Dnes vám budu povídat o Fretkách.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kamila Kopecká Denisa Brusová DOMÁCÍ ZVÍŘATA. Kamila Kopecká Denisa Brusová DOMÁCÍ ZVÍŘATA.
Advertisements

KOMUNIKACE U PSOVITÝCH
Hmyz u nás v domě.
Lidské zdraví a potrava - pokračování
JAK SE STARAT O PSA DENISA SOVOVÁ.
Morče.
Zdraví a krása Chlapci i děvčata 8. ročníků o tom něco vědí. V rodinné výchově na toto téma tvořili koláž a komentovali svoje dílo.
PODSTATNÁ JMÉNA ( ČESKÝ JAZYK - 8. ROČNÍK )
Kočka v americkém Harrisburgu ve státě Pennsylvania má zvláštního přítele. Každé ráno navštěvuje kočku jelen, který přichází na zahradu. Majitel kočky.
Velký münsterlandský ohař
Jaguár americký.
ROHÁČ OBECNÝ.
SVĚT PSŮ Že pes je nejlepší přítel člověka víme již dlouho, někteří lidé možná ale netuší, že život bez psa by nemohl fungovat.
Domácí zvířata – druhy, chov
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Vnější cizopasníci člověka.
Proč krása vládne světu
Pes a kočka Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.32
Jména fretek  Majlinka  Tobýk Teď vám budu povídat o Tobykovi jedna z fretek.
CHOV ŽIVOČICHŮ V BYTĚ Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.17.
Hlasová komunikace psů a vlků
Poznáváme zvířata podle stop
MultiVita pomáhá s chutí růst Ing. Radka Šimánková Manažerka značky Rama.
Připouštění Je-li samice v říji a Vy již toužíte po tom, aby po kotci běhali mladí králíci, nezbývá nic jiného, než samici připustit samcem – bez toho.
Kojení a péče o nevlastní potomky
KOFEIN - Kofein je pravděpodobně nejrozšířenější stimulant na světě, který se užíváním ve větším množství stává drogou. Kofein je hořká, bílá krystalická.

Psí Svět.
Chov hlodavců Michaela Kizurová
Můj domov.
Pavouci a Štíři.
Kuřátka - potrava Speciální krmiva
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: říjen 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_23.
6 NÁPOJŮ, KTERÉ BYSTE NEMĚLI PÍT PŘED BĚHÁNÍM Jak na běžecké tejpování.
Domácí mazlíčci VY_32_INOVACE_06_domacimazlicci Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro.
Ekosystém okolí lidských obydlí Domácí mazlíčci Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
N ÁZEV ŠKOLY : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR : MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY _32_INOVACE_15_NEBEZPEČNÉ.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Domácí zvířata Pro 1.stupeň ZŠ. Máte doma nějaké domácí zvířátko? Jaké? Jak o něj pečujete?
Novorozenecké, kojenecké a batolecí období Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_B_18_Novorozenecké,
JÁ A MŮJ KAMARÁD Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
VY__III/2__INOVACE__140 PRVOUKA Autor DUMMgr. Petra Válková Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 2. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
Zvířecí motivace ke hře Dagmar Stromšíková, 1. ročník, 2016.
1 Základní škola Ostrava, Kounicova 2, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – III/2 – CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu - Moderní.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ KOČKA DOMÁCÍ.
Prezentace Michutová Adéla
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
Králík (beránek).
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Režim dne I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Prezentace Folda Marek
Kočka v americkém Harrisburgu ve státě Pennsylvania má
Zvířata v Lese –test savci 2 autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_21_Příroda u nás doma
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
KRÁLÍČEK péče o králíka.
ROHÁČ OBECNÝ Největší brouk Evropy Žije v dutinách starých stromů a v mrtvých pařezech v lesích a hájích. U nás se vyskytuje na Jižní Moravě.
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Matematika s domácími mazlíčky
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
Jezevčí vrch Jezevčí vrh.
Specifika a požadavky těchto skupin
Člověk a jeho svět, 2 Název školy, adresa:
Transkript prezentace:

Dnes vám budu povídat o Fretkách. Fretky Dnes vám budu povídat o Fretkách.

