Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi."— Transkript prezentace:

1 eGovernment Struktura služeb a řešení

2 Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi

3 1 Požadavky KIVS a řešené problémy O tom, co komunikační infrastruktura veřejné správy musí splňovat a jaké služby poskytovat.

4 Požadavky KIVS a řešené problémy 1.Infrastrukturní služby 2.Služby podpory infrastruktury a expertní služby

5 Infrastrukturní služby 1.Lokální sítě - LAN, pracovní stanice, servery 2.Rozlehlé sítě pro konektivitu lokalit - WAN, logické struktury – VPN 3.Datové sklady, úložiště, archivy, databáze, registry 4.Definovaná, řízená, bezpečná komunikace mezi rezorty 5.Komunikace s širokou veřejností – Internet, portály, web servery 6.Komunikace s EU 7.Aplikace

6 Služby podpory infrastruktury a expertní služby 1.Služby podpory infrastruktury ● Centrální podpora uživatelů – service desk ● Dohled a řízení sítí – monitoring a management ● Dohled a řízení kvality služeb ● Outsourcing IT 2.Expertní služby ● Konzultace ● Návrh řešení ● Dodávka – delivery ● Řízení implementace, realizace – project management

7 2 Vývoj koncepcí Jak vládou schválená koncepce člení komunikační infrastrukturu na roviny služeb a jak je poskytovatel zákazníkovi propojí ve vertikálním řešení.

8 Předchozí koncepce rozvoje KIVS Rozčlenění služeb KIVS na 3 roviny: ● Služby přenosové infrastruktury (komunikační služby) ● Služby integrátora společné komunikační infrastruktury ● Centrálně zajišťované služby nad komunikační infrastrukturou

9 Struktura služeb a řešení Služby přenosové infrastruktury (komunikační služby) Služby integrátora společné komunikační infrastruktury Centrálně zajišťované služby nad komunikační infrastrukturou SECURITY COMMUNICATIONINFRASTRUCTURE eGovernment Telco produkty, služby přístupových a transportních technologií Horizontální roviny: Služby zabezpečeného přístupu do vnitřních i vnějších datových zdrojů (registrů) Služby konektivity a logických struktur (VPN) sjednocující roviny služeb Vertikální řešení Doprava Finance Zdravotnictví Justice Vzdělávání Zemědělství e-ID

10 Telco produkty, služby přístupových a transportních technologií Služby zabezpečeného přístupu do vnitřních i vnějších datových zdrojů (registrů) Služby konektivity a logických struktur (VPN) sjednocující roviny služeb Vertikální řešení Doprava Finance Zdravotnictví Justice Vzdělávání Zemědělství e-ID Struktura služeb a řešení podle nové koncepce SECURITY COMMUNICATIONINFRASTRUCTURE COMMUNICATION INFRASTRUCTURE eGovernment Služby přenosové infrastruktury (komunikační služby) Služby integrátora společné komunikační infrastruktury Centrálně zajišťované služby nad komunikační infrastrukturou Horizontální roviny:

11 COMMUNICATION INFRASTRUCTURE Struktura služeb a řešení podle nové koncepce SECURITY eGovernment Telco produkty, služby přístupových a transportních technologií Horizontální roviny: Služby zabezpečeného přístupu do vnitřních i vnějších datových zdrojů (registrů) Služby konektivity a logických struktur (VPN) sjednocující roviny služeb Vertikální řešení Doprava Finance Zdravotnictví Justice Vzdělávání Zemědělství e-ID Služby přenosové infrastruktury (komunikační služby) Centrálně zajišťované služby nad komunikační infrastrukturou (CMS – centrální místo služeb)

12 3 Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi O tom, co jsme dělali jako Český Telecom a chceme dělat dál jako Telefónica O2.

13 Přístupová síť Služby konektivity a logických struktur (VPN) Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi GOVNET FW Intranetu VS / MPLS FW Internetu TESTA DMZ1DMZ2 INTERNET Služby zabezpečeného přístupu do vnitřních i vnějších datových zdrojů (registrů) MPLS IP VPN 1 Služby přístupových a transportních technologií IP VPN 3 IP VPN 2

14 Propojovací síť - GovNet 1.Geograficky redundantní infrastruktura se zálohováním produkčních prvků ve dvou identických větvích umístěných ve dvou různých lokalitách ● Vysoká spolehlivost a dostupnost poskytovaných služeb (disaster recovery) 2.Propojovací síť komunikační infrastruktury veřejné správy poskytuje: ● Služby zabezpečené komunikace  FW, Internet, TESTA II, AVO, Proxy, Filtrace obsahu ● Internet a intranet Hosting / housing (DMZ1 a DMZ2) ● Mailové služby

15 Rozvoj KIVS Poskytovatel 1 Data KIVS FW farmy TESTA INTERNET ISP1 Síť propojení poskytovatelů Rezort 1 Rezort 3 Rezort 2 Poskytovatel 2 Data KIVS Poskytovatel 3 Data KIVS Rezort 1 Rezort 3 Rezort 1 Rezort 2 Hosting1Hosting2Hosting3 CMS Centrální místo služeb Služby podpory Integrace aplikací Ext. a int. služby sítí Provisioning Management INTERNET ISP2 Rezort 4 Blízká budoucnost ?

16 Děkuji za pozornost. Další informace získáte zde: Ing. František Širl Telefónica O2 Services, spol. s r.o. frantisek.sirl@o2services.cz +420 241 761 021 Linka pro zákazníky veřejné správy: 800 222 777 E-mail: statnisprava@o2.com Další podrobnosti se dozvíte na www.cz.o2.com.


Stáhnout ppt "EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi."

Podobné prezentace


Reklamy Google