MODRÁ ŠANCE pro korupci Výsledky plnění programu vlády Mirka Topolánka v oblasti boje s korupcí Zdroj: Materiál Topolánkovy vlády „Zpráva o plnění úkolů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak čelit korupci Principy a cíle Mgr. Jiří Dienstbier.
Advertisements

OD KORUPCE K INTEGRITĚ Protikorupční opatření v oblasti vzdělávání dle
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
KDU-ČSL 1 Financování politických stran a regulace politických kampaní Pavel Bělobrádek předseda KDU-ČSL.
Veřejná moc a veřejná správa
Občanská výchova 9. ročník
Trestní odpovědnost právnických osob Zákon č.418/2011 Sb., O trestní odpovědnosti právnických osob a řízení proti nim (6 částí, 48 paragrafů)
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Boj proti korupci a lichvě
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Rozšíření kompetencí NKÚ jako nástroj boje proti korupci CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE SMO ČR Dopady reforem na hospodaření obcí a měst Stanislav.
Veřejnost proti korupci
PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha - Bratislava JUDr. Michal Špinar advokát.
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Seznámení s projektem „Národní daňová a kriminální agentura“
Boj s korupcí Ivo Strejček Poslanec Evropského parlamentu Člen VR ODS Předseda RS ODS Vysočina
Financování politických stran a regulace politických kampaní 6. října 2011 Mgr. Karolína Peake místopředsedkyně vlády 1. místopředsedkyně strany Věci veřejné.
Legislativní proces J.Kožiak.
NÁRODNÍ PROGRAM REFOREM ČESKÉ REPUBLIKY Z POHLEDU BOJE S KORUPCÍ Rok 2011/2012 Ing. Robert Vacek náměstek místopředsedkyně vlády ČR a vrchní ředitel Sekce.
ANALÝZA STRUKTURY HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
Legislativní záměry v oblasti e-Governmentu Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Ing. Jaroslav Krupka předseda podvýboru pro VS a IS.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
KORUPCE PROBLÉM, KTERÝ UMÍME ŘEŠIT. KORUPCE-PROBLÉM, KTERÝ UMÍME ŘEŠIT K=M+D-VK K- korupce M- mocenský monopol D- nekontrolovaná diskrece VK- veřejná.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Rozpočty územních samosprávných celků
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Právo na informace Tereza Danielisová,
Kontrola veřejné správy I.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Ministerstvo vnitra ČR Strategie vlády v boji proti korupci na období
Subjekty trestního řízení
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Rozpočtový proces a jeho kontrola
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia Subjekty trestního řízení prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
NOVINKY V ZÁKONĚ O PŘESTUPCÍCH Změny k
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
Nástroje na podporu vyrovnaného zastoupení žen a mužů v politice: zkušenost České republiky Radan Šafařík Odd. rovnosti žen a mužů Sekce pro lidská práva.
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Plnění protikorupční strategie v oblasti veřejných zakázek malého rozsahu Lenka Matějková Odbor pro koordinaci boje s korupcí Úřad.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
rrgtoaerhgdghofhgahgarg
Korupce při veřejných zakázkách v ČR a SR
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Legislativní pravidla vlády II - věcný záměr, návrh zákona
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Obecně k legislativě 18. října 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Obecná část rozpočtového práva III
Legislativní materiály vlády
Veřejný ochránce práv.
Obecná část rozpočtového práva III
Transkript prezentace:

MODRÁ ŠANCE pro korupci Výsledky plnění programu vlády Mirka Topolánka v oblasti boje s korupcí Zdroj: Materiál Topolánkovy vlády „Zpráva o plnění úkolů Strategie vlády v boji proti korupci za období let 2006 až 2007“

Programové cíle ODS a Topolánkovy vlády v boji s korupcí – SLIBY Volební Program ODS  Omezení prostoru pro korupci menším vlivem státu na život občanů.  Specializovaný Zvláštní soudní tribunál proti korupci.  Přísnější tresty za korupční jednání v trestním zákoně.  Vyšší průhlednost nakládání s veřejnými prostředky.  Protikorupční audity na všech úrovních státní správy při účasti renomovaných nezávislých organizací a firem. Zdroj:

Programové cíle ODS a Topolánkovy vlády v boji s korupcí – SLIBY Programové prohlášení vlády Mirka Topolánka: „ Efektivní boj proti korupci vychází ze strategie vlády v boji proti korupci na období , která bude důsledně realizována. Vláda připraví právní opatření regulující lobbing včetně transparentnějšího systému registrace lobbistů. „

