Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KRÁLÍČEK péče o králíka.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KRÁLÍČEK péče o králíka."— Transkript prezentace:

1 KRÁLÍČEK péče o králíka

2 Stříhání drápků Drápy králíkům rostou docela rychle , takže si je musí obrušovat . V domácích podmínkách musíme králíkům drápky občas zkrátit . Pozor ale , nesmíme zkracovat příliš . Abychom králíkovi nezpůsobili bolest a silné krvácení . U tmavých drápků si můžeme pomoci prosvícením baterkou . Kleštičky , které jsou vhodné na stříhání drápků je možné sehnat ve zverimexech.

3 Péče o srst Svou srst si králíci drží v čistotě sami . Jen v době línání potřebují každodenní kartáčování nepříliš tvrdým kartáčem . Králík se nesmí nikdy koupat ! Promočení jeho srsti by mělo za následek silné prochlazení .

4 Čištění klece a příslušenství
Pravidelné a pečlivé čištění klece a příslušenství je důležitou součástí péče, která se nesmí zanedbat. Denně se musí vyčistit nádoba na pití a krmení, dvakrát týdně se musí čistit klec a preventivně jednou do roka by se měla klec vydezinfikovat.

5

6 Krmení Seno ovlivňuje trávicí pochody králíčka a musí mu být neustále k dispozici. Kompletní suchá krmná směs obsahuje sušenou zelenou píci, obilí, různá semena a suchou zeleninu a vitamíny.Na jídelní lístek patří rovněž čerstvá zeleň a šťavnaté dobroty, jako například pampeliška, karotka, petržel, okurka nebo jablíčko.Každý den musí mít králíčci k dispozici čerstvou pitnou vodu.

7 Péče o chrup Stejně jako drápky i králičí zuby trvale rostou. Aby se dostatečně opotřebovávaly, musí mít králíček stále co hlodat, například tvrdý chléb nebo klacek. Pokud nebude mít králík příležitost k hlodání a obrušování zubů, tak budou stále delší a delší, až budou vyčnívat z tlamy a bránit zvířeti v příjmu potravy, anebo se šroubovitě stočí a mohou dokonce zarůstat do dásně.

8 Fotky králíčků


Stáhnout ppt "KRÁLÍČEK péče o králíka."

Podobné prezentace


Reklamy Google