NÍZKOPRAHOVÉ A PORADENSKÉ CENTRUM

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Farní charita Litomyšl
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Terénní sociální práce
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Farní charita Prachatice
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Centrum pro zdravotně postižené Moravskoslezského kraje o.s.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
ohroženým domácím násilím
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Cílová skupina Děti, dospívající a mladí dospělý, kteří se připravují na svůj odchod do samostatného života. Mladí lidé, kteří již opustili náhradní péči.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Název projektu: INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH Registrační.
Osobní asistence pro osoby se zdravotním postižením a seniory Bezplatná právní poradna pro osoby v krizi Rodinné centrum Krumlík a další služby pro rodiny.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
RUBIKON Centrum „Bezpečí společnosti nespočívá ve vyloučení lidí s kriminální minulostí a jejich izolaci, ale především ve schopnosti společnosti je začleňovat.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Informační, poradenské a sociální centrum.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
VY_32_INOVACE_SA4A_1 DUM 1. „ OBLASTI AKTIVIT PRO PRÁCI S CÍLOVOU SKUPINOU “
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
D LUHOVÁ PORADNA – D IECÉZNÍ CHARITA P LZEŇ Mgr. et. Bc. Ondřej Špendlíček Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Denní stacionáře.
Kontaktní centra.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Lenka Herčíková,
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Terapeutické komunity
Krizová pomoc.
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
NÍZKOPRAHOVÉ A PORADENSKÉ CENTRUM
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Azylový dům pro rodiny s dětmi
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

NÍZKOPRAHOVÉ A PORADENSKÉ CENTRUM „Provoz nízkoprahového a poradenského centra v Ostravě Kunčičkách“ (registrační číslo projektu CZ.1.04/3.2.00/55.00004)

ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ Posláním odborného sociálního poradenství je poskytovat rady, informace, pomoc, podporu a zprostředkování navazujících služeb osobám, které se ocitly v nepříznivé životní situaci a nejsou schopny tuto situaci řešit vlastními silami či za pomocí blízkého okolí. Odborné sociální poradenství umožní uživateli zorientovat se v jeho právech a povinnostech. Uživateli budou poskytnuty informace a pomoc při uplatňování jeho práv a plnění jeho povinností.

ÚŘEDNÍ HODINY Pondělí a středa 8:00 – 11:30 12:00 – 17:00 Úterý a čtvrtek 12:00 – 14:00 Pátek 8:00 – 12:00 Kontakt: Bc. Jan Lasevič sociální pracovník kancelář č. 1 tel: 596 233 103 mob: 724 676 291 email: jlasevic@slezska.cz Holvekova 204/44, 718 00 Ostrava-Kunčičky

Sídlíme na adrese Holvekova 204/44, Ostrava - Kunčičky Zastávka MHD Holvekova – bus č. 21,92 Vratimovská – tram č. 4

ZÁKLADNÍ ČINNOSTI zprostředkování kontaktu se společenským prostředím a navazujících služeb zprostředkování vyšetření dětí v pedagogicko-psychologické poradně zprostředkování ubytování zprostředkování kontaktů na organizace sociálního zabezpečení zprostředkování kontaktů na neziskové organizace sociálně terapeutické činnosti poradenství v oblastech sociálních systémů poradenství v oblasti práva (zajištěno externím právníkem) poradenství v oblasti psychologie (zajištěno externím psychologem) vzdělávání pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí pomoc při vyřizování běžných záležitostí a při obnovení nebo upevnění kontaktů s přirozeným sociálním prostředím pomoc při vyřizování osobních dokladů, sepsání žádostí a jednoduchých návrhů

Cíle sociální služby minimalizace rizik spojených s životem v sociálně vyloučené lokalitě. Naučit uživatele služby překonávat či zmírnit překážky, způsobené jeho lokalizací v sociálně vyloučené lokalitě zvýšení právního vědomí, znalostí a dovedností uživatele zvýšení uživatelovy schopnosti samostatně řešit nepříznivé sociální situace zvýšení šancí na zaměstnanost tvorbou pracovních návyků a následným vzděláváním a získáváním pracovní kvalifikace udržení a zlepšení kvality dosavadního bydlení, zvyšování povědomí o právech a povinnostech nájemce snižování a předcházení zadluženosti, zvýšení finanční gramotnosti uživatele podpora pozitivních rodinných a sousedských vztahů

HLAVNÍM TĚŽIŠTĚM NAŠEHO PORADENSTVÍ JE: poradenství k uplatnění na trhu práce (sestavení životopisu, vyhledávání vhodných pracovních nabídek, asistence při oslovení zaměstnavatele, profesní poradenství, poradenství v oblasti dalšího vzdělávání, apod.) dluhové poradenství (sestavení rodinných rozpočtů, komunikace s exekutory a věřiteli, řešení nedoplatků dodavatelům energií, apod.) poradenství v oblasti nájemních vztahů poradenství v oblasti vzdělávání a studia Ať přijdete s jakýmkoliv problémem, nebudete odmítnuti. V případě, že Vám nedokážeme pomoci, vždy Vám zajistíme kontakt na organizace či osoby, které Vaši situaci budou schopny řešit.

Další služby právní a psychologické poradenství V rámci naší poradny je Vám k dispozici kvalifikovaný právník s dlouholetou praxí a rovněž psycholog. Tito odborníci Vám mohou pomoci k vyřešení Vašich problémů a dopomoci k získání či udržení zaměstnání. K objednání schůzky s právníkem či psychologem kontaktujte naší poradnu na tel: 724 676 291 či 596 233 103.

SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ ČINNOSTI V rámci našeho projektu můžete také využívat sociálně aktivizačních činností našeho partnera Diecézní charity ostravsko-opavské. Více na www.dchoo.caritas.cz/strediska-diecezni- charity.ostravsko-opavske/horizont

Těšíme se na vaši návštěvu Více o naší službě na www.slezska.cz