Skoky do vody Historie Současnost Osobnosti Rekordy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Společenská kultura Kulturní instituce v ČR ; VY_32_INOVACE_D3_09
Advertisements

Hry ve stínu hákového kříže
Číslo a název šablony klíčové aktivity
MISTROVSTVÍ SVĚTA VE VESLOVÁNÍ – 2. 9
Bedřich Šupčík Lžičarová Veronika a Schleiderova Michaela
Atletický klub A. C. Sparta Praha
Fotbal Kopaná Fočus.
OLYMPIÁDA V DĚJINÁCH.
Český Internet po (uši v?) krizi Marek Antoš. snímek |datum |dokument | 1. Internetové prostředí 2.
Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
VY_32-INOVACE_1C9 Vznik zimních olympijských her
OLYMPIJSKÉ HRY.
Biatlon.
BASKETBAL II..
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
ŠkolaGymnázium a SOŠ Jaroměř, Lužická 423, Jaroměř AutorMgr. Tomáš Lášek Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2.
Emil Zátopek.
ATLETIKA - CHŮZE.
Velká Británie.
VELKÁ PARDUBICKÁ Jan Freudl Konec Menu
JÍZDA V BOULÍCH.
PLAVECKÉ REKORDY.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
Metodický list Pohybové aktivity masového nezávodního charakteru mají v českých zemích skoro stopadesátiletou tradici. Počátky souvisí se vznikem české.
JARMILA KRATOCHVÍLOVÁ
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
ZEMĚ VYCHÁZEJÍCÍHO SLUNCE
TROJNÁSOBNÝ OLYMPIJSKÝ VÍT Ě Z.   Mladá Boleslav, Č eskoslovensko  bývalý č eský atlet – ošt ě pa ř  pova ž ován za nejlepšího ošt ě pa.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_2.19. Tematická oblast: Vybraná témata z teorie tělesné kultury S Sportovní tradice města Třince a okolí Typ: DUM.
TURNÉ ČTYŘ MŮSTKŮ.
ATLETIKA 2.
legenda české a světové gymnastiky
VRH KOULÍ.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
Metodický list Se sportem je pojem fair play nerozlučně spjat. Patří k základním kamenům výchovy sportovců všech výkonnostních úrovní a každého věku.
SHORT TRACK.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
HOD OŠTĚPEM.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_358_Leoš Janáček AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
OVOV Odznak všestrannosti olympijských vítězů
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
SLOVENSKO Martin Schwarz.
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
ATLETIKA.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Tato prezentace byla vytvořena
Florbal Patrik Převrátil.
CURLING.
HOD DISKEM.
HOD KLADIVEM.
Název projektu - Moderní technologie ve výuce
VY_32_INOVACE_2C18 Emil Zátopek legenda atletiky.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
Halový víceboj mužů.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Starověké olympijské hry Novodobé olympijské hry Mgr. I. Roubalíková
Transkript prezentace:

Skoky do vody Historie Současnost Osobnosti Rekordy Pavla Musilová, Karolína Rezková

Historie Skoky do vody byly známy již ve starověku. Byly považovány za projev odvahy. Ve středověku: v některých oblastech součástí rytířských ctností Postupně se staly součástí zábavy. Roku 1770 Havaj – bojovníci se vrhali do moře jako důkaz odvahy a pro obdiv žen Jako sportovní odvětví vznikají v Německu a Švédsku na přelomu 19. - 20. stol. Roku 1840 bylo založeno první světové sdružení skoků do vody Roku 1843 vyšla v Německu první knížka s tabulkou skoků do vody. 1891- vydána první pravidla v Německu Ve Švédsku a Německu se technika skákání lišila. Ke konfrontaci obou technik došlo roku 1912 na OH ve Stockholmu. Technika byla do roku 1928 sjednocena. V Československu se začalo soutěžit až po 1. světové válce. První mistrovství ČR se konalo r. 1921 jako součást plaveckého programu.

Současnost V současnosti se skoky do vody dělí na: Diving = klasické skoky do vody, olympijská disciplína, patří mezi plavecké sporty, skáče se z prken: 1 a 3 metry a z věží 5; 7,5 a 10 m. Skáče se jednotlivě i synchronizovaně. Cliff diving = extrémní adrenalinový sport, skáče se z útesů o výšce 12 – 27 m, roku 1999 vzniklo sdružení Highjump, 2000 první MČR Splash diving = nejnovější moderní disciplína

Osobnosti Mezi světové a české osobnosti skoků do vody patří například: Greg Louganis Klaus Dibiasi, Dmitrij Sautin Patricie McCormicková, Ingrid Kramerová Milena Duchková, Andrea Absolonová Hana Novotná, Marie Čermáková Orlando Duque, Gary Hunt Michal Navrátil, Lucie Absolonová Tabulka olympijských vítězů zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_olympijsk%C3%BDch_medailist%C5%AF_ve_skoc%C3%ADch_do_vody Stránky Red Bull cliff divingu zde: http://www.redbull.com/cs/Satellite/en_INT/World-Series/Red-Bull-Cliff-Diving/Profile/011238874343857

Greg Louganis Narodil se 26.ledna 1960 V roce 1976 získal na LOH v Montrealu stříbro z věže V roce 1980 OH v Moskvě byl favoritem na 2 zlaté medaile, ale kvůli americkému bojkotu olympijských her se nezúčastnil. Na MS 1982 získal 2 zlaté medaile R. 1984 dvě zlaté medaile na OH v Los Angeles Na MS 1986 2 zlaté medaile. V roce 1988 svůj výkon opakoval, ale utrpěl zranění hlavy. I přes to v soutěži pokračoval a získal zlato a byl vyhlášen sportovcem roku. V soutěži z věže získal rekordních 638,61 bodů. Byl o něm natočen film Breaking the Surface, objevuje se v dalších 8 filmech. http://greglouganis.com/

Milena Duchková Andrea Absolonová Narodila se 25.dubna 1952 1968 zvítězila z 10 m na OH v Mexiku 1970 získala titul mistryně Evropy Na OH 1972 stříbrná medaile V současnosti žije v Kanadě pracuje jako zubní lékařka Narozena 26.prosince 1976 Skákala z věže 10 m Zranila se při tréninku na OH 1996 v Atlantě Začala působit jako pornoherečka Zemřela roku 2004 na vzácnou formu rakoviny mozku

Rekordy a zajímavosti Rekordní skok do vody: Roku 1997 skočil Rudolf Bok do Orlické přehrady z výšky 58 metrů. Tím se zapsal do Guinessovy knihy rekordů. Dopadl ale na záda a utrpěl frakturu hrudního obratle, pohmoždění plic a hematom na ledvinách. http://www.rudolfbok.cz/fotoalbum-rekordni-skok-do-vody.htm Nejvyšší skok do mělké vody: Darren Taylor přezdívaný Profesor splash skočil do dětského bazénku s vodou o hloubce 30 cm z výšky 10 m. Byl zapsán do Guinessovy knihy rekordů. Neutrpěl žádná zranění. http://www.professorsplash.com/

Nejstarší skokanka do vody se jmenuje Rene Puddifoot Nejstarší skokanka do vody se jmenuje Rene Puddifoot. Narodila se roku 1922, takže jí je 88 let. Psí skoky do vody: Do vody skáčou nejen lidé, ale i jejich domácí mazlíčci. Letos v září se konal druhý ročník soutěže Czech waterdog contest.

Odkazy High jump: http://www.cliffdiving.eu/ Cliff divers: http://en.wikipedia.org/wiki/La_Quebrada_Cliff_Divers Klaus Dibiasi: http://en.wikipedia.org/wiki/Klaus_Dibiasi Milena Duchková: www.sportovci.cz/novinky/0/osobnosti-ceskeho-sportu-45-milena-duchkova Historie plaveckých sportů: http://www.olympic.cz/cz/sporty/760/historie Splash diving: http://www.splashdiving.com/ Christian Guth: http://de.wikipedia.org/wiki/Christian_Guth A další: http://www.cz-pes.cz/cl-2011062701-q-Pozvanka-na-druhy-rocnik-zavodu-psu-ve-skocich-do-vody http://www.olympic.org/ http://cs.wikipedia.org/wiki/Skoky_do_vody http://www.diving.asn.au http://www.seekextreme.com/cliff-diving/

Skoky do vody VSK Univerzita Brno Tuto prezentaci si můžete stáhnout na našich internetových stránkách: http://skokydovody.webnode.cz/

Díky za pozornost!