DPH Vypočítej sazbu DPH.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
4. Cvičení – Vliv zdanění na finanční rozhodování 1FP211.
Advertisements

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Složené úrokování.
Účtování o závazcích a pohledávkách
Příklady způsobu stanovení ceny
Náklady VY_32_INOVACE_ při výrobě, obchodování, dopravě apod. dochází k spotřebě či opotřebení výrobních faktorů - pokud tuto spotřebu či opotřebení.
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daně – opakování I Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO.OA
Název projektu: Moderní škola
Daň z přidané hodnoty Nepřímá daň. Nepřímé daně jsou jednou z položek, které obecně přispívají do veřejných rozpočtů nejvýznamněji. EU harmonizuje sazby.
Daň z přidané hodnoty.
Struktura daní v ČR.
EKONOMICKÝ A FINANČNÍ KOMENTÁŘ KOLOBĚHU I. Hodnota a)interní - celková hodnota nákladů b) externí - cena získaná za prodané výrobky a zboží
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
V ýukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Autor: MSc. Marcela.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Příklad Snad tento výklad byl srozumitelný. Pokud ne tak úplně, tak snad to bude jasnější, až si ukážeme použití metod v konkrétním příkladu. Na skladu.
Části kruhu Matematika 8 – I.díl
Zlomky Vzorce Procenta Úměrnost
Klubový materiál. Zjednodušený multilevelmarketing cesta za finanční nezávislostí je naše Naše.
Daň z přidané hodnoty.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Řešíme pro případy, kdy firma účtuje o zásobách: a) způsobem A, b) způsobem B.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Odvod DPH Příklad: Prodáme českému zákazníkovi naše zboží za Kč. Protože jsme plátci DPH, musíme tento obchod zdanit daní z přidané hodnoty, nejčastěji.
Daň z přidané hodnoty – úvodní informace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Účtování Daně z přidané hodnoty Označení.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Daň z přidané hodnoty a její účtování
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Mikroekonomie I Chování spotřebitele, poptávka na trhu produktů
VY_32_INOVACE_ Daňová soustava.
AZ - KVÍZ Procvičení procent
DPH – daň z přidané hodnoty
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
definice daně přímé daně (daň z příjmu, majetkové daně) nepřímé daně
V ýukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Msc. Marcela Vojáčková.
Výpočet celní hodnoty, cla a daní
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
Čísla Desetinná čísla. čísla desetinná se v PC ukládají jiným způsobem než čísla celá – výpočty s nimi provádí dvě odlišné části procesoru při výpočtech.
POJISTNÉ NA SOCIÁLNÍM ZABEZPEČENÍ Zákon č. 589/1992 Sb.
 Pokles hodnoty peněz  Koho inflace postihuje  Znehodnocení vkladů a úvěrů  Zdroj: Český statistický úřad:
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Kalkulace zboží Prezentace_16 Mgr. Silva Vaňková OPČ_Kalkulace zboží
Základní účtování daně z přidané hodnoty
Účtování DPH účet 343.
Procenta.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_565_PÍSEMNÉ_NÁSOBENÍ_DVOJ CIFERNÝM_ČINITELEM.
Akademický senát AMU 4. listopadu Akademický senát AMU.
DAŇOVÁ SOUSTAVA. Daňová soustava  Členění na přímé (z příjmu a majetkové) a nepřímé  Kdo je plátce a poplatník?  Daně přímé  Daň z příjmu FO a PO.
Spotřební daň Ekonomika podniku 2. ročník Spotřební daň - je nepřímá daň, tzn. je součástí ceny výrobku - je placena jednorázově při prvním prodeji od.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E18.14 Ročníktřetí.
Účtování DPH Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
NEPŘÍMÁ DAŇ Lasíková C2B. = je daň, kterou státu platí jiná osoba, než ta, na kterou účinky dopadají Zahrnuta v ceně zboží, služeb Rozdělení: Selektivní.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
FINANČNÍ GRAMOTNOST DANĚ ZŠ HejniceZ. Hyxa. DANĚ Daně a veřejné rozpočty daně jsou jedním ze zdrojů příjmů veřejných rozpočtů. Veřejné rozpočty jsou státní,
DAŇOVÁ SOUSTAVA.
DAŇOVÁ SOUSTAVA CHARAKTERISTIKA DANÍ.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Šárka Vítová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název.
Účtování DPH účet 343.
Akční nabídka snížení sazeb a odhad nemovitosti ZDARMA!
Daně.
Transkript prezentace:

DPH Vypočítej sazbu DPH

Co je DPH? Daň z přidané hodnoty Sazba DPH je základní – 20% snížená – 14 % Platí ji všichni při nákupu služeb a zboží Je to příjem do státního rozpočtu

Co je základem? Která cena je 100% - s DPH nebo bez DPH? Ano – bez DPH Cena s DPH je označována 120%

Trocha praxe .... Na následujícím letáku jsou ceny s DPH i bez DPH , ověř výpočtem , jaká je výše DPH Příklad: cena bez DPH je 18 320 Kč, jaká je cena s DPH? 18 320 ............. 100% 183,20 ..................1% 3 664....................20% Celková cena vznikne součtem 18 320 + 3 664 Celková cena s DPH je 21 984 Kč

Trocha praxe .... Na následujícím letáku jsou ceny s DPH i bez DPH , ověř výpočtem , jaká je výše DPH Příklad: cena s DPH je 21 984 Kč, jaká je cena bez DPH? 21 984 ............... 120% 183,20 ....................1% 18 320 .................100% Celková cena bez DPH je 18 320 Kč.