Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice 16.12. 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
TVOŘÍME NOVÝ PLÁN rozvoje sociálních služeb v Královéhradeckém kraji. Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
OP LZZ Název prioritní osy: Sociální integrace a rovné příležitosti Název oblasti podpory: Podpora sociální integrace a sociálních služeb Výzva pro předkládání.
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
Monitoring dalšího vzdělávání
VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ
1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu.
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání jejich poskytovatelů.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
PROGRAM ŘS Přivítání a úvodní slovo RNDr. Aleny Raškové 2
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
1 DÍLČÍ ANALÝZY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC LB plán s.r.o., Liberec JEDNÁNÍ ŘPS A KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ 19. května 2015.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Strategické řízení a plánování
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ing. Stanislava Správková
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Klíčové aktivity projektu
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice

Program: A.Informace o koncepčních aktivitách PK v oblasti sociálních služeb B.Prezentace projektu  Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Pardubického kraje na léta  Benchmarkingová databáze sociálních služeb  Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality sociálních služeb C.Prezentace výstupů projektu „Standardy prakticky aneb jak se domlouvat a domluvit s klientem“

A. Informace o koncepčních aktivitách PK Mgr. Jiří Brýdl radní odpovědný za sociální péči Ing. Helena Zahálková vedoucí odboru sociálních věcí

B. Prezentace projektu – kontaktní osoby Ondřej Flégr tel.: Mgr. Bohuslava Skořepová tel.:

B. Prezentace projektu Název: Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Realizace: – Financování: Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost

B. Prezentace projektu Cíle:  Zlepšit dostupnost a kvalitu sociálních služeb v PK  Vytvořit střednědobý plán rozvoje SSL  Zajistit informační zdroje pro plánování prostřednictvím benchmarkingu SSL  Zlepšit informovanost veřejnosti o SSL  Zlepšit kvalitu SSL podporou poskytovatelů

B. Prezentace projektu Aktivity projektu:  Vytvoření střednědobého plánu  Benchmarking sociálních služeb  Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality služeb  Průzkum potřeb osob pečujících o závislého člena rodiny  Informování cílových skupin o nabídce pomoci  Metodická podpora plánování soc. služeb

B. Prezentace projektu Průzkum potřeb osob pečujících o závislého člena rodiny Cílem aktivity je poznat potřeby cílové skupiny osob pečujících o závislého člena rodiny Předpokládané oblasti průzkumu: Předpokládané oblasti průzkumu: - potřeby uvedené cílové skupiny - využívané strategie ke zvládání potřeb - požadovaná řešení ke zvládání potřeb - reakce na návrhy řešení ke zvládání potřeb - vnímání různých typů sociálních služeb a očekávání s tím spojená

B. Prezentace projektu Informování cílových skupin o nabídce pomoci V rámci aktivity budou vytvořeny informační materiály o nabídce sociálních služeb, souvisejících nárocích a dalších způsobech pomoci a podpory v území. Výstupy: -Tištěný katalog – pro území ORP -On-line katalog – pro území kraje s možností podrobného vyhledávání dle zvolených kritérií

B. Prezentace projektu Metodická podpora plánování sociálních služeb Cílem je poskytnout pracovníkům krajského úřadu a obcí s rozšířenou posobností odpovědným za plánování soc. služeb metodickou podporu a zlepšit jejich schopnost zvládat úkoly spojené s rozvojem sociálních služeb. Aktivity: -Výjezdní setkání pracovníků KÚ a ORP -Konzultace pro pracovníky městských úřadů -Metodická podpora pracovníků KÚ

B. Prezentace projektu Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Pardubického kraje Cíl: Zpracování střednědobého plánu soc. služeb Pardubického kraje Realizace: 10/2010 – 12/2011 Výstupy: Střednědobý plán rozvoje soc. služeb

B. Prezentace projektu - Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Obsah a struktura plánu:  strategie optimalizace sítě sociálních služeb  pravidla pro vznik, rozvoj a útlum sociálních služeb  strategie financování sociálních služeb  vymezení spolupráce kraje a obcí při plánování sítě služeb  úvodní část (východiska, legislativa, dokumenty kraje)  analytická část (demografie, popis služeb, ekonomická analýza, výstupy benchmarkingu)  strategická část (vize, podpora služeb, systém financování)  plán rozvoje (cíle, aktivity a opatření, systém hodnocení plánu)

B. Prezentace projektu - Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Tvorba plánu:  pracovní skupina pro popis sociálních služeb a systém financování (pracovníci KÚ)  popis a analýza sítě služeb, ekonomická analýza, strategie financování sítě apod.  pracovní skupina obcí s pověřeným obecním úřadem  strategie a pravidla pro optimalizaci sítě soc. služeb, pravidla spolupráce kraje a obcí, vytvoření minimálních kritérií pro plánování na úrovni obcí

B. Prezentace projektu - Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Tvorba plánu:  vytvoření minimálních kritérií pro komunitní plány obcí PK  sjednocení výstupů obecních (komunitních) plánů  vytvoření kritérií pro plánování v obcích tak, aby mohla sloužit jako podklad pro vytvoření plánu rozvoje  konzultace se sociálními partnery  metodická podpora plánování

Děkuji Vám za pozornost