené efekty)
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Práce s okny.
F ORMULÁŘE V A CCESSU. K ČEMU JSOU FORMULÁŘE UŽITEČNÉ Formuláře slouží především k jednoduchému způsobu zobrazení a úpravě dat. Je možne zobrazovat hodnoty.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
X EXEL.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
5.0 WINDOWS. Windows  Je operačním systémem počítače – základním programem, který oživuje počítač.  Existuje několik druhů:  - Windows 98  - Windows.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
IT začátečníci - Word Modul 3.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní pojmy v informatice –II.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Excel – editace ( formát ) buněk
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
GarageBand_1 Ing . Irena Uluçay.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_23_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Pracovní prostředí počítače
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Úloha 3 Projekt CZ.1.07/1.1.16/ David Holoubek 2014 Využití zvukového modulu NXT na základě pohybu - Pozdrav.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tvorba prezentace na iPadu Co se.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
ZONER CALLISTO Ovládání programu
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Hromadná korespondence 2 OpenOffice
Pracovní prostředí počítače
Zoner Callisto křivky, nástroje alternativního panelu
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
(nabídka kreslících nástrojů)
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Malování - uložení a otevření obrázku
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Tvorba webových stránek na google – Sites (10.)
Transkript prezentace:

Magický GarageBand

GarageBand V této sekci se dá zpracovávat hudba, aniž bychom potřebovali klávesnici V celé práci si vystačíme s myší

GarageBand Spusť Magic GarageBand Po spuštění hlavní obrazovky se nám objeví nabídka jednotlivých žánrů Vybraný žánr spustíme dvojklikem na plochu jeho příslušné ikony

GarageBand Během práce můžete změnit žánr skladby pomocí tlačítka Change genre Chvíli trvá, než se načte celá kapela Rozevře se opona a na pódiu se objeví jednotlivé nástroje, uprostřed stojí váš nástroj

GarageBand

Změna a odstranění nástroj GarageBand Změna a odstranění nástroj Změna nástroje dvojklikem na příslušný hudební nástroj na pódiu se ve spodní liště načtou různé obměny vybraného nástroje, změnu provedeme výběrem jiného a potvrdíme dvojklikem Odstranění nástroje označ klinutím nástroj a potvrdím tlačítkem No Instrument, nástroj bude z pódia odstraněn

GarageBand Pokud jsme s nastavením hudebních nástrojů spokojeni, tak se můžete přepnout do Garagebandu (tlačítko Open in Garageban) a provést aranžmá přednastavené skladby tak, jak už známe.

Kopie smyčky jednoho traktu – označíme myší jednu smyčku GarageBand Kopírování traktů skladby Kopie smyčky jednoho traktu – označíme myší jednu smyčku Kopie smyček více traktů najednou – označíme sloupec smyček

GarageBand Postup při kopírování: Smyčky, které chceme kopírovat označíme myší Hlavní lišta  Edit  Copy [cmd + C] Na místo kam chceme kopii traktů vložit, nastavíme přehrávací hlavu Hlavní lišta  Edit  Paste [cmd + V]

GarageBand – kopírovaní traktů

GarageBand Úkol 3: Vytvoř vlastní kapelu. Slož vlastní skladbu Pozvi aspoň 10 lidí na koncert Staň se tedy úspěšným skladatelem

Tvorba vyzvánění pro iPhone

GarageBand - iPhone Vytváření zvonění pro iPhone Z hlavního okna spustíme iPhone Ringtone – tvorba vyzvánění pro iPhone Otevřou tři nabídky pro tvorbu telefonního vyzvánění

GarageBand - iPhone PŘÍKLAD VYZVÁNĚNÍ – přednastavený trakt, využití při tvorbě vlastní hudební vyzváněcí smyčky SMYČKY – tvorba nové skladby HLASOVÝ ZÁZNAM – s využitím mikrofonu vytvoříme hlasovou stopu s možností hudebního podkladu

Nyní máme připravené okno pro vložení vlastní skladby. GarageBand - iPhone Vytvoření smyčky pro iPhone Postup: spustíme iPhone Rigtone  Example Rightone projekt pojmenujeme a uložíme příkazem Track  Delete track vymažeme přednastavený trakt Nyní máme připravené okno pro vložení vlastní skladby.

GarageBand – iPhone Upozornění: Vlastní skladbu, kterou chceme použít pro vyzvánění musíme mít již předem uloženou v Macbooku

GarageBand – iPhone Otevřete okno aplikace Finder výběrem z doku, vyhledejte skladbu, kterou chcete použít pro vyzvánění Tuto skladbu přetáhněte myší z doku do prostoru pro vložení stopy v hlavním okně Tím se automatický vytvoří zvuková stopa v oranžové barvě

GarageBand - iPhone Sledování délky vyzvánění Abychom mohli vytvořit vyzvánění úměrné času a mohli tento čas kontrolovat, přepneme si display (spodní panel okna) na zobrazování minut a vteřin Přepnutí provedeme z hlavní nabídky  Control  Show time in LCD

GarageBand – iPhone Výběr části skladby V dalším kroku je potřeba vybrat tu část skladby, kterou použijeme pro vyzvánění Zapneme tlačítko pro opakování – circle tzv. žlutý režim Nad prostorem pro ukládání smyček se objeví žlutý pruh Tažením myší žlutý pruh nastavíme na tu část, kterou pro vyzvánění chceme použít

GarageBand – iPhone Při označování použijte nastavení zoomu, kterým je možno přesněji doladit výběr délky skladby

GarageBand - iPhone Odstranění přebytečné části Zbylou část oranžové stopy (tu kterou nechceme ve vyzvánění použít) odstraníme tak, že myší klikneme na konec oranžové stopy, na její dolní roh, dojde ke změně kurzoru na dvě vodorovné čáry s šipkami Tažením v příslušném směru dojde k odstranění části stopy

GarageBand - iPhone Převod na vyzváněcí tón iPhone Aby nedošlo v iPhonu ke zkreslení zvuku je potřeba ještě nastavit kompresní vlastnosti vytvořené stopy Klepneme na tlačítko i – Info stopy v levém dolním rohu okna, zde přepněte na záložku Edit a zatrhněte políčko vedle kompresoru, poté zvolte druh kompresoru …. zde

GarageBand - iPhone zpět

GarageBand - iPhone Nastavení kompresoru Pro náš případ je vhodný Vocal Compression Basic. Po výběru se zobrazí se výzva pro pokračování – tlačítko continue Dále zatrhněte položky Master Echo a Master Reverab (případně táhlem můžeme nastavit na smyčku echo) Klepněte zpět na tlačítko s písmenem i a vyskakovací okno zavřete

GarageBand – iPhone Export do iTunes a iPhone iTunes – Share  Send Ringtone iTunes iPhone – vyberte vyzvánění v seznamu, klikněte na tlačítko synchronizace a přeneste tento zvukový soubor do iPhonu

GarageBand – export do iTunes Úkol 3: Vytvoř vyzvánění pro iPhone.

GarageBand zástupce hudebního nástroje aneb co dělat v případě, když chceme hrát sami

GarageBand Spuštění hudebního nástroje Postup: Nový projekt  Piano Zkratka cmd + K (objeví se miniatura Keyboardu) Pokud chcete hrát, stačí klikat myši na jednotlivé klávesy

GarageBand Přepnutí klávesnice na klaviaturu Na keyboardu je tlačítko s písmenem A

GarageBand Aktivní klávesy Vždy je aktivována jen část klaviatury, která je označena modrým pruhem Tažením myší, přidrženým pravým tlačítkem se dá modrým pruhem pohybovat, tím tedy měnit aktivní oblast kláves Aktivní klávesy 30

GarageBand Po zapnutí se vaše počítačová klávesnice změní v klaviaturu hudebního nástroje Klávesy jsou označeny písmeny klávesnice

GarageBand Vytvoření dalších zvukových traktů Přestože máte jen dvě ruce, můžete hrát na našem virtuálním hudebním nástroji i čtyř a více ručně a to tak, že si k nahranému traktu vytvoříte trakty další a přidáte další hudební nástroje

GarageBand Spuštění dalšího hudebního nástroje Hlavní panel  Track  New Track Opět vybereme piáno, ale změníme ho na elektrické Na záložce Software Instrument vybereme položku Strings (levý sloupec)  Orchestral Strings (pravý sloupec) ………………… A můžeme nahrát si další stopu zde

GarageBand přidání dalšího nástroje zpět

GarageBand Základní mix daných stop a uložení provádíte stejným způsobem, jako je popsáno v předchozích kapitolách

36