Uvedení do problematiky veřejných zakázek Mgr. Kateřina Slováčková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní elektronický nástroj (NEN)
Advertisements

Uplatnění absolventů škol na pracovním trhu Jan Koucký Výsledky projektu Kvalita II Seminář projektu Kvalita II MŠMT, Praha 26. září 2008.
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Nepředvídatelné práce a jejich úhrada v rámci fondů EU
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Jednotné evropské mýtné 0 TRUCK BUSINESS DAY BRNO, 10. Č ERVEN 2009.
Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
Město Týniště nad Orlicí pro občany SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO VAŠE DOMÁCNOSTI, FIRMY, OBČANSKÁ SDRUŽENÍ A BYTOVÁ DRUŽSTVA.
Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
KONICA MINOLTA a veřejné zakázky
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Navrhované změny stav k Mgr. Mgr. Vlastimil Fidler.
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Dopady novely ZVZ na transparentnost veřejných zakázek v ČR Mgr. Martin Kameník, Oživení, o. s. Praha, 1. září 2011.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Veřejné zakázky Antonín Polický. Úvod • Máme dvě možnosti, jak systém veřejných zakázek (VZ) koncipovat: 1.Jako systém proti „gaunerům“ 2.Jako systém.
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
JUDr. Karel Zuska Mgr. Michaela Hájková
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
David Novák 28/ Auditní činnost v rámci ROP Jihozápad.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
TENDERMARKET Elektronické tržiště jako součást komplexního řešení pro administraci veškerých veřejných zakázek. © Tender systems s.r.o
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Legislativní překážky urychlení výstavby dopravní infrastruktury v ČR, podněty a řešení Mgr. Miroslav Osladil, advokát Střední Morava – křižovatka.
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Uplatnění absolventů škol na pracovním trhu Jan Koucký Výsledky projektu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 1 Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Piotr.
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Renata Aulová
K některým (nejen) ekonomickým aspektům insolvenčního řízení Falešný insolvenční návrh jako prostředek konkurenčního.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
PŘETRVÁVÁ KRIZE VE STAVEBNICTVÍ? 1 Přetrvává krize ve stavebnictví? Praha, Žofín, 7. října 2014 Ing. Jiří Koliba náměstek ministra pro stavebnictví.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Hospodářská komora ČR , Praha Vývojové tendence trhu veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování RNDr. Jiří.
OTP VH ČKA 2010,2010 – Aktivity ČKA při přípravě nových OTP ČKA se problematice OTP věnuje soustavně od roku 2008 udělala si vlastní analýzu tehdy.
Nový systém elektronických nákupů z pohledu provozovatele E-tržiště
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
VÝSLEDKY e-AUKCE PRO DOMÁCNOSTI. ČERVENCOVÁ e-AUKCE – Zemní plyn Celkový objem do e-Aukce 95,2 milionů Kč Dosažená úspora 26 milionů.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání jejich poskytovatelů.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Pavel Štorkán předseda burzovní komory Českomoravské komoditní burzy Kladno Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR Špindlerův Mlýn 24. října.
Projekt SMO ČR na podporu volených představitelů měst a obcí Ingrid Štegmannová 9. Národní konference kvality ve veřejné správě Brno, 20. února 2013 Vzdělaný.
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Mgr. Romana Derková Ostrava,
1 Vize (návrh) financování programů primární prevence od roku 2019 Kulatý stůl k primární prevenci rizikového chování Praha Ministerstvo školství,
Architektonické soutěže VALNÁ HROMADA ČKA,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Budoucnost veřejných zakázek 3. prosince 2010 Mgr. Jan Sixta.
ESTUP – Elektronické studentské práce na VŠE, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven eSTUP elektronické studentské práce.
Právní aspekty podnikání s ukrajinskými partnery Jiří Horník Den Ukrajiny, Mezinárodní strojírenský veletrh, Brno, 9. října 2013.
Některé právní aspekty podnikání v Peru Jiří Horník ve spolupráci s Dny Latinské Ameriky: PERU, Hospodářská komora ČR, Praha, 23. září 2014.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
Některé právní aspekty investic v Brazílii Jiří Horník ve spolupráci s Dny Latinské Ameriky: BRAZÍLIE, Praha, 13. listopadu 2013.
Novely zákona o veřejných zakázkách v roce 2012 Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Zadávání veřejných zakázek
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Korupce při veřejných zakázkách v ČR a SR
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Uvedení do problematiky veřejných zakázek Mgr. Kateřina Slováčková Jak pomocí elektronických tržišť efektivně nakládat s veřejnými zakázkami 23.4.2013, Liberec Uvedení do problematiky veřejných zakázek Mgr. Kateřina Slováčková

KTERÉ PŘEDPISY MĚ MUSÍ ZAJÍMAT? Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (ZVZ) účinný od 1.července 2006 doposud celkem 19 novel, MMR zahájilo práce na 20. novele, změny nekončí – nové směrnice EU poslední novela zákon č. 55/2012 Sb. – většina ustanovení účinná od 1.dubna 2012 Prováděcí předpisy Pravidla pro čerpání prostředků z dotačních programů

PRVNÍ ROK S NOVELOU ZVZ (55/2012 SB.) Statistika celková předpokládaná hodnota vypsaných VZ 04-12/2012 – propad o 47,4% celkový počet vyhlášených VZ 04-12/2012 – propad o 27,8% celkový objem VZ zadaných v roce 2012 ve VVZ – pokles o 6,7% (beze změny limitů dokonce pokles o 7,8%) celkový počet zadaných zakázek v roce 2012 vzrostl o 13,1% (beze změny limitů by to bylo o 1,6%) Zdroj: Studie dopadů novely zákona o veřejných zakázkách na ekonomiku ČR 2013/H1, Komora administrátorů veřejných zakázek http://www.fvzk.cz/pub/studie-dopadu-novely-zvz-na-ekonomiku-cr-2013.pdf

PRVNÍ ROK S NOVELOU ZVZ (55/2012 SB.) Ohlednutí zpět – důvody pro novelizaci: zvýšit transparentnost zamezit korupčním praktikám a diskriminaci dodavatelů zefektivnit vynakládání veřejných prostředků Zkušenosti: nedostatečná metodická podpora (+ prodlení s prováděcími předpisy) zvýšená časová a administrativní náročnost – důraz na přípravu VZ větší riziko chyb + více námitek - návrhů – vliv na způsob hodnocení / kvalitu strašák „jedna nabídka“ inovativní dodavatelé Účelné vynakládání veřejných prostředků???

Děkuji Vám za pozornost kontaktní e-mail: kslovackova@ksb.cz KŠB je i na Patria.cz. Prestižní zpravodajský server díky společnému projektu KŠB a Patria Finance přináší nejen novinky ze světa financí a trhů, ale i právní témata pohledem byznysu. Najdete nás na www.patria.cz/pravo. Děkujeme za Vaši návštěvu. Sídlo Praha Jungmannova 745/24 110 00 Praha Tel.: +420 224 103 316 Fax: +420 / 224 103 234 E-mail: ksbpraha@ksb.cz Pobočka Karlovy Vary Na Vyhlídce 53 360 21 Karlovy Vary Tel.: +420 353 225 996 Fax: +420 353 227 781 E-mail: ksbvary@ksb.cz Pobočka Ostrava Českobratrská 2227/7 702 00 Ostrava Tel.: +420 553 030 511 Fax: +420 553 030 512 E-mail: ksbostrava@ksb.cz