INFORMAČNÍ SYSTÉMY EIA/SEA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační systém krizového řízení kraje
Advertisements

Zapojení veřejnosti do SEA Integra Consulting Services Jana Svobodová Jana Hrnčířová.
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
POSUZOVÁNÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zákon č. 100/2001 Sb. Posuzování vlivů na životní prostředí podléhají v zákoně vymezené záměry.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING C IV Další zdroje pro popis zájmového území.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING X. Environmentální informační systémy.
Nástroje územního plánování
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Hodnocení dopadů koncepcí a záměrů na lokality Natury 2000 v České republice RNDr. Petr Roth, CSc. Ministerstvo životního prostředí, Praha, ČR.
Informace z CENIA J. Valta
PORTÁL ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ
PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE NÁLEŽITOSTI ICT PLÁNU ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Michal Musil 10. listopadu 2011
3. přednáška, Informační systémy veřejné správy (ISVS) Situace v ČR Úvod do eGovernmentu Výběrová přednáška.
Registrace podle EMAS III
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Úvodní veřejný seminář Radim Misiaček Ústí nad.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky EIA Cesta k environmentálnímu stavitelství (průběh)
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
Kurs v rámci projektu SFŽP Agentura Koniklec o.s. 2008
Jednotný informační systém o životním prostředí (JISŽP)
Elektronická publikace Vydavatel: Triada, spol. s r.o. SOLÓN informační systém o veřejné správě Ing. Barbora Mertová.
Zákon o posuzování vlivů na ŽP č. 100/2001 Sb. Ekologie a životní prostředí 2014 Petr Vybral Původní základ prezentace: Barbora Kněžínková, 2011.
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Strategie rozvoje městské části Praha - Libuš Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Ing. Bohumil Sulek, CSc. Praha-Libuš,
Občanská společnost Participační nástroje environmentální politiky prosinec 2005, Jan Činčera.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING VIII. Informace pro podporu rozhodování.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Realizační tým ICZ duben 2005
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING C IV Další zdroje pro popis zájmového území.
Seminární práce z předmětu SIPOL
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Posuzování vlivů na ŽP Veronika Tomoszková
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Posuzování vlivů na ŽP Veronika Tomoszková
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Právní předpisy jimiž se projednání řídí (obecně):  Stavební zákon  Zákon o posuzování vlivů na ŽP (EIA/SEA) 2.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Konference Informatika XVI./2005, Svratka Studijní systém z pohledu systémového integrátora Ing. Jitka Šedá
Posuzování vlivů záměrů a koncepcí na životní prostředí
náměstek Ministerstva životního prostředí
Posuzování vlivů na ŽP Jana Dudová.
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Posuzování vlivů na životní prostředí v procesu územního plánování
Zákon o posuzování vlivů na ŽP č. 100/2001 Sb.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Střední Morava - křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

INFORMAČNÍ SYSTÉMY EIA/SEA

CENIA, česká informační agentura životního prostředí vznikla 1. 4 CENIA, česká informační agentura životního prostředí vznikla 1. 4. 2005 transformací Českého ekologického ústavu, příspěvkové organizace MŽP. Účelem CENIA je poskytování průřezových informací nejen z životního prostředí tak, abychom si mohli udělat ucelený názor na stav a udržitelnost prostředí, ve kterém žijeme. Centrum EIA jako součást Úseku pro agenturní činnost provozuje a vyvíjí informační systémy o posuzování vlivů na životní prostředí (Informační sytém EIA, Informační sytém SEA)

Informační systém EIA Informační systém EIA dle zákona č. 244/1992 Sb.  evidence záměrů včetně informací o zpracovatelích dokumentace, posudku, oznamovatelích, datumových údajů přístupný ze stránek Ministerstva životního prostředí (www.env.cz) a CENIA (www.cenia.cz) Informační systém EIA dle zákona č. 100/2001 Sb. dynamická internetová aplikace k vedení evidence záměrů a k naplnění požadavků zákona na zveřejňování informací a dokumentů vzniklých v průběhu procesu posuzování poskytuje detailní informace o probíhajících záměrech včetně dokumentů a stavu, ve kterém se záměr nachází  obsahuje přehled autorizovaných osob včetně kontaktních adres a přehled legislativy vztahující se k procesu posuzování včetně výkladů, pokynů a sdělení

Informační systém SEA Informační systém SEA dle zákona č. 100/2001 Sb. dynamická internetová aplikace k vedení evidence koncepcí a k naplnění požadavků zákona na zveřejňování informací a dokumentů vzniklých v průběhu procesu posuzování  je členěn na přehled koncepcí (úroveň celostátní), ÚPD VÚC (úroveň regionální) a územních plánů obcí (úroveň místní) poskytuje detailní informace o probíhajících posuzováních koncepcích včetně dokumentů a stavu, ve kterém se záměr nachází  obsahuje přehled autorizovaných osob včetně kontaktních adres a přehled legislativy vztahující se k procesu SEA  přístupný ze stránek Ministerstva životního prostředí (www.env.cz) a CENIA (www.cenia.cz)

Novinky v IS EIA/SEA  sledování záměrů a koncepcí a jejich vztahu k soustavě NATURA 2000  seznam držitelů autorizace pro oblast posuzování vlivů na NATURA 2000  zobrazení příslušného úřadu následného řízení  IS EIA dle zákona č. 244/1992 Sb. bude součástí IS EIA dle zákona č. 100/2001 Sb.

CENIA česká informační agentura životního prostředí Děkuji za pozornost Ing. Jitka Lhotáková CENIA česká informační agentura životního prostředí Úsek pro agenturní činnost Kodaňská 10 100 10 Praha 10 www.cenia.cz