Revize Směrnice o tabákových výrobcích. •Dotazník ( ) se skládá z 6 tematických okruhů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Antonín Šípek. ředitel sekretariátu Sdružení automobilového průmyslu „ Šrotovné“ = časově omezené opatření, motivující občany k vyřazování starých.
Advertisements

VYBRANÉ KOMPETENCE CELNÍCH ORGÁNŮ V OBLASTI CHEMICKÝCH LÁTEK A SMĚSÍ
Návod pro práci s internetovými stránkami společnosti Acros • Produkty Acros/Fisher je možno nalézt na internetových stránkách nebo na stránkách.
Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Novinky MiFIDu The CNB disclaims responsibility for any private publication or statement of any CNB employee. The views in this presentation are the views.
Revize Nového přístupu
Generická preskripce a substituce Pozitivní listy
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Výsledná metodika hodnocení bariér v domácím prostředí + vyhlášení pravidel soutěže.
První zkušenosti ze vstupu ČR do EÚ Dopady na energetiku a průmysl Pohled ERÚ konference AEM 14. a 15. září 2005 Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Volný pohyb zboží.
Aktuální vývoj v pojišťovnictví a jeho regulaci
Kontrola tabáku v ČR a ve světě Yvona Tous, MA Policy Advisor, FCA.
Ochrana osobních údajů při poskytování informací
Pozorování prezentuje: Václav Bubeníček.
Hodnocení přístupnosti soutěžních webů aneb proč se vyplatí myslet na přístupnost webů veřejné správy RNDr. Hana Bubeníčková, Mgr. Radek Pavlíček, duben.
1 INSPIRE v ČR 7 let poté Jitka Faugnerová CENIA, česká informační agentura životního prostředí Enviro-i-forum Zvolen,
Nový zákon o zdravotnických prostředcích Ing. Petr Nosek náměstek pro zdravotní pojištění 22. března 2013, Praha.
2005 Šablona eVŠKP - titulní list ÚVOD  Definice doporučené šablony  Soubor s přednastavenými styly, strukturou, designem  NEREÁLNÉ problémy.
Evropský celní informační portál (ECIP) – první fáze.
Plynárenství v evropském kontextu Situace na trhu s plynem ČR Možnosti odběratelů při výběru dodavatele Ing. Vladimír Štěpán, ENA s.r.o. 8. březen 2007.
Kvalifikace v kolizním právu
Evropský podnikatelský konzultační panel EBTP Ministerstvo průmyslu a obchodu, květen 2006.
Účinná kontrola kvality pohonných hmot © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
PROCESNÍ PŘÍSTUP K ŘÍZENÍ PODNIKU Ing. Filip Samek Copyright © 2005 Stav procesního řízení v podnicích v ČR.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Tomáš Kubeša Sdružení obrany spotřebitelů
MARKETINGOVÝ VÝZKUM TABÁKOVÝCH VÝROBKŮ Monika Ferdová Radka Hejzlarová Petra Stádníková Kristýna Voborníková VSRR 3. ročník, cvičení - středa 15:45hod.
Novela zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Mgr. David Kotris ISSS 2005 Hradec Králové
Spotřebitelská legislativa EU a nejnovější vývoj
Politika sociální inkluze v Evropské unii
Neurobehaviorální vědy I. Instrukce k testu. Charakteristika testu 96 otázek celkem – Každá otázka má 4 tvrzení (1, 2, 3, 4) – „multichoice“ odpověď tj.
Sociální zabezpečení v EU Základní zásady, osobní a věcný rozsah.
Asociace pro mezinárodní otázky Association for International Affairs.
HACCP.
Nejčastější závady v označování
Za akademický rok 2011/2012 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Evidence obyvatel Zderaz – Metodické školení.
Knihovní řády a vymáhání pohledávek Seminář Závazky čtenářů vůči knihovnám Městská knihovna v Praze: 6. dubna 2011 Hanuš Hemola.
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
Alkohol v ČR MUDr. Ferdinand Polák, Ph.D. náměstek ministra pro zdravotní péči Ministerstvo zdravotnictví.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP Název školy SPŠ.
Elektronické kouření Prezentace pro Zdravotnický výbor PS PČR
Návrh nařízení Evropského parlamentu a Rady o elektronické identifikaci a důvěryhodných službách pro elektronické transakce na vnitřním trhu (eIDAS) Lucie.
Politika podpory vědy a výzkumu Politika ochrany spotřebitele Mgr. Oldřich Hájek.
Mgr. Martin Ježek Magistrát hl. města Prahy Odbor zdravotní péče Aktuální stav právní regulace ochrany před tabákem Seminář dne ; PSP PČR.
Firemní data mimo firmu: z pohledu zákoníku práce JUDr. Josef Donát, LLM, ROWAN LEGAL ISSS 2014, Hradec Králové.
POZADÍ VZNIKU ALKOHOLOVÉ STRATEGIE V EU A JEJÍ SOUČASNÁ PODOBA.
Doporučení pro efektivní regulaci elektronických cigaret v ČR
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin Workshop – ČASP, PK – Ing.
Pravomoci EU. Zásada svěřených pravomocí. Typy pravomocí EU Článek 5 Smlouvy o EU 2. Podle zásady svěření pravomocí jedná Unie pouze v mezích pravomocí.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Dopady účetní reformy veřejných financí v konkrétních podmínkách vybrané.
Jak chránit obchodní značku na trhu EU?
Ing. Lenka Bombera Piskačová
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
Přeshraniční poskytování zdravotní péče
Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU
Publicita v projektech
Státní zdravotní ústav Praha Centrum podpory veřejného zdraví
Setkání manažerů PK Elektronické podávání/příjem žádostí do Programu prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR.
INFORMACE O LÉCÍCH A PROPAGACE LÉKŮ
Budoucnost „data retention“
Organizace jako seskupení skupin – týmy
Nový fytosanitární režim EU
Revize standardů a inspekcí
Transkript prezentace:

Revize Směrnice o tabákových výrobcích

•Dotazník ( ) se skládá z 6 tematických okruhů pokrývajících 14 různých témat. •Dotazník obsahuje povinné otázky, které je třeba vyplnit před postupem dále. •Pro každou tematickou oblast je k dispozici definice problému, která je dostupná v přiloženém PDF dokumentu – •V prvé řadě je potřeba indikovat, zda souhlasíte s definicí problému – jde o povinnou otázku. Pokud nesouhlasíte s definicí, je třeba udat důvod či napsat „bez komentáře“ do daného pole. •Všechny vpisované komentáře mohou být v češtině. Struktura On-line Dotazníku

•Ke konkrétním problémům jsou uváděny různé možnosti řešení. Vybíráte ta, která jsou dle Vašeho názoru nejvhodnější. •Jelikož je řada témat seskupena dohromady, je obtížné indikovat podporu pro některá řešení a jiná nikoli. Struktura On-line Dotazníku

Rozsah Směrnice Bezdýmný Tabák Informace pro spotřebitele Hlášení přísad Regulace přísad Přístup k tabákovým výrobkům Elektronické cigarety Nikotinové nápoje a sladkosti Bylinné cigarety Snus a jiné tabákové výrobky pro orální užívání Povinná zvětšená grafická varování Kvalitativní informace nahrazující údaje o D,N,CO inserty vložené do krabiček Jednotné balení Zdr. Varování pro vodní dýmky Povinný formát pro podávání zpráv Poplatky a sankce Nastavit základní kritéria pro omezení nebo zákaz používání přísad Pozitivní nebo negativní list přísad Přeshraniční prodej přes internet Prodejní automaty Vystavování tab. výrobků v místě prodeje O1O2O3O4O5 O tématických okruhů 14 různých otázek

Vyplnění On-line Dotazníku On-line formulář naleznete zde:

Rozšíření Směrnice O1 1 Otázka ohledně rozsahu Směrnice. Souhlasíte s definicí problému? Ano/ Ne Dle Vašeho mínění, která možnost adresuje problém nejefektivněji? Beze změny Rozšíření působnosti směrnice

Bezdýmné tabákové výrobky O2 2 Otázka ohledně bezdýmných tabákových výrobků Je definice problému správná? Ano/Ne Která možnost nejefektivněji adresuje daný problém? Zákaz všech typů bezdýmných tabákových výrobků Beze změny Zrušení zákazu pro snus

Informace pro spotřebitele O3 7 Beze změnyZlepšít ochranu spotřebiteleZavést jednotná balení Příklad Komentáře: Neexistují žádné důkazy, že větší varování jsou efektivnější. Není žádný důkaz, že jednotná balení zlepší fungování vnítřního trhu nebo budou mít pozitvní zdravotní dopady. Naopak, pro nelegální výrobce bude daleko jednodušší kopírovat značky a povede to k nárustu nelegálního prodeje cigaret. Otázky týkající se informace pro spotřebitele Je definice problému správná? Ano/Ne Která možnost nejefektivněji adresuje daný problém?

Hlášení přísad O4O4 89 Otázky týkající se hlášení a registrace přísad Je definice problému správná? Ano/Ne Která možnost nejefektivněji adresuje daný problém? Beze změny Zavést společný povinný formát hlášení Příklad komentáře: Členské státy již mají možnost zavést poplatky a sankce. Dodržování těchto pravidel by mělo být i nadále ponecháno v zodpovědnosti každého státu. Zavedení poplatků a sankcí

Regulace přísad 10 O5 11 Otázky k regulaci přísad Souhlasíte s definicí problému? ANO/NE Příklad komentáře: Testování přísad by se mělo zaměřit na to, zda-li zvyšují toxicitu tabákového kouře Ustanovení základních kritérií na EU úrovni bez společného seznamu Beze změny Ustanovení společného seznamu Která možnost nejefektivněji adresuje daný problém?

Přístup k tabákovým výrobkům 14 O6 Otázky týkající se přístupu k tabákovým produktům Beze změny Příklad komentáře: Není zde jasně stanovený problém pokud jde o prodejní automaty nebo místa prodeje. Nejsou zde důkazy naznačující jak by zákazy mohly zlepšit fungování vnitřního trhu. Kontrolovaná nabídka a přístup Souhlasíte s definicí problému? ANO/NE