Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ing. Antonín Šípek. ředitel sekretariátu Sdružení automobilového průmyslu „ Šrotovné“ = časově omezené opatření, motivující občany k vyřazování starých.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ing. Antonín Šípek. ředitel sekretariátu Sdružení automobilového průmyslu „ Šrotovné“ = časově omezené opatření, motivující občany k vyřazování starých."— Transkript prezentace:

1 Ing. Antonín Šípek. ředitel sekretariátu Sdružení automobilového průmyslu „ Šrotovné“ = časově omezené opatření, motivující občany k vyřazování starých vozidel s pozitivním dopadem na ekologii a bezpečnost provozu

2 Příspěvek na likvidaci starých vozů (tzv. „šrotovné“): •nebude mít negativní dopad na státní rozpočet; •není žádným novým prvkem vzniklým teprve v době ekonomické recese; •má význam pro domácí automobilový průmysl; •jeho zavedení v době recese je nanejvýš vhodné a nemusí mít „drastické“ dopady na nákup nových vozidel v dalším období; •má pozitivní celospolečenské dopady (ekologie, bezpečnost provozu); •nejedná se o „podporu“ jednoho oboru. Tato tvrzení je možno doložit celou řadou konkrétních údajů a faktů.

3 I. Dopad na státní rozpočet bude minimální, ne-li kladný!

4 Vývoj prodejů, věková struktura vyřazovaných vozidel a nejprodávanější značky Stav k 31.8.2009

5 II. Příspěvek na nákup nového osobního automobilu při vyřazení starého vozidla není žádným novým prvkem vzniklým teprve v době ekonomické recese Ke snížení průměrného věku v 1. pol. 2009 došlo právě z důvodu vyřazování starých vozidel z provozu (kampaň kanceláře pojistitelů, poplatky za registraci dle plnění emisních předpisů).

6 III. Význam příspěvku pro domácí automobilový průmysl

7 IV. Proč zavést příspěvek v době recese a dopady na nákup nových vozidel v dalším období

8 V. Příspěvek má pozitivní celospolečenské dopady

9 VI. Jedná se skutečně jen o „podporu“ jednoho oboru? (v ČR však byl jiným programem vytvořen zásadní precedens) Veškerá „negativa“ připisovaná „šrotovnému“ (zadlužení domácností, nesystémovost a další) tedy plně platí i pro nyní probíhající program „Zelená úsporám“!!!

10 Sdružení automobilového průmyslu Opletalova 55, 110 00 PRAHA 1 http://www.autosap.cz E-mail: autosap@autosap.cz Tel.: +420 221 602 982 Fax: +420 224 239 690 Děkuji Vám za pozornost.


Stáhnout ppt "Ing. Antonín Šípek. ředitel sekretariátu Sdružení automobilového průmyslu „ Šrotovné“ = časově omezené opatření, motivující občany k vyřazování starých."

Podobné prezentace


Reklamy Google