Cizinecká legie …. V žoldu nebo pro slávu královny? Připravil:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MARKETING A MANAGEMENT
Advertisements

Dita Pelantová Šárka Lukešová 3.VSRR
Rozpoznání motivačního ladění a motivační profil jednotlivce
Zákon o sociálních službách
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Motivace 1.úvodní pojmy 2. pracovní motivace 3. stimulace
Charakteristika řízení
Pro úspěch práce manažera a jím vedeného kolektivu je důležité i to, v jakém prostředí společně pracují, co je spojuje, jaké hodnoty a cíle sdílejí, jaká.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
IDEOVÁ KONFERENCE TOP 09 Olomouckého kraje Konzervativní hodnoty a politika 21. století – , Olomouc Anna Putnová.
Rodina.
Rozdíly národních kultur zemí a jejich analýza. Úsilí EU vytvořit jednotný trh Zjednodušení pohybu zboží a služeb Xxx otázka eurospotřebitelů Francie.
Seminář pracovní parta Komunikace. To podstatné Jak jste hodnoceni pro následující výběr pracovníků – docházka (dochvilnost), plnění úkolů, aktivity,
MOTIVACE PRACOVNÍ ČINNOSTI Hunalová Gábi, Kotková Hel., Proskovcová Šáry.
Řídící struktury v organizaci
Sociální psychologie Sociální skupiny.
1 BOJ NA TRHU PRÁCE aneb bojujeme se ctí Kateřina Cempírková HR manager 21. května 2008, Praha.
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Sociální skupina Sociální skupina je specifickým sociálním útvarem, vytvářený různým počtem jedinců a vždy určitým způsobem tak, že jedinci k sobě patří.
Tento projekt je financován z prostředků Evropské unie Hodnota partnerství SROP 3.3.
Personální management
Postakviziční integrace Jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Pavel Seeman.
Motivační témata a životní příběhy
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Marketingové prostředí
Ruská federace x WTO a OECD
Zdravá škola.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Vertikální sociální diferenciace Sociální diferenciace je součástí problematiky sociální struktury. Znamená vydělování a rozlišování jednotlivých částí.
Motivační témata a životní příběhy
1 Týmová práce TYMP 1 Fáze vývoje týmu Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ.
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
Ministerstvo vnitra ČR Strategie vlády v boji proti korupci na období
Hledání rovnováhy mezi podnikatelským subjektem a zákazníkem Seminář ČMS Říjen 2012.
Sociální diferenciace
Řídící struktury, malé a velké organizace
Virtuální sociální skupiny a jejich dynamika
NÁZORY CIZINCŮ NA PROCES POSKYTOVÁNÍ OŠETŘOVATELSKÉ PÉČE V ČESKÉ REPUBLICE Vaňáčková, I.; Beharková, N.; Pokorná, A.
Komunitní tlumočník vs. kulturní mediátor
Místní akční skupina Rakovnicko
Styl vedení, komunikace, týmová práce
Podnikání a kulturní odlišnosti Úvodní seminář podzim 2008 Boris Janča
Vzdělání a trh práce Přednáška do předmětu Ekonomika školství
1 Týmová práce TYMP 1/ C2 Fáze vývoje týmu Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ.
Současné struktury společnosti Kritérium Typ struktury Charakteristika skupiny majetek/ třídní struktura třída výrobní prostředky zaměstnání.
VÝZKUM A INTERNET Internet Advertising Conference Vít Smékal, OMG
SVĚTLANA HANUŠOVÁ NAĎA VOJTKOVÁ JIHLAVA Hlavní principy CLIL CLIL v zahraničí.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Sociální systém hospodářské organizace Charakteristika sociálního systému hospodářské organizace.
Sociální struktura 1. Sociální diferenciace, vertikální diferenciace 2. Sociální skupina 3. Sociální mobilita.
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
9. Tvorba individuálního plánu
Společenská odpovědnost a školy
Fáze vývoje týmu Pavla Kotyzová
Společensky odpovědné podnikání
rrgtoaerhgdghofhgahgarg
Sociální skupiny a role
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ANALÝZA MARKETINGOVÉHO MIXU VYBRANÉHO SUBJEKTU (Obhajoba bakalářské práce) Autor práce: Libuša.
9. Tvorba individuálního plánu
I. Výzkum sociálních struktur a genderová diferenciace
ŘÍZENÍ OBCHODU Katedra managementu Ing. Patricia Jakešová
Mezioborový přístup v SP východiska, podmínky, metody
Pedagogika a psychologie
Místo lidských zdrojů ve znalostní ekonomice
Transkript prezentace:

Cizinecká legie …. V žoldu nebo pro slávu královny? Připravil: Samir Poul Kontakty: Hutchinson s.r.o., Klostermannova 995, Rokycany, samir.poul@hutchinson.cz

VÝZVY trhu práce Více firem pracuje systematicky Nedostatek techniků Konkurence jiných oborů Více dat je veřejně přístupných Struktura trhu práce Zkvalitňování trhu práce Jazykové neporozumění Odlišné očekávání Zaměstnanci prostě nejsou Sociální dávky  Zaměstnanci „odjinud“ Míra nezaměstnanosti Kulturní neporozumění Xenofobie

Jak to vidíme MY Hlavní body Typický zaměstnanec: Viděl S tebou mě baví svět a Slunce seno Dorozumí se v obchodě a bance Má rodinu a chatu Má přátele, kteří mu pomohou, když je problém Má něco naspořeno na horší časy nebo si půjčí Bohatne a mění se mu v poslední době preference Komunikace Interkulturní výzkumy označují českou komunikaci jako implicitní, což znamená, že nejsou vysloveny důležité informace. Informace jsou vyjádřeny pomocí narážek, podtextů a dvojsmyslností. Parametry PDI IDV MAS UAI Česko 57 58 74

Jak to vidí ONI Hlavní parametry

Kulturní znaky Hlavní parametry Index mocenské vzdálenosti (PDI) do jaké míry méně výrazní členové akceptují a očekávají, že moc je rozdělena nerovnoměrně. Někteří jsou si NErovnější. Čím jsou hodnoty vyšší (50+), tím více je očekáván autokratický styl. Snaha vyhýbat se nejistotě (UAI) Jak se členové vypořádají s nejistotou. Buďto je nejistota vnímána jako běžná součást života, nebo nás ohrožuje. Ve společnostech kde index dosahuje vysokých hodnot je, větší rezistence k inovacím. Individualismus (IDV) Je důležitý osobní úspěch nebo dohoda a soulad. V individualistické kultuře má jednotlivec silné povědomí nezávislosti a odpovědnosti za sebe. V kolektivistické převládá skupinový zájem a hlavní snahou je dosažení souladu a konsenzu. Maskuliní hodnoty (MAS) Zobrazují rozdělení rolí mezi pohlaví. V maskuliní společnosti se uznává výkonnost a síla. Preference rozhodného a siného vedení se odráží také v asertivitě a přímočarosti jednání na pracovišti. Naproti tomu feminní společnost klade důraz na prosperitu a sociální péči.

Zahraniční zaměstnanci Tradiční přístup Mají všechna povolení Ubytování a doprava na pracoviště Tlumočník na pracovišti Legálnost práce Mohou pracovat Školení na téma hygiena atd. v Česku Agentury dodržují ZP „Nadstandard“ Základní dokumenty v rodném jazyce Vyškolení na pracovní postup Babysiting

Zahraniční zaměstnanci Je to opravdu vše – nechybí NIC? Nadřízených Způsob a styl zadávání úkolů a hodnocení Jejich Jak skloubit své potřeby s firmou, kde pracuji? Naše Je reálné mít stejná očekávání? Kolegů Spolupráce s cizincem Očekávání Proč sem cizinci přijeli, Jak to ladí s naší potřebou Osobnost příprava na odlišnosti na obou stranách Cizinců Připravit je na českou kulturu, způsob komunikace … Důvěra Jsou v neznámém prostředí, všechno je nové a cizí. Dvakrát se nespálí, důvěřují pouze své komunitě

Pro slávu ….! Připravil: Samir Poul Kontakty: Hutchinson s.r.o., Klostermannova 995, Rokycany, samir.poul@hutchinson.cz