Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice …příležitost pro všechny ICT Unie Sdružení pro informační technologie a telekomunikace Svatoslav Novák.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznejte jak je skvělé Mít to pod Kontrolou a máte svou infrastrukturu pod kontrolou Michal Hroch Produktový manažer Microsoft ČR.
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Komplexní řešení metropolitních sítí
(Ne)diskriminace ICT v České republice
Prezentace bakalářského oboru
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Aleš Chudý ředitel divize IW Microsoft Slovakia.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Jan Husák: Digitální výzvy 2012 „ICT z pohledu PS“
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a priority MPO pro programové období kohezní politiky 2014.
Granty pro IT a jak jimi podpořit prodej Robert Šedivec.
Kulturní a kreativní obory a strukturální fondy Nosticz Palais June 26, 2013 Compiled by A. Marks, Ph.D. (Cant.)
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
„ KLUBOVÝ VEČER ICT UNIE“ ICT pro moderní stát Praha ICTU/2011.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Ruská federace x WTO a OECD
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
AUKCE SPEKTRA - očekávání a realita – Marek Ebert, ČTÚ Digitální výzvy 2012 Praha, 8. listopadu 2012.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Informační kulturní portál
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Milníky cesty k digitální ekonomice Co bude dál? 1.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Programy EU v oblasti informační společnosti ISSS Hradec Králové,
Informatizace společnosti Mgr. Radko Martínek ministr.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
Státní politika vysokorychlostního přístupu ISSS, duben 2005.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
ISP Alliance WG Lobby Jakub Rejzek. ISP Alliance a.s. má 7 pracovních skupin - LOBBY - HW -SW -CORE -Softskills - Obchod - Sdílené příležitosti.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Informační a komunikační politika ČR PhDr. Hana Slámová,Ph.D.
Agendové IS MPSV a ÚP Plán konsolidace a rozvoje Petr Krůček 1. náměstek ministryně 29. května 2013.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Společná dopravní politika Mgr. Oldřich Hájek. Společná dopravní politika Důvody pro společnou politiku: Důvody pro společnou politiku: Postupující ekonomická.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Telekomunikační a informační infrastruktura
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice …příležitost pro všechny ICT Unie Sdružení pro informační technologie a telekomunikace Svatoslav Novák MPO - Praha

SUPERÚŘEDNÍK - EKONOMIKA

Fakta o ICT ICT Unie sdružuje přes 80 členů s celkovým ročním obratem přes 250 mld.Kč Výdaje za ICT v ČR: 2011…660 mld.Kč Investice do ICT v ČR: 2011…38 mld.Kč Vývoz ICT z ČR: 2010…380 mld.Kč Informace převzaté z ČSÚ

Struktura a tržby ICT průmyslu 2011 ICT = 625 Mld.Kč

ICT průmysl je třeba brát vážně… •ICT průmysl = cca 4,5% HDP •ČEZ = 5,6% HDP •Škoda Auto = 5,3% HDP •Internet a HDP (Studie Světové banky, Studie BCG) •Nárůst penetrace broadbandu o 10% zvýší růst HDP o 1,2% •Internetová ekonomika poroste o 12%, 2015 …5,7% HDP •Internet a produktivita (Studie EC 2008) •Online nákupy B2B…640 mld Kč ročně •Produktivita u podniku služeb se zvýší o 10%, výroba 5%

Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Vláda dala jasný signál, že přistupuje k evropské iniciativě DIGITÁLNÍ AGENDA podle strategie EVROPA 2020, a podporuje rozvoj digitální ekonomiky a ICT průmysl v ČR.

Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Vysokorychlostní přístup k internetu je součástí základní infrastruktury společnosti, stejně jako dálnice, železniční koridory nebo energetická rozvodná síť.

Klíčové cíle vlády z DČ Posílení digitální ekonomiky. 2.Podpora rozvoje vysokorychlostních přístupových sítí k internetu. 3.Efektivní využití rádiového spektra. 4.Zvyšování dostupnosti ICT pro všechny. 5.Svoboda přístupu k internetu. 6.Přístup občanů k informacím veřejné správy. 7.Podpora legální nabídky audiovizuálních služeb, ochrana osobních údajů. 8.Garance pro obyvatele volně přijímat programy veřejných medií zemským vysíláním BUDOVÁNÍ SUPER VYSOKORYCHLOSTNÍHO INTERNETU - VHSB

O čem je DČ 2.0? INFRASTRUKTURA Dálkové, transportní, přístupové sítě – fixní, bezdrátové, satelitní. KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE/STANDARDY eGOVe-commerce Obsah Audio/video/ informace SW/Apps eHealthVzděláváníB2B,B2U Smart Live Telematika Virtuální tržiště Pracovní místa, nabídka služeb a produktů, atd. Nové podnikání/ zaměstnanost Vzdělávání, vývoj, kreativita Informační dostupnost Multiplikační vrstva Aplikační vrstva Infrastrukturní a technologická vrstva

Rozvoj ICT podnikání a Digitální ekonomiky Projekční kancelářeInstalace, výstavba a údržba sítí Dodavatelé a výrobci síťových technologií Provozovatele stávajících sítí přechází k optickým přístupovým sítím, transformace lokálních Wi-Fi operátorů k FTTx Podpora rozvoje vysokorychlostních přístupových sítí k internetu INFRASTRUKTURA

Rozvoj ICT podnikání a Digitální ekonomiky Provozovatelé tlkm.sítí přichází s novými technologiemi pro bezdrátovou datovou komunikaci LTE, nové služby na VHSB Projekce, instalace, výstavba a údržba nových tlkm. technologií. Dodavatelé a výrobci telekomunikačních a počítačových technologií Rozhlasové a televizní vysílání v nových standardech INFRASTRUKTURA a RÁDIOVÉ SPEKTRUM

Rozvoj ICT podnikání a Digitální ekonomiky eGovernment eHealth, eEducation,… Vývoj, integrace a údržba SW a mobilních aplikací Dodavatelé a výrobci ICT technologií Budování center sdílených služeb/datových center, virtualizace, cloud computing INFRASTRUKTURA, BEZPEČNOST SÍTÍ A SLUŽEB, PODPORA INVESTIC

Rozvoj ICT podnikání a Digitální ekonomiky Live Smart Inteligentní systémy, vzdálený dohled a řízení, zabezpečení, Audiovizuální obsah Zpravodajské a komerční portály, knihy, VoD,internet v TV, apod. Služby přes internet E-commerce, E-banking, E-tržiště, vznik nových internet.služeb Telematické a monitorovací služby INFRASTRUKTURA, SVOBODA PŘÍSTUPU K INTERNETU, JEDNOTNÝ DIGITÁLNÍ TRH,

Rozvoj Digitální ekonomiky Turistický ruch Turistika, sport, atrakce, rekreace, ubytování, Rozvoj lokálního podnikání Malé a střední podnikání, výroba, díky internet.tržišti, home-office, distanční zaměstnávání Lokalizace nových vývojových a kreativních center Vzdělávání a školení Nové metody distančního vzdělávání, rozvoj firem zajišťujících programy, apod. INFRASTRUKTURA, JEDNOTNÝ DIGITÁLNÍ TRH, DOSTUPNOST ICT PRO VŠECHNY, PODPORA INVESTIC

Závěr Sledováním, koordinací a vyhodnocováním implementace Digitálního Česka v.2.0 bude ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu (na které přejde gesce za koordinaci Digitální agendy) pověřena Rada vlády pro konkurenceschopnost a informační společnost Schválená státní politika Digitální Česko v.2.0 bude přínosem pro konkurenceschopnost ČR pouze v případě maximálního plnění vytýčených opatření, osobním přispěním členů vlády a aktivní podporou ICT průmyslu.

„Pokud nebude prioritou vlády informační společnost, tak se nám to všem, jednou opravdu nevyplatí…“ Svatoslav Novák prezident ICT Unie