Registrace podniku – živočišné produkty.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Veterinární dozor nad prodejem živočišných produktů na trzích, tržnicích včetně farmářských a vánočních trhů A.Kozák.
Advertisements

Vybraná ustanovení z platné legislativy ČR a EU
BEZPEČNOST KRMIV Pojmy
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Elektronický podpis.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Dokumentace k zajištění BOZP
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Kontrola potravin Legislativa, bezpečnost, kontrolní orgány, standardy řetězců, sanitace, hygiena.
P r á v n í n o r m y Vyhláška č. 49/1993 Sb. o technických a věcných požadavcích na vybavení zdravotnických zařízení  Zákon č. 258/2000 Sb. ve znění.
Označení CE Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Legislativní předpisy, přístup ke kontrole
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Konference „ Farmářské trhy – módní výstřelek nebo vzkříšená tradice?“ Národní zemědělské muzeum Praha MVDr. Jan Váňa Státní veterinární správa.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Podnikání v cestovním.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Kontrola potravin Hejmalová Michaela.
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb. Práva a povinnosti osob a výkon státní správy v ochraně veřejného zdraví POJMY Veřejným zdravím je zdravotní.
VY_32_INOVACE_TMM21160BOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Zkušenosti a výsledky veterinárního dozoru v tržní síti
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Hygiena a bezpečnost práce v gastronomii
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Kontrola a certifikace v ekologickém zemědělství
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Dokumentace k zajištění BOZP
Veterinární asanace Veterinárními asanačními činnostmi jsou
Předpisy EU Nařízení EP a Rady č. 178/2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin.
Praha 28. dubna 2015 Kontrolní činnost České obchodní inspekce v oblasti výkupu odpadů Mgr. Michael Maxa Česká obchodní inspekce.
Dozor státní veterinární správy v zařízení stravovacích služeb
Národní legislativa Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon)Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
HACCP.
Regionální potravina a novinky v legislativě
Nejčastější závady v označování
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Systém úřední kontroly v ČR. Úřední kontrola v ČR Úřední kontroly v celém potravinovém řetězci od prvovýroby až po prodej spotřebiteli provádějí příslušné.
ZÁKON č. 110 o potravinách a tabákových výrobcích Pro výuku připravil Ing. Jan Weiser.
[ 1 ] MVDr. Vratislav Krupka © 2013 Státní ústav kontrolu léčiv.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Regionální potravina 2016 Činnost SVS Doc. MVDr. Milan Malena, Ph.D., MVDr. Milan Sehnal leden-březen 2016 Ústřední veterinární správa Státní veterinární.
Návrh nařízení Evropského parlamentu a Rady o elektronické identifikaci a důvěryhodných službách pro elektronické transakce na vnitřním trhu (eIDAS) Lucie.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Valentová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Posuzování shody stavebních výrobků
Národní legislativa Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon) Vyhláška č. 289/2007 Sb., o.
Předpisy EU Nařízení EP a Rady č. 178/2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Předpisy EU Nařízení EP a Rady č. 178/2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin.
Maturitní otázka 17., 22 HACCP.
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
Postup pro zavádění systému HACCP
Uzavřené provozovny na webu Potraviny na pranýři
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Transkript prezentace:

Registrace podniku – živočišné produkty. Kamila Míková

Registrace podniku Oznámení zahájení činnosti dozorovému orgánu (SZPI, KVS, HES) Živočišné produkty – schválení a registrace (KVS) Žádost – povinné údaje : název firmy, sídlo, IČO údaje o druhu a rozsahu činnosti (předmět a objem výroby, uvádění do oběhu)

Registrace podniku – pokr. Žádost – doplňující údaje : kolaudační rozhodnutí nebo souhlas umístění podniku – vazby na okolí (doprava, životní prostředí) ~ situační plánek konstrukční a dispoziční řešení podniku ~ plánek objektu bližší určení a vybavení provozních prostorů, technologie, SOP

Registrace podniku – pokr. technické podrobnosti – podlahy, stěny, stropy, okna, dveře, kanalizace, osvětlení, větrání, teplota, hygienické zázemí pitná voda – zdroj, vodovodní řád, odběrová místa, lab. vyšetření, spotřeba, odpadní vody třídění, ukládání či ošetřování vedlejších živočišných produktů (VŽP), jejich odstraňování, zpracování nebo likvidace likvidace odpadů

Registrace podniku – pokr. DDD – plán, prostředky, evidence plán HACCP provozní a organizační řád sanitační řád Povinnost oznamovat změny KVS (stálý veterinární dozor)

Provozní řád hlavní zásady organizace a řízení PP prostorové a dispoziční uspořádání podniku (se zřetelem na ochranu surovin a výrobků před kontaminací – křížení cest a zón) popis vykonávaných činností (umístění, objem výroby, výkon, organizace) způsob sledování požadovaných teplot provádění a vyhodnocování vlastní kontroly výroby (zejména hygienických podmínek)

Sanitační řád osoby odpovědné za provádění sanitace způsob a postupy čištění a desinfekce (sanitace) provozních prostor a zařízení, používané čistící a desinfekční prostředky osoby odpovědné za provádění sanitace

Sanitační řád – pokr. způsob a postupy hubení škůdců (DDD) a používané dezinsekční a deratizační prostředky, plán (věcný a časový) provádění DDD, situační náčrtek míst určených k pokládání nástrah, vyhodnocování účinnosti

Sanitační řád – pokr. osoby odpovědné za organizaci a provádění DDD, event. smluvní zajištění těchto činností vedení dokumentace o DDD způsob uskladňování desinfekčních, dezinsekčních a deratizačních prostředků

Označování Schválený podnik  registrační číslo. Produkty musí být opatřeny identifikační značkou zdravotní nezávadnosti (než opustí podnik). Značka musí být čitelná, nesmazatelná a znaky musí být snadno rozluštitelné. Pro příslušné orgány a spotřebitele musí být snadno viditelná.

Označování Označení může být umístěno přímo na produkt, na první obal nebo na další obal, nebo může být natištěno na štítek, který je umístěn na produkt nebo na první obal nebo další obal. Na značce musí být uveden název země, ve které se zařízení nachází, a to buď plným názvem, nebo dvěma písmeny kódu (CZ, DE, FR, IT, UK). Země původu ?

Označování Na označení musí být uvedeno číslo schválení zařízení. (Pokud zařízení vyrábí jak potraviny, na které se vztahuje toto nařízení, tak potraviny, na něž se nevztahuje, může provozovatel potravinářského podniku používat totéž označení pro obě skupiny potravin). Pokud označení umísťuje zařízení nacházející se ve Společenství, musí být označení oválné.

Označování Označování - živočišné produkty : CZ 4873 ES Pouze živočišné produkty, smíšené NE !

Označování (maso) Označování masa razítky (dobře viditelné místo, čitelné, nesmazatelné, nezávadná barva) ◙ poživatelné oválem ◙ poživatelné po tepelném opracování oválem přeškrtnutým (+) ◙ nepoživatelné trojúhelníkem Povinné značení země původu (COOL) - USA

Označování Označování živ. produktů pro domácí trh ◘ Maso : poživatelné – kruh poživatelné po úpravě – přeškrtnutý kruh nepoživatelné – trojúhelník ◘ Ostatní živ. produkty - kruh V označení se uvádí : CZ 2358 místo zpracování

Registrace podniku – pokr. Schválené a registrované podniky – seznam na webových stránkách SVS (www.svscr.cz), odesílá se do Bruselu