Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
VY_32_Inovace_47_present perfect IV - test

2 PRESENT PERFECT (PŘEDPŘÍTOMNÝ ČAS - cvičení)
IV. Použití předpřítomného nebo minulého času

3 1. Lost in Translation is my favourite movie.
Procvičte si používání předpřítomného a minulého času v angličtině.Vyberte větu se správným slovesným tvarem: 1. Lost in Translation is my favourite movie. A/ I have seen it many times. B/ I saw it many times 2. You have nice jeans.— A/ --Yeah, I have bought them last week. B/ -- Yeah, I bought them last week.

4 Procvičte si používání předpřítomného a minulého času v angličtině
Procvičte si používání předpřítomného a minulého času v angličtině.Vyberte větu se správným slovesným tvarem: 3. A/ Where were you yesterday at 5 pm ? - -At home. B/ Where have you been yesterday at 5 pm? - - At home. 4. A/ When did he finish work? - - At 4 pm. B/ When has he finished work? - - At 4 pm.

5 Procvičte si používání předpřítomného a minulého času v angličtině
Procvičte si používání předpřítomného a minulého času v angličtině.Vyberte větu se správným slovesným tvarem: 5.Where is Jack? A/ - -I don´t know, I didn´t see him. B/ - - I don´t know, I haven´t seen him. 6. Who discovered America? - - Christopher Columbus. Who has discovered America? - - Christopher Columbus.

6 Procvičte si používání předpřítomného a minulého času v angličtině
Procvičte si používání předpřítomného a minulého času v angličtině.Vyberte větu se správným slovesným tvarem: 7.We´re still a very happy couple. A/ We have been married for three years. B/ We are married for three years. 8. Oh, no, how will I get home? A/ I lost my keys. B/ I have lost my keys.

7 Procvičte si používání předpřítomného a minulého času v angličtině
Procvičte si používání předpřítomného a minulého času v angličtině.Vyberte větu se správným slovesným tvarem: 9. You like Shakespeare? A/ How many of his plays did you read? B/ How many of his plays have you read? 10. A/ When I was a child, I have liked playing with toy trains. B/ When I was a child, I liked playing with toy trains.

8 Vyhodnocení: 1. A / I have seen it many times.
2. B / -- Yeah, I bought them last week. 3. A / Where were you yesterday at 5 pm ? - -At home. 4. A / When did he finish work? - - At 4 pm. 5. B / - - I don´t know, I haven´t seen him. 6. A / Who discovered America? - - Christopher Columbus. 7. A / We have been married for three years. 8. B / I have lost my keys. 9. B / How many of his plays have you read? 10.B / When I was a child, I liked playing with toy trains.

9 8,7 2 4,3 4 10, 9 1 6, 5 3 2,1,0 5

10 Cit.[2011-02-17].Dostupný z WWW:
dpritomny/c c-cviceni--predpritomny-a- minuly-cas.html Obrázky:


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor"

Podobné prezentace


Reklamy Google