Matika krokem  Proč? - motivy vzniku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Struktura e-learningových výukových programů a možnosti jejího využití
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Interaktivní testy v matematice
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Organon Interaktivní webová aplikace pro výuku logiky
Hodnocení e-learninkových opor Inovace kombinované formy studia bakalářského a magisterského studijního programu „Tělesná výchova a sport“ a jeho učitelských.
Distanční studium na OPF SU František Koliba Petr Korviny.
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
Didaktické prostředky
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Stěžejním motivem je představení netradičních a inovativních výukových.
InspIS ŠVP pro ZV, SV.
HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI LETECKÉHO METEOROLOGICKÉHO PERSONÁLU Odbor letecké meteorologie,ČHMÚ, Praha 2013 HODNOCENÍ AMP V ROCE 2013.
E-learning ve výuce na SŠ
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
RozšÍŘEnÍ IIS NZZ Konference projektu NZZ_
Vzdělávání bez omezení … vzdělávání po internetu Radek Hořeňovský, Capital Consulting Capital Expert E-learning jako nástroj.
E-LEARNINGOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ TVŮRCŮ A UŽIVATELŮ JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ.
Úvod do managementu 1. seminář
Organizační chování Harmonogram cvičeních Podmínky pro zápočet Informační zdroje.
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Distanční kurz Základy fyziky v kombinované formě studia J. Kopečný, M. Kopečná, H. Tomečková, J. Trojková VŠB -Technická univerzita Ostrava,
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky e-Learning na Portálu veřejné správy Renata Brožková, Jiří Průša Ministerstvo informatiky.
1.1. Podpora prodeje TUTORIAL Ing. Vilém Kunz,Ph.D.
Projekt Inkluzívní škola. Kurikulární reforma Možnosti Motivace učitelů Dovednosti Tradice.
Cíle studia didaktiky pedagogiky
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Limita a spojitost v učivu na střední škole Vedoucí práce: RNDr. Jitka Laitochová, CSc.
Design kvantitativního výzkumu 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2011 poslední aktualizace Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz UK FHS.
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – procenta, změna základu 1 VY_42_INOVACE_15 Sada 4 Základní škola T.
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – rovnice 3 VY_42_INOVACE_22 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český.
Personalizace výuky prostřednictvím e-learningu. Struktura učebnice pro e-learning Obsah učebnice = struktura předmětu, kapitol cíleTabulka aktivni slovesa.docTabulka.
Příprava na vyučovací hodinu a její vyhodnocení
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – společná práce 3 VY_42_INOVACE_29 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Základní škola, Nemyčeves, okres Jičín. Abychom mohli uplatňovat plánované výchovné a vzdělávací strategie, bylo zapotřebí propracovat didaktický postup.
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – rovnice, procenta 2 VY_42_INOVACE_24 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Zkušenosti s využitím jednotek výsledků učení při výuce v domácím prostředí SOŠ a SOU Kralupy nad Vltavou.
Didaktika přírodopisu 2 Mgr. Libuše VODOVÁ Katedra biologie PdF MU.
Polohové a metrické úlohy v trojúhelníku Autor: Mgr. Eva Hubáčková Použití: řešení polohových a metrických úloh v trojúhelníku v analytické geometrii Datum.
E-learning v ISu Kontakt na e-technika:
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
1 Prezentace Přírodopis lehce a zábavně – elektronická učebnice přírodopisu pro ZŠ
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
FIKTIVNÍ FIRMY SE PŘEDSTAVUJÍ.  Systematické procvičení všech problémů  Žák řeší úlohy individuálně  Tradiční vztah učitel – žák  Praxe je jen zprostředkována.
Formy dějepisného vyučování Přednáška č. 7 ZS AR 2014/2015.
Vzdělávací programy projektu „Implementace nové integrovatelné e- learningové infrastruktury do rezortu MV prostřednictvím videokonferenčního řešení“ Registrační.
Elektronické žádosti na studijní oddělení
Výpočty ve statistice – test k procvičení
Obsah a úvod do předmětu: Počítačová podpora řízení
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Didaktické prostředky
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Projekt Impuls / Seminář
Projekt Impuls / Seminář
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
DIDAKTICKÉ ZÁSADY obecné požadavky uplatňované v procesu výuky zajišťují kvalitu výchovně vzdělávacího procesu vztahují se na všechny stránky výuky, na.
Jednotné principy klasifikace na GJKT
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
využití digitalizace ve vzdělávání
Transkript prezentace:

Matika krokem  Proč? - motivy vzniku Mgr.Václav Kos  Proč? - motivy vzniku  Jak? - struktura a obsah kurzu  Kde? - ukázka na webu

Motivy vzniku Podpora a doplnění výuky matematiky splňující požadavky:  studium odkudkoliv a kdykoliv  individuální přístup - vlastní tempo, výběr obsahu  aktivita - řešení úkolů, procvičování učiva  kontrola úspěšnosti - průběžné testování  aktuálnost informací, dostatek zdrojů

Řešením e-learning kurz E-learning jako Web-based training (vzdělávání na webu  přístup ke vzdělávacímu obsahu se realizuje prostřednictvím browseru) řeší všechny uvedené požadavky Navíc umožňuje:  tvorbu testů a jejich vyhodnocení  komunikaci se studentem mimo vyučování  doručení a hodnocení domácích úkolů  informuje o aktivitách studentů

Struktura kurzu Matika krokem představuje variantu použití e-learningu na kapitolu Komplexní čísla a Diferenciální a integrální počet. Nabízím zde postup při studiu, který lze shrnout do 6 kroků: 1. Výklad a ukázkové příklady 2. Příklady s krokovou kontrolou 3. Příklady na procvičení 4. Závěrečný test 5. Náhodný test 6. Komplexní test (celá kapitola)

1.Výklad a ukázkové příklady Nejprve se studující seznámí s nezbytným množstvím teoretických pouček a pravidel, které jsou vysvětleny na ukázkových příkladech.

2.Příklady s on-line krokovou kontrolou i pomocí učitele Získané poznatky si lze vyzkoušet na příkladech, které se řeší v krocích s kontrolou a pomoci nápovědy a záznamem úspěšnosti řešení.

3.Příklady na procvičení Obsahuje dostatek příkladů rozdělených podle obtížnosti do tří kategorií s výsledky a Helpem, který naznačí plán řešení příkladu.

4.Kontrolní test V provedení on-line otestuje dosažené znalosti a dovednosti z příslušné lekce a výsledky testu zaznamená.

5.Náhodný test Umožňuje z příkladů na procvičení náhodně vybrat příklady a v provedení on-line vyhodnotit a zaznamenat úspěšnost řešení příkladů testu.

On-line prověří z učiva celé kapitoly se záznamem úspěšnosti. 6.Komplexní test On-line prověří z učiva celé kapitoly se záznamem úspěšnosti.

Certifikát, dotazy, komunikace Registrovaný uživatel si může nechat vytisknout certifikát obsahující všechny záznamy o aktivní účasti v celém kurzu. Úspěšnost řešení všech úloh se průběžně zaznamenává a jsou studujícímu kdykoliv k dispozici. Během celého kurzu lze v případě nejasností či jiných problémů položit dotaz učiteli, požádat o radu, popř. pomoc, zaslat řešení příkladu, námět pro další lekci apod. Následující den zde najde odpověď, radu či komentář.

Generátor testů Jako prémie je tu generátor testů v provedení výběrový a náhodný. Nabídka příkladů do testu se určí po zvolení lekce, počtu příkladů a obtížnosti z příkladů na procvičení. Konečný výběr příkladů z takto upřesněné nabídky příkladů provede u výběrového generátoru uživatel. U náhodného generátoru provede konečný výběr náhodně počítač. Zadání a výsledky testu je možné jednoduše vytisknout. Testu může využít jak učitel pro školní výuku, tak i student pro samostatné ověření zvládnutí učiva.

Náhodný generátor testů

Ukázka na webu http://www.mojeskola.cz

interaktivně Matika krokem www.mojeskola.cz závěr Chcete-li studovat Komplexní čísla Diferenciální a integrální počet interaktivně zkuste Matika krokem www.mojeskola.cz Děkuji za pozornost