David Nespěšný Laboratoř informačních technologií.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačové sítě.
Advertisements

Brána firewall a její využití
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
III/2 8.ABC XVII Informatika prevence, bezpečnost, zabezpečení, ochrana, údržba, aktualizace, update, brána firewall, antivir, malware,
POČÍTAČOVÉ VIRY Barbora ČÁPOVÁ 1.A.
Webové nástroje, komunikace
Sociální sítě.
RISK Informatika I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
Údržba PC Bohumil Bareš.
S OFTWARE PRO AUDIT PC Dostál David. OCS I NVENTORY Software pro automatický asset management pro PC a k němu připojené zařízení. Dimenzované na velkou.
INFORMATIKA 4_10_ HODINA 10. TÝDEN
Informační a komunikační technologie
Počítačové viry a jiné hrozby
Obor informační technologie
Informační a komunikační technologie Obecná část
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_130_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
HOAX,PHISHING,SPYWARE.
Uživatelské profily, vlastnosti uživatelského účtu
JAK UČIT OCHRANU POČÍTAČE Vypracoval: Martin Rais P03466 Předmět:KVD/DIDI2 Studijní program: MT - VT - ZŠ Akademický rok: 2006/2007 Datum:
Ochrana počítače Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Software opakování Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
Petr Krčmář Vzdálený přístup k firemní síti (bezpečně)
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_540.
Malware - opakování.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Bezpečnost na internetu,
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu.
ZDRAVĚ A BEZPEČNĚ S počítačem patrně strávíš velkou část života. Proto je třeba se u něj umět správně a bezpečně chovat. Je důležité vědět, jak chránit.
2OP381 Manažerská informatika 1
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_413_Počítačový červ AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Pro vlastní bezpečnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI POUŽÍVÁNÍ PC A INTERNETU
Počítačové sítě Terezie Gřundělová Historie Vznik a vývoj je spjat s rozvojem počítačů a výpočetní techniky První rozmach v padesátých letech.
Co je to hoax? HOAX je poplašná zpráva, která obsahuje nepravdivé anebo zkreslené informace.
DALŠÍ NEBEZPEČNÉ KOMUNIKAČNÍ JEVY
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
ALI A IVI Sociální sítě. Typy sociálních sítí Facebook- nejvíce používaný Lidé Spolužáci Twitter My space Bebo Jaiku.
Co to je? je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy. Lze ho udělat např. u seznam.cz, centrum.cz,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro zabezpečení počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/2/34 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Bezpečný.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Masmédia a manipulace: Masmédia a jejich vliv na společnost i osobní životy lidí Jana Kvardová, IV. D Střední škola KNIH, o.p.s. Brno.
Hodnota informace firewally, antivirus zálohování, možnosti zabezpečení osobního PC (bios, os, šifrování, tokeny) Základy bezpečnosti.
VIRUS - je program - dokáže se sám šířit bez vědomí uživatele tím, že vytváří kopie sebe sama - některé viry mohou být cíleně ničivé (např. mazat soubory.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP:
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
SOFTWARE Operační systémy.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
BEZPEČNOSTNÍ RIZIKA INTERNETU
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Práva uživatelů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Bezpečnost práce s počítačem
Transkript prezentace:

David Nespěšný Laboratoř informačních technologií

FIREWALL Proč? Jak? ANTIVIROVÝ SYSTÉM Který? ANTISPYWARE (antimalware) Který? Odkud? + zdravý rozum…

 Nedávám jako hesla jména svých blízkých (manželka, milenka, děti atd.)  Kvalitní heslo by mělo být dlouhé alespoň osm znaků!  Střídejte malá a velká písmena a další znaky!  Bez háčku a čárek…  Vyhněte se Y a Z…i když dnes už to není tak bolestivé jako kdysi :o)  Heslo, které vás napadne jako první, bývá nevhodné…  Otestujte svá hesla zde:  Více zde:

 Způsob získávání důležitých informací a dat uživatelů, bez jejich vědomí…  Různé techniky – sociotechniky, patří zde i Phishing.  Založeno na důvěřivosti uživatelů…  Falešné telefonáty.  Hlavní myšlenka: proč používat techniky „Brutal Force“. Když to jde i jinak…

 Přímý přístup – jednoduše si o info řekne  Důležitý uživatel – předstírání nadřízeného  Bezmocný uživatel – útočník ze sebe dělá nového uživatele  Pracovník technické podpory

 Uživatel odchází od PC, aniž by jej zabezpečil…  Sdělování hesel a přístupových údajů přes telefon…  Primitivní hesla – POZOR! dnes do různých systémů!!!  Více uživatelů na jednom profilu!  Ukládání soukromých info na sdílený diskový prostor…  Opětovná základní informační a počítačová negramotnost uživatelů…dle hesla dvacet let a pořád nic :o(  Pravidelné ztráty diskových médií (FlashDisky)  Stahování a sdílení nelegálního obsahu – problémy s PČR.  Porušování informační etiky (netiketa), odesílání zpráv pod jiným jménem…výsada vedení?

 p/xsimek3sociotechnika.htm   kvalitni-heslo-a-nebyt-za-hlupaka-f7f- /sw_internet.asp?c=A081007_194444_sw_int ernet_vse