Předmluva Fretka je pěkné a oblíbené domácí zvířátko, je ovšem nutno se s ní naučit správně zacházet. Majitelé fretek považují za nejzábavnější vlastnosti svých zvířat hravost, přítulnost, společenskost, rozpustilost a silnou osobnost.

Stručně o fretce Fretka je šelmička s podlouhlým ohebným tělem a krátkýma nožkama. Jedná se o DEMESTIKOVANOU(vyšlechtěnou v domácí zvíře) formu tchoře, podobně jako pes demestikovanou formou vlka.

Sameček nebo Samička ?? Samci jsou většinou mazlivější a robustnější než samičky, které jsou zase aktivnější a temperamentnější. Nevykastrovaná zvířata se vlivem hormonů chovají mnohem přirozeněji, takže nekastrované samce nelze chovat společně ve skupině, protože jsou příliš dominantní. Samice se snesou bez problémů.

Fretština Fretky hovoří vlastním jazykem Do jejich slovníku patří hlasové projevy jako například: KVOKÁNÍ – při vzrušení SKUČENÍ – při bolesti,leknutí a páření SYČENÍ – netrpělivost, jako varování A KŘIČENÍ – panika, velký strach, bolest Vrtění ocasem znamená velké vzrušení nebo očekávání např. před útokem. Když fretka leží na břiše, jde o pozůstatek starého loveckého rituálu.

Fretka se snese se psem nebo kočkou, pokud jsou zvířata ovšem na sebe zvyklá od mala. Psi si na fretku často zvyknou snáze než na kočky. Soužití s malými domácími mazlíčky není možné. Hlavně před fretkou ochraňte hlodavce. Je velmi pravděpodobné, že by je zakousla, kdyby k tomu dostala příležitost. DŮLEŽITÉ Nechovejte příliš hodně fretek, ideální počet jsou dvě až čtyři Dobře si všímejte případných signálů nelibosti, například syčení Chov více fretek znamená více povinností a výdajů

Sedmispáči, Stále nové předměty, Obydlí pro Fretku Sedmispáči, Stále nové předměty,

Sedmispáči Fretky rády hluboce a dlouho spí a s věkem se tento zvyk jen prohlubuje. Spí 18 až 20 hodin denně, a to v nejroztodivnějších pozicích. Fretky nejvíce potěší když její obydlí opatříte několika prostory ke spaní. Závěsné lůžko bez deky tedy fretce často nestačí.

Stále nové předměty Chcete-li zajistit, aby si fretka stále hezky hrála a nenudila se, můžete jí hračky po týdnu obměňovat. Pokud si Fretka nechce hrát, je to poměrně vážné znamení. Nezájem o hru je jedním z prvních příznaků možné nemoci.

Krmení a péče Kvalita Pozor na cukr

Správně zvolené krmivo je životně důležité, vybírejte vždy nejkvalitnější směsi. Většinou platí, že se kvalita pozná podle ceny, čím dražší, tím hodnotnější. Pozor na příliš vysoký nebo nízký obsah bílkovin a tuku. Ideální je obsah bílkovin v krmivu 30 – 35% a obsah tuku 18 – 22%. Hlavní složkou krmiva musí být vždy maso a nesmí tam být více než 2 - 3% vláknin. Sledujte obsah cukru a škrobů ve fretčím krmení. Neviditelné cukry jsou obsaženy například v ovoci. Nebezpečné jsou hrozinky, které obsahují skutečně vysoké množství cukru.

Fretčí hry Hledání pokladu Sbírky Lov Hry s přemýšlením Vana s míčky Fretčí hřiště Hry s vodou Schovávaná Závod potrubím Fretčí kuželky

Péče o zdraví Nemoci Jak se vyvarovat nemocem Potíže s nadledvinkami Potíže od žalůdku Přehřátí Kastrace Očkování Zdravá strava