Konverzace: Popište situaci, ve které jste měl/měla štěstí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PAST SIMPLE (MINULÝ ČAS PROSTÝ) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Michaela Kuklová. Dostupné z Metodického portálu
Advertisements

Už ti to řekli? Have you been told already?. Kdo ti to řekl? Who told you?
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_20
Unscramble & Translate Unscramble the following sentences and translate into English. Vzor: jít že domů psali nechtějí Psali, že nechtějí jít domů. They.
Linking Words and phrases
Sloveso „být“ v záporu a otázce, otázky Yes/No
Dejte slovo do věty Rewrite the following sentences, replacing the underlined word with the word between slash marks. Remember to use the correct case.
Konverzace: Z čeho máte radost?. Kolja 3 Otázky a film.
Should, ought to Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_04_AJ1G Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Third Conditional – tvar a použití
Jak se mu říká? What is he called?.
Slyšel mě někdo že bych něco řekl? did anyone hear me say anything?
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_07
Reported speech – nepřímá řeč Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_178 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Eleonora Klasová Předmět.
to BE  was (1. a 3. osoba jednot.čísla) were (všechny ostatní osoby) I waswe were you wereyou were he she wasthey were it.
Future time clauses Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. Diktát: napíšeme na tabuli.
Téma:Předpřítomný čas – cvičení
Všude kam se podívám vidím ryby. Everywhere I look, I see fish.
First Conditional – tvar a použití Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
Neurčitá zájmena Indefinite Pronouns In the following sentences, replace the underlined expressions by indefinite pronouns with approximately the same.
Indirect questions Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Declension Practice II In the following sentences, translate the word in parentheses into Czech. Use the appropriate case. Vzor: Mnoho lidí nerozumí modernímu.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM Businessland / Introductions 06B2 AutorLadislava Pechová Období vytvořeníŘíjen.
Kolik je hodin? What time is it?. Jak se tam dostanu? How do I get there?
The written part of the maturita exam III Škola: SOU Valašské Klobouky Ročník: Nástavbové studium Podnikání 2 Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_18
Indefinite pronouns Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA2_12
Translation Translate the following sentences from English into Czech. Vzor: I don’t like the translation of this book. Who translated it? Nelíbí se mi.
Verbal Nouns Construct sentences with verbal nouns based on the following pattern. Vzor: Rád létám. Mám rád létání. *Taken from Lesson 10, pg. 126, ex.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_19
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Second conditional – tvar a použití Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
IF / FUTURE TIME CLAUSES. 1)I´ll wait here. You´ll get back. (until) 2)Give me a ring. You´ll hear some news. (when) 3)The TV programme will end. I´ll.
Název školy: ZŠ štětí, Ostrovní 300 Autor: Lenka Pizúrová Název materiálu: VY_32_INOVACE_Aj.9.ročník.08_first_conditional Název: First conditional Vzdělávací.
Jméno autora:Mgr. Jiří Kala Škola:ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): září 2013 Ročník:8. Tematická oblast: Témata do hodin angličtiny na 2. stupeň základních.
Christmas in the UK VY_32_INOVACE_02-57 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Tematický okruh: Cvičení.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ANOTACE: Anotace: Didaktický učební materiál je určen žákům středních škol k zopakování učiva. Prezentace se skládá ze cvičení určených k upevnění materiálu.
Název školy: Základní škola Okříšky Autor: Mgr. Zuzana Butorová Název : VY_32_INOVACE_24 Téma: Budoucí čas - výklad Číslo projektu: CZ 1.O7/1.4.00/
Gymnázium, Brno, Elgartova 3 GE - Vyšší kvalita výuky CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Téma: English Grammar.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
 Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Bc. Lucie Ševčíková  VY_22_INOVACE_2.2.2 AJ8,9g_34  Téma: pomocná slovesa 
Integrovaná střední škola v Semilech 28. října 607, Semily.
Čeština: 6. lekce Czech language: 6th lesson
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
I am going to go shopping. What are you going to do tomorrow?
GE - Vyšší kvalita výuky
GE - Vyšší kvalita výuky
GE - Vyšší kvalita výuky
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Karla Klíče Hostinné
MY HOUSE - MY CASTLE Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Pardubice – Spořilov Autor: Ing. Miluše Uhlířová
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Jazyk a jazyková komunikace, Anglický jazyk, Minulý čas prostý pravidelných.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
In The Year Nejde vložit do pptx – nutno přes prohlížeč.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Transkript prezentace:

Konverzace: Popište situaci, ve které jste měl/měla štěstí.

Kolja 3 Otázky a film

Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?

Song Presentations Last names A-La

RL 5: nová slova

L10 ex3: Dejte slova do správného pořadí a přeložte 1. všechny stejné společnosti nejsou.

L10 ex3: Dejte slova do správného pořadí a přeložte 1. Všechny společnosti nejsou stejné. All societies are not alike. 2. ve na nebo vidím buď často městě venkově je

L10 ex3: Dejte slova do správného pořadí a přeložte 1. Všechny společnosti nejsou stejné. All societies are not alike. 2. Často je vidím buď ve městě nebo na venkově. I often see them either in town or in the country. 3. si objeli přesně jsme nepamatuju už kolikrát zemi

L10 ex3: Dejte slova do správného pořadí a přeložte 3. Už si přesně nepamatuju kolikrát jsme objeli zemi. I cannot remember exactly anymore how many times we have traveled around the world. 4. že z radost doufejme mít bude hudby

L10 ex3: Dejte slova do správného pořadí a přeložte 4. Doufejme, že bude mít radost z hudby. Let us hope that he will enjoy the music. 5. jich jsme jestli všimli vždyť si nevědí

L10 ex3: Dejte slova do správného pořadí a přeložte 4. Doufejme, že bude mít radost z hudby. Let us hope that he will enjoy the music. 5. Vždyť nevědí jestli jsme si jich všimli. After all, they do not know whether we noticed them. 6. s hodně mám částí potíží lekce poslední

L10 ex3: Dejte slova do správného pořadí a přeložte 6. Mám hodně potíží s poslední částí lekce. I have a lot of difficulties with the last part of the lecture. 7. jsem o si na v časopisy náměstí umění knihkupectví koupil

L10 ex3: Dejte slova do správného pořadí a přeložte 7. Koupil jsem si časopisy o umění v knihkupectví na náměstí. I bought myself art magazines in the bookstore on the square. 8. jsem jestli že Kubkové budete řekněte příležitost šťasten paní mít prosím

L10 ex3: Dejte slova do správného pořadí a přeložte 7. Koupil jsem si časopisy o umění v knihkupectví na náměstí. I bought myself art magazines in the bookstore on the square. 8. Jestli budete mít příležitost, prosím, řekněte paní Kubkové že jsem šťasten, If you get a chance, please tell Mrs. Kubková that I am happy.

L10 ex6: Neurčitá zájmena 1. Jako malá dívka jsem četla všechno.

L10 ex6: Neurčitá zájmena 1. Jako malá dívka jsem četla cokoliv/kdeco. 2. Velmi málo lidí tomu rozumí.

L10 ex6: Neurčitá zájmena 1. Jako malá dívka jsem četla cokoliv/kdeco. 2. Málokdo tomu rozumí. 3. Mohl bych vám to vysvětlovat na katedře, v knihovně, nebo u sebe.

L10 ex6: Neurčitá zájmena 1. Jako malá dívka jsem četla cokoliv/kdeco. 2. Málokdo tomu rozumí. 3. Mohl bych vám to vysvětlovat kdekoliv/leckde. 4. Ať se jmenuje jak chce, stejně musí pracovat.

L10 ex6: Neurčitá zájmena 1. Jako malá dívka jsem četla cokoliv/kdeco. 2. Málokdo tomu rozumí. 3. Mohl bych vám to vysvětlovat kdekoliv/leckde. 4. Ať se jmenuje jakkoliv, stejně musí pracovat. 5. Nenavštěvujeme je často.

L10 ex6: Neurčitá zájmena 1. Jako malá dívka jsem četla cokoliv/kdeco. 2. Málokdo tomu rozumí. 3. Mohl bych vám to vysvětlovat kdekoliv/leckde. 4. Ať se jmenuje jakkoliv, stejně musí pracovat. 5. Navštěvujeme je málokdy.

L10 ex8: Mám rád(a) létání 1. Rád cestuju.

L10 ex8: Mám rád(a) létání 1. Rád cestuju. Mám rád cestování. 2. Rádi běhají.

L10 ex8: Mám rád(a) létání 1. Rád cestuju. Mám rád cestování. 2. Rádi běhají. Mají rádi běhání. 3. Rád čte.

L10 ex8: Mám rád(a) létání 1. Rád cestuju. Mám rád cestování. 2. Rádi běhají. Mají rádi běhání. 3. Rád čte. Má rád čtení. 4. Rádi překládáme.

L10 ex8: Mám rád(a) létání 1. Rád cestuju. Mám rád cestování. 2. Rádi běhají. Mají rádi běhání. 3. Rád čte. Má rád čtení. 4. Rádi překládáme. Máme rádi překládání. 5. Ráda cvičí.

L10 ex8: Mám rád(a) létání 1. Rád cestuju. Mám rád cestování. 2. Rádi běhají. Mají rádi běhání. 3. Rád čte. Má rád čtení. 4. Rádi překládáme. Máme rádi překládání. 5. Ráda cvičí. Má ráda cvičení.