Strategický plán 2009-2013 Tento materiál vznikl na základě pracovního setkání 18tizaměstnanců ze všech profesí ve dnech 25-26 listopadu a 3.prosince 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
PLÁNOVÁNÍ A STRATEGIE Management a marketing
Lidský faktor v dopravě!
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Ing. Stanislava Správková
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Ostrava | Projekt Energeticky nezávislý kraj analýza silných a slabých stránek.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Strategické plánování. Management rozhoduje o: Předmětu podnikání Jeho cíli Způsobu, jak k tomu cíli dospět STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Eva Dufková, Jan Matyáš VSRR, 3.ročník
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Podnikatelský záměr STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Místní plán inkluze + OP VVV
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Jak na transformaci aneb ‘Co jsme se naučili’
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Strategie regionu, obce
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Ekonomika malých a středních podniků
Osobní prodej Osobní forma komunikace s 1 nebo více zákazníky
Ing. Stanislava Správková
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Klíčové aktivity projektu
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Strategický plán Tento materiál vznikl na základě pracovního setkání 18tizaměstnanců ze všech profesí ve dnech listopadu a 3.prosince Zahrnuje dlouhodobé cíle organizace a bude sloužit ke strategickému a operativnímu řízení Organizace Domov Maxov. Domov Maxov

Strategický plán Domova Maxov Jméno a příjmění:Stanislav Petrovič Organizace:Domov Maxov Pracovní pozice:ředitel Právní typ organizace: Příspěvková organizace Telefon: Web: Domov Maxov, příspěvková organizace, se nachází přímo v srdci Jizerských hor.

Úvod Domov Maxov SP Cíle  Snížit Kapacitu Domova (8-10 obyvatel)  Zajistit podporované zaměstnání mimo domov  Individuální bydlení v obci  Domácnosti koedukovaného typu Poslání organizace  Vytvořit bezpečný prostor umožňující spokojený a důstojný život lidem žijícím v Domově Maxov  Garantovat kvalitu poskytovaných služeb  Podporovat vytváření a fungování smysluplných, hodnotných lidských vztahů Počet zaměstnanců 75 V přímé péči 53

Popis výchozí situace

 ORGANIZACE NEMÁ ZPRACOVANÝ STRATEGICKÝ PLÁN  MÁ ZPRACOVANÉ ZÁKLADNÍ DOKUMENTY  ORGANIZAČNÍ ŘÁD  VNITŘNÍ PŘEDPISY  KONCEPCI POSKYTOVANÝCH SLUŽEB PRO OBYVATELE DOMOVA MAXOV  STANDARDY KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŽEB Popis výchozí situace

Strategicý plán ??? V jakém stavu se organizace momentálně nachází? jak se organizace stane takovou, jakou by chtěla být? jak by měla vypadat v budoucnosti ? Poskytuje odpověď na 3 klíčové otázky Domov Maxov

1 1 SWOT – analýza –týmová práce pod vedením facilitátora Silné stránky, slabé stránky, příležitosti,hrozby 1 1 SWOT – analýza –týmová práce pod vedením facilitátora Silné stránky, slabé stránky, příležitosti,hrozby 2 2 Formulace vize a strategických cílů Volná definice, výběr metody 2 2 Formulace vize a strategických cílů Volná definice, výběr metody 3 3 Tvorba krátkodobých cílů Jasné konkrétní výstupy 3 3 Tvorba krátkodobých cílů Jasné konkrétní výstupy 4 4 Tvorba aktivit - směřuje k naplnění vize Konkrétní odpovědné osoby, včetně termínů 4 4 Tvorba aktivit - směřuje k naplnění vize Konkrétní odpovědné osoby, včetně termínů Popis zvolené metody ANEBO 7 KROKŮ K CÍLI

5 5 Zodpovědnost za realizaci jednotlivých cílů Jedna osoba za jeden konkretní cíl 5 5 Zodpovědnost za realizaci jednotlivých cílů Jedna osoba za jeden konkretní cíl 6 6 Monitoring a evaluace Pravidelná kontrola SP a interní revize 6 6 Monitoring a evaluace Pravidelná kontrola SP a interní revize 7 7 Cílový stavOrganizace posílí své silné stránky aby se staly její jedinečností, využije příležitostí a eliminuje své slabé stránky Popis zvolené metody ANEBO 7 KROKŮ K CÍLI

Realizované změny Pracovné náplně včetně měřitelných produktů Granty- podané dva projekty v rámci Lib.kraje Aktualizace „koncepce poskytovaných soc. služeb“ Aktualizace organizační struktury Vzdělávací PGM pro pracovníky v přímé péči Vnitřní intranet, výběr týmu proškolení Aktualizace web. Stránek (obl.PR) Nový systém týmových porad

Konkrétní dosažené výstupy Výsledky SWOT analýzy, Domov Maxov listopadu 2008 Silné stránky Slabé stránky zaměření na uživatele služby, individuální přístup Komunikace zřizovatel Hl. m. Praha Personalistika ( motivace, benefity) Dokončená rekonstrukce, komfort bydlení ( 1 a dvou lůžkové pokoje s vlastní hygienou) Nedostatečný počet zaměstnanců Ekologické nastavení Fundraising Příležitosti Hrozby Granty (region, SF EU, EHP…) politická situace potenciál sponzorů a nadací (Jbc, Lbc) úbytek uživatelů komunitní plán úbytek financí

VOLBA STRATEGIE STRATEGIE (SWaOT)  S-W organizace se zabývá pouze rozborem své vnitřní situace  O-T organizace provádí pouze rozbor faktorů vnějšího prostředí  řeší silné a slabé stránky  řeší příležitosti a hrozby

STRATEGICKÝ PLÁN DOMOVA MAXOV DC1- Zavedení fungování a vyhodnocení intranetu  KC1.1- zavedení intranetu (2009)  KC 1.3- ověření provozu v praxi (2009)  KC 1.2- proškolení zaměstnanců (2009)  KC 1.4-vyhodnocení provozu a plán dalšího rozvoje (2009)  KC 1.5-provoz na ostro (2010)

STRATEGICKÝ PLÁN DOMOVA MAXOV DC2- Zavedení realizace a vyhodnocení systému porad  KC2.1 – stanovit zavést a revidovat nový systém týmových porad (2009)

STRATEGICKÝ PLÁN DOMOVA MAXOV DC 3- Aktualizované pracovní náplně  KC 3.1- Organizační struktura (2009)  KC 3.3- vnitřní směrnice, kompetence (2009)  KC 3.2- Revize náplní prací dle platného katalogu prací (2009)  KC 3.4-Hodnotící a motivační systém (2010)  KC 3.5- analýza přetíženosti, ext. Odborník (2010)

STRATEGICKÝ PLÁN DOMOVA MAXOV DC 4- Posílit interní vzdělávání  KC 4.1-Realizace vzdělávacího plánu na rok 2009

STRATEGICKÝ PLÁN DOMOVA MAXOV DC 5- Plán realizace, vyhodnocení PR, každý rok ( )  KC 5.1-Vytvoření a realizace PR plánu na rok 2009

STRATEGICKÝ PÁN DOMOVA MAXOV DC 6- Posílit Fundraising  KC 6.1- získat 50 individuálních dárců a pravidelním darem (min 1x ročně) do r.2012  KC 6.2- Oslovit 12 Fy, s nabídkou spolupráce (sponzoring, smlouva o reklamě, resp. Dar.Sml.u prací (2009) min 3 fy ročně  KC 6.3-podat na 3 činnosti,na které nemáme zdroje žádost o grant (2009)

STRATEGICKÝ PLÁN DOMOVA MAXOV DC 7- Dosáhnout na ISO  KC 7.1-získat certifikát ISO v oblasti bezpečnosti práce (2010)

STRATEGICKÝ PLÁN DOMOVA MAXOV DC8- Domov Maxov- koedukované zařízení  KC 8.1- zajistit pravidelné sociální kontakty se zařízením, kde žijí ženy.(2009)  KC 8.3- Vytvořit koedukovanou domácnost (2011)  KC 8.2- Vytvořit koedukované zařízení (2010)  KC 8.4-Partnerské soužití v samostatných bytech (2012)

Změny Dopad na Klienta DC2- přehlednost, úspora času, konkrétní lidé, specializované týmy. DC6- další rozvoj nad rámec finančních možností. (kulturní, sport. A vzdělávací PGM) DC8- přirozené sociální vztahy, emocionální hodnoty, přátelství, partnerské soužití DC4-Individuální vzdělávací plány, posílení postavení klienta na trhu práce DC-7 zapojení v obl. Ekologických PGM ovlivní jejich životní styl DC3-motivační pgm využití jejich pracovních dovedností. DC1- předávání info,zápisy,provozní sdělení, opreativa. DC5 –prezentace výrobků, osobní uspokojení, motivace,pozitivní oslovení veřejnosti

Poděkování Děkuji všem, kteří vydrželi až do konce… Stanislav Petro vič

Co vy na to?