Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Seminář pracovní parta Komunikace. To podstatné Jak jste hodnoceni pro následující výběr pracovníků – docházka (dochvilnost), plnění úkolů, aktivity,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Seminář pracovní parta Komunikace. To podstatné Jak jste hodnoceni pro následující výběr pracovníků – docházka (dochvilnost), plnění úkolů, aktivity,"— Transkript prezentace:

1 Seminář pracovní parta Komunikace

2 To podstatné Jak jste hodnoceni pro následující výběr pracovníků – docházka (dochvilnost), plnění úkolů, aktivity, nekonfliktnost, kvalita práce Nejdůležitější motivace – budu mít práci, kterou si chci udržet Přístup k zaměstnání – jsem tam sám za sebe a je to práce jako každá jiná Vyhýbám se konfliktům Vyjednávat, vyjednávat, vyjednávat

3 Vzdálenostní zóny Intimní zóna do 50 cm (partner) Osobní zóna do 120 cm (rodina + přátelé) Sociální zóna do 3,5 metru (běžná komunikace) Veřejná zóna od 3,5 m (na koncertu x vystupující…) Př. Nárazníková zóna u běžných vězňů běžně 0,65 u násilníků 2,1 m

4 Úkol Kolega bude hovořit o své fotografii a vaším úkolem je postupně si stoupnout do nejbližší vhodné vzdálenosti pro danou osobu.

5 Některé důležité zásady komunikace Nemohu nekomunikovat Cíl – „Já jsem OK Ty jsi OK“ Důležité není jen to co se říká, ale jak se to říká Př. „Miláčku“ Důležitý je oční kontakt (v běžném hovoru cca 50% z doby komunikace) Vztah určuje obsah komunikace ne naopak

6 Prostředky lidské komunikace Otázka – Jak a čím můžeme navzájem komunikovat? (není míněn mobil, skype, facebook…) především: Řečí (mluvená, psaná) Tělem (držení těla, gesta, mimika, pohledy)

7 Mluvená řeč Hlasitost – větší hlasitost znamená pro poslouchajícího především větší agresivitu Rychlost řeči – nové věci říkejme pomaleji Kadence a melodie – mj. to co v řeči zdůrazňujeme, často zastíní obsah toho co říkáme.

8 Řeč těla Řeč těla má 5 x silnější účinek než mluvené slovo (ukázky) Držení těla Pohyby těla Gesta Mimika Kontakt očí

9 Horolezecká metoda Jedna z možných taktik při komunikaci (nakreslit „horu“) Základem je začít jednodušším a postupovat ke složitějšímu až dospějeme k dohodě Úkol: „Chůze po laně“ – po laně jdou proti sobě dva účastníci kurzu, kteří mají za úkol beze slova se obejít,aniž by slezli z lana.

10 Pocity Když vyjádříme své pocity (jsem smutný, jsem šťastný, …) pomůže to při komunikaci zvláště při řešení problémů Úkol „Vyjadřujeme pocity“- Budu vám číst věty a vaším úkolem je určit v kterých větách jsou vyjádřeny slovy pocity (Nenásilná komunikace str. 64 – Marshall B- Rosenberg)

11 Děkuji Vám za pozornost


Stáhnout ppt "Seminář pracovní parta Komunikace. To podstatné Jak jste hodnoceni pro následující výběr pracovníků – docházka (dochvilnost), plnění úkolů, aktivity,"

Podobné prezentace


Reklamy Google