Implementace projektu APK do systému fungování MP Štětí Sokolov, 4.10.2012 Milan Novák.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Ostrava
Advertisements

EStrategie statutární město Ostrava Ing.Jaromír Tomala
Projekt Asistent prevence kriminality
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
PR ve Sdružení Podané Ruce 2010/2011 Roman Hloušek Terénní programy Brno.
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Bezpečná hřiště Tisková konference prvního náměstka primátora hl. m. Prahy JUDr. Rudolfa Blažka a ředitele Městské policie hl. m. Prahy Mgr. Vladimíra.
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Představení ASZ a aktivity v oblasti bezpečnosti
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Projektový zám ě r na rok  Zvýšení bezpečnosti obyvatelů domů.  Snížení anonymity v domech.  Snížení rizika pohybu neoprávněných osob v prostorách.
E-Analýza bezpečnosti v Uherském Hradišti 10. Národní konference kvality ve veřejné správě Únor 2014.
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
CLLD v MAS Bohumínsko Lumír Macura, předseda programového výboru
Vyhledávání českých regionů a měst uživateli Google autor bakalářské práce: Markéta Návratová vedoucí bakalářské práce: doc. Dr. Ing. Jiří Horák BAKALÁŘSKÁ.
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Sociální bydlení v kontextu „Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období “ 09/2012 Jan Snopek, analytik pro.
Sociální patologie SCPT SCPA
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Komunitní a otevřená škola
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Činnost asistentů prevence kriminality ve městě Bruntál
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pracovní jednání k problematice prevence kriminality.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Setkání s veřejností na téma bezpečnost městys Nehvizdy 5. ročník.
Fungování ASZ v lokalitách na příkladu Kutné Hory Jiří Franc/místostarosta Kutné Hory Vít Lesák/Agentura pro sociální začleňování Praha,
Zkušenosti a dobrá praxe MěÚSS Jirkov. Pracovní poměr Veřejně prospěšné práce Dobrovolnická činnost.
Terénní sociální práce s uživateli drog v sociálně vyloučených lokalitách JAKUB ČERNÝ ROMAN HLOUŠEK.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Technologie, lidé, prostředí Portál krizového řízení Ústeckého kraje Venuše Kindlová Bezpečnostní tajemník Ústeckého kaje.
Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
JUDr. Milan Fára. Výchozí podmínky Stav MKDS (počet kamer, stáří ……) Analýza kriminality ve městě Vlastní finanční možnosti na rozšiřování Možnosti splnit.
SOKOLOV okresní město v Karlovarském kraji v České republice město má okolo obyvatel projekt bezpečné město.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Město Velké Hamry – inkluzivní opatření v oblasti vzdělávání Mgr. Štěpán Bolf, lokální konzultant.
Metodická schůzka RŠPP – VIP II Dr. Anna Kucharská, Ph.D.
„Bagatelní trestná činnost“ z pohledu Policie ČR
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Principy KPSS Zlín Co KPSS přineslo do procesu plánování důraz na aktivní roli uživatelů sociálních služeb a zastoupení jejich zájmů v procesu.
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
Projekt Centra společných služeb(CSS) realizovaný Svazem měst a obcí ČR Projekt Centra společných služeb č. CZ /0.0/0.0/15_019/ Operační.
Specializovaný tým MŘ PČR Brno na problematiku DmN
Setkání s veřejností na téma bezpečnost
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Jedním z úkolů Mentora je dosažení profesionálního výkonu služby
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období
Strategie regionu, obce
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
11. ZASEDÁNÍ PORADNÍHO SBORU PRO SITUAČNÍ PREVENCI KRIMINALITY
Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování
Bezpečnostní situace na území okresu Most v roce 2017
Priority Policie České republiky na rok 2012
Činnost pracovní skupiny styčného důstojníka pro národnostní menšiny
Výměna dobré praxe v rámci projektu „Domovník-preventista“
Transkript prezentace:

Implementace projektu APK do systému fungování MP Štětí Sokolov, Milan Novák

Město Štětí: •Počet obyvatel včetně 9 integrovaných obcí •Rozloha katastru - 53,39 km 2 •Nezaměstnanost - necelých 17% •3 velké nonstop herny, 1 nonstop kasino •Vysoký výskyt narkomanů, dealerů a producentů drog •Průmyslový ráz města •Index kriminality (2011) Město Celková kriminalita Násilná a mravnostní Krádeže vloupáním Krádeže prosté Štětí353,646,394,786,0 Litvínov323,329,486,976,5

Analýza rizikovosti okresů v ČR:

Důvody „PRO“ : •Inovativní přístup k problematice •Výhoda „volného“ používání APK-program není psán „natvrdo“, každá lokalita má svá specifika •Místní znalost problematiky •APK jsou místně známí •APK chtěli sami stávající situaci napravit, finance nebyli primárně hlavním stimulem •Vedení MP a města APK chce

Průběh projektu: prosinec výběr kandidátů leden sepsání projektu nástup APK k MP Štětí 19. a vstupní proškolení pracovníkem MV ČR konec dubna 2012 – společné určení stěžejních cílů, které bude možno na konci roku jasně vyhodnotit a tím si obhájit před veřejností a sebou samými svůj přínos městu Štětí - A) Snížení počtu osob porušujících OZV č. 1/2009 B) Zklidnění situace v okolí sociálních ubytoven - tyto nebyly nikde veřejně prezentovány samostatná činnost APK

Pracovní náplň: •Dozor u přechodů pro chodce v blízkosti škol v době bezprostředně před a po vyučování •Pohyb v místech výskytu KZO, v návaznosti na znalost místního prostředí •Činnost v sociálně vyloučených lokalitách a komunitách •Operativně řízená činnost dle denních specifik •Součinnost APK se strážníky MP dle situace a potřeby •Součinnost s OO PČR - předávání informací - osoby v pátrání •Denní vyhodnocování činnosti •Momentálně pracujeme na směrování činnosti pro příští rok

Jak veřejnost vnímá APK: •Postupem času přistupují občané k APK s větší důvěrou než ke strážníkům MP díky jejich častější přítomnosti v ulicích města a schopnosti vždy vše vyřešit nerepresivní „lidskou“ cestou •Díky srdečnému chování působí APK na všechny občany velice pozitivně a dodávají občanům pocit bezpečí •Z podstaty věci a osobního příkladu problémoví občané spíše „po dobrém“ poslechnou APK než ozbrojené složky •Majoritní část občanů si projekt APK osvojila a své asistenty je schopna si „obhájit“ před extremisticky smýšlejícími jednotlivci, viz webová diskuze

Jak vnímají strážníci a policisté APK: •Před započetím projektu jsem byl odrazován všemi příslušníky OO PČR Štětí a MP Štětí – maximální nevole ke spolupráci s Romy •Přes počáteční odmítavý přístup většina strážníků již pochopila výhody projektu a pozvolna mění přístup k APK •PČR 100% kvituje přítomnost APK ve městě a v mnoha případech využívá raději pomoci APK než MP •Napříč MP i PČR konstatováno, že APK si vydobyli své místo na slunci a v době jejich přítomnosti je v ulicích klidněji

Výsledky činnosti:

Medializace projektu: v-uterniku-romsti-asistenti-pomahaji-udrzet- poradek-ve-steti html kriminality-ve-steti-po-necelych-dvou- mesicich-cinnosti.aspx

Prostor pro dotazy:

Děkuji za pozornost Milan Novák, strážník pověřený plněním některých úkolů při řízení MP Štětí mentor APK u MP Štětí manažer prevence kriminality pro spádovou oblast Štětí