Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/12.0061.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost projekt POSTA PODPORA STÁŽÍ A ODBORNÝCH AKTIVIT PŘI INOVACI OBLASTI TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA DFJP A FEI UNIVERZITY.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Projekt ERNIE Moravská zemská knihovna Mgr. Jan Lidmila.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK)
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Polytechnické vzdělávání v praxi
Transkript prezentace:

Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/

Brno: NANOcontact – partnerské sítě2 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/

Brno: NANOcontact – partnerské sítě3

4 Základní informace o projektu Operační program: Vzdělávaní pro konkurenceschopnost Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Žadatel: Masarykova univerzita v Brně Hlavní řešitel: prof. RNDr. Mirko Černák, CSc. Partneři projektu: Technická univerzita v Liberci Západočeská univerzita v Plzni Celková alokovaná částka: Kč

Cíle projektu Posílení vztahů mezi institucemi terciárního vzdělávání, výzkumnými organizacemi a subjekty soukromého sektoru v oblastech přípravy pokročilých materiálů (NANO) a povrchových nanotechnologických úprav. Zvýšení konkurenceschopnosti a kompetence vzdělávacích institucí. Realizace klíčových aktivit a podpora cílových skupin projektu v souladu s předpisy OP VK. 5Brno: NANOcontact – partnerské sítě

Cílové skupiny Představují je osoby, které budou v rámci projektu podpořeny, a to formou účasti na klíčové aktivitě, příp. získají jinou podporu. Projekt má vymezené tři cílové skupiny: Skupina 1 - akademičtí a ostatní pracovníci vysokých škol a pracovníci zabývající se vzděláním, výzkumem a vývojem, kteří působí v organizacích žadatele a partnerů. 6 Brno: NANOcontact – partnerské sítě

Cílové skupiny Skupina 2 – akademičtí a ostatní pracovníci vysokých škol a pracovníci zabývající se vzděláním, výzkumem a vývojem, kteří působí ve vědeckovýzkumných či akademických organizacích regionů Brno, Plzeň, Liberec a ostatních regionů ČR. Skupina 3 - studenti oboru Fyzika a Management Přírodovědecké fakulty MU a oborů zabývajících se nanomateriály či nanotechnologiemi. 7 Brno: NANOcontact – partnerské sítě

Klíčové aktivity (KA) 7 vzájemně provázaných klíčových aktivit (konference, workshopy, semináře, kontaktní a informační platforma, stáže) slouží na podporu cílových skupin a získavání prostředků OP VK. KA 1: Workshop „Sdílení potřeb a nabídek spolupráce v rámci akademických institucí, VaV institucí a aplikační sférou“ Brno: NANOcontact – partnerské sítě8

Klíčové aktivity (KA) KA 2: Konference „Potenciál a aplikace povrchových nanoúprav“ ve třech různých vědecko-aplikačních odvětvích KA 2a: „Potenciál a aplikace povrchových nanoúprav polymerních materiálů a skla“ pořádanou MU Brno KA 2b: „Potenciál a aplikace povrchových nanoúprav kovových materiálů“ pořádanou ZČU Plzeň KA 2c: „Potenciál a aplikace povrchových nanoúprav zdravotnických potřeb a biomedicínských aplikací“ pořádanou TU Liberec Brno: NANOcontact – partnerské sítě9

Klíčové aktivity (KA) KA 3: Elektronické sdílení informací a kontaktů pomocí internetového portálu NANOsurfing KA 4: Vzdělávací seminář „Příklady dobré praxe při vytváření partnerských sítí mezi VaV institucemi a aplikační sférou“ KA 5: Vzdělávací seminář „Reálné a aktuální problémy spolupráce s průmyslem“ KA 6: Kontaktní centrum „NANOcontact“ KA 7: Získávání příkladů dobré praxe v rámci stáží VaV pracovníků na institucích VaV a v aplikační sféře Brno: NANOcontact – partnerské sítě10

Plány po ukončení projektu Vybudované kontaktní centrum NANOcontact spolu s vytvořeným komunikačním a informačním portálem NANOsurfing budou i po ukončení projektu nadále provozovány a inovovány tak, aby pružně a efektivně reagovali na situaci na poli vědecko-technologických inovací, potřeb vzdělávání i požadavky aplikační sféry. Konference pořádané v rámci KA 2 budou realizovány i po skončení projektu. 11Brno: NANOcontact – partnerské sítě

Plány po ukončení projektu Znalosti související s tvorbou a podporou partnerských sítí, komunikačními strategiemi a prezentací těchto sítí budou i nadále nabízeny partnerům pro zlepšení jejich rozvoje a zvyšování konkurenceschopnosti. Lze očekávat, že spolupráce a navazování nových kontaktů se osvědčí a v okamžiku ukončení financování projektu ze ESF/OP VK budou samotní uživatelé ochotni vložit část svých prostředků pro jeho udržení. 12Brno: NANOcontact – partnerské sítě

13 Děkuji za pozornost. Brno: NANOcontact – partnerské sítě