Programové cíle ODS a Topolánkovy vlády v boji s korupcí – REALITA Materiál Topolánkovy vlády „Zpráva o plnění úkolů Strategie vlády v boji proti korupci za období let 2006 až 2007“: „S odkazem na hodnocení korupčního prostředí v České republice lze konstatovat, že přes doposud přijatá opatření k zamezení korupčního jednání se situace nijak výrazně nezlepšila. Mezi hlavní příčiny korupce v České republice lze zařadit neodpovídající sílu práva a úroveň jeho vymahatelnosti, nízkou operativnost institucí činných na úseku potírání korupce, nedostatečnou otevřenost procesů, jejich kontrolovatelnost a mzdové podmínky zaměstnanců, neefektivnost a netransparentnost veřejné správy, časté střety zájmů, nízká vynutitelnost zákonů a neexistence účinných protikorupčních opatření.“(str. 3 „Zprávy“)

Programové cíle ODS a Topolánkovy vlády v boji s korupcí – REALITA Materiál Topolánkovy vlády „Zpráva o plnění úkolů Strategie vlády v boji proti korupci za období let 2006 až 2007“ – stanovisko BIS: „Hlavním závěrem vyplývajícím ze získaných poznatků je, že právní prostředí v ČR doposud umožňuje účelové vyhlášení konkursů, nařízení exekucí na majetek a zneužití podvodných znaleckých posudků a dalších forem ovlivňování soudních řízení. Tato situace dovoluje některým skupinkám spřízněných expertů dobře obeznámených s možnostmi, které poskytuje zákon, neoprávněně se obohacovat na úkor svých klientů. V souvislosti s tím BIS již loni upozorňovala, že trvalým problémem při zabezpečování informací o případech korupčního jednání v prostředí orgánů justice, policie a veřejné správy jsou vysoká latence korupčního jednání, používání nepřímých forem korupce, klientelismus ad.“

Programové cíle ODS a Topolánkovy vlády v boji s korupcí – REALITA Vyhodnocení výsledků antikorupční „trojice Ivana Langera“(PREVENCE, PRŮHLEDNOST, POSTIH) podle Zprávy vlády Mirka Topolánka:  místo PREVENCE panuje v roce 2008 „neodpovídající síla práva a úroveň jeho vymahatelnosti… neexistence účinných protikorupčních opatření“(str. 3 „Zprávy“)  místo PRŮHLEDNOSTI panuje v roce 2008 „nedostatečnost otevřenosti procesů, jejich kontrolovatelnost… netransparentnost veřejné správy, časté střety zájmů“(str. 3 „Zprávy“)  místo POSTIHU panuje v roce 2008 „nízká operativnost institucí činných na úseku potírání korupce… nízká vynutitelnost zákonů“(str. 3 „Zprávy“)

Programové cíle ODS a Topolánkovy vlády v boji s korupcí – SLIBY versus REALITA Oblast PREVENCE SLIB: „ Předložit vládě do 31. března 2007 návrh na změnu zákonů o obcích, krajích a hlavním městě Praze tak, aby obsahoval zpřesnění podmínek pro právní úkony při nakládání s majetkem a finančními prostředky kraje nebo obce, jejich organizačními složkami, příspěvkovými organizacemi a právnickými osobami jimi jinak ovládanými ve smyslu příslušných ustanovení obchodního zákoníku“ (Aktualizovaná Strategie Topolánkovy vlády v boji proti korupci) REALITA: „ Z výsledků projednání připravené novely v meziresortním připomínkovém řízení s kraji, Asociací krajů a Svazem měst a obcí však vyplynulo, že změna právní úpravy nakládání s majetkem územních samosprávných celků, má-li být dosaženo skutečně efektivních změn, které posílí transparentnost a veřejnou kontrolu a sníží riziko korupce, si vyžaduje provedení dalších a podrobnějších diskusí i právních analýz.“ Přeloženo do srozumitelného jazyka, vzhledem k tomu, že většina starostů a hejtmanů je z ODS, je tento ambiciózní cíl, který měl podporu i ČSSD, poslán k ledu. (O důvodech viz HN, „Zákon proti korupci radních bude mírnější“)

Programové cíle ODS a Topolánkovy vlády v boji s korupcí – SLIBY versus REALITA Oblast PREVENCE SLIB: „Připravit návrh na změnu Jednacího řádu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a Jednacího řádu Senátu Parlamentu ČR s cílem upravit proces uplatňování pozměňovacích návrhů.“.“(Aktualizovaná Strategie Topolánkovy vlády v boji proti korupci) REALITA: „Úkol zrušen usnesením vlády ze dne 25. července 2007 č. 853.“

Programové cíle ODS a Topolánkovy vlády v boji s korupcí – SLIBY versus REALITA Oblast PREVENCE SLIB: „Vytvořit do 31. prosince 2006 podmínky pro personální a technické posílení specializovaných útvarů Policie ČR odpovědných za boj proti korupci.“.“(Aktualizovaná Strategie Topolánkovy vlády v boji proti korupci) REALITA:  Od přestal existovat Útvar finanční kriminality ÚSKPV. Objem zabaveného majetku pocházejícího z trestné činnosti v důsledku toho klesl na desetinu původního objemu.  Organizační články útvaru pro boj s korupcí byly v roce 2007 postiženy odchody policistů. Celkem jich z útvaru odešlo v loňském roce 70, přijato bylo oproti tomu pouze 21 policistů.

Programové cíle ODS a Topolánkovy vlády v boji s korupcí – SLIBY versus REALITA Oblast PREVENCE Korupční kauza vicepremiéra Jiřího Čunka Kauza vicepremiéra a předsedy KDU Jiřího Čunka je mementem právního státu za vlády ODS: - Ovlivňování trestního řízení v zájmu udržení Topolánkovy vlády -Ovlivňování státních zástupců v zájmu udržení Topolánkovy vlády -Angažmá vrcholných představitelů justice v řešení kauzy Jiřího Čunka -Porušení základního principu demokratického právního státu – rovnosti před zákonem

Programové cíle ODS a Topolánkovy vlády v boji s korupcí – SLIBY versus REALITA Oblast PRŮHLEDNOST SLIB:  „Vypracovat návrh věcného záměru úpravy tzv. legitimního lobbingu“. (Aktualizovaná Strategie Topolánkovy vlády v boji proti korupci) REALITA: „Ministr spravedlnosti a předseda Legislativní rady vlády požádali předsedu vlády o zrušení tohoto úkolu, neboť vypracování věcného záměru zákona o tzv. legitimním lobbingu se v současné době jeví neefektivním krokem.“ Vláda úkol zrušila na návrh předsedy legislativní Rady vlády usnesením vlády ze dne 27.června 2007 č. 715 ke zprávě o plnění úkolů uložených vládou s termínem plnění od 1. května do 31. května 2007.

Programové cíle ODS a Topolánkovy vlády v boji s korupcí – SLIBY versus REALITA Oblast POSTIHU SLIB: „Předložit vládě do 31. května 2007 návrh věcného záměru právní úpravy na zvýšení hmotné odpovědnosti zaměstnanců a veřejných funkcionářů.“(Aktualizovaná Strategie Topolánkovy vlády v boji proti korupci) REALITA: Úkol byl zrušen usnesením vlády ze dne 27. června 2007 č. 715.

Programové cíle ODS a Topolánkovy vlády v boji s korupcí – SLIBY versus REALITA Oblast POSTIHU SLIB: „Vytvoření specializovaného senátu u vyššího soudu a na vytvoření zvláštního útvaru působícího při vrchním státním zastupitelství, do jejichž působnosti bude náležet stíhání korupce veřejných činitelů a korupce při veřejných zakázkách, veřejných soutěžích a dražbách a dalších významných činnostech obecného zájmu.“(Aktualizovaná Strategie Topolánkovy vlády v boji proti korupci) REALITA: Projednáno vládou a pro neúčelnost a neúměrné finanční zatížení byl úkol zrušen usnesením vlády ze dne 24. září 2007 č

Programové cíle ODS a Topolánkovy vlády v boji s korupcí – SLIBY versus REALITA Oblast POSTIHU SLIB: „Návrh na zpřísnění trestů za korupci spáchanou veřejným činitelem, včetně návrhu zákonné úpravy povinného ukládání trestu zákazu činnosti osobám odsouzeným za korupční jednání v souvislosti s veřejnými zakázkami, veřejnými soutěžemi a dražbami, případně dalšími významnými činnostmi obecného zájmu, a to zejména při nakládání s majetkem a finančními prostředky státu, kraje nebo obce, jejich organizačními složkami, příspěvkovými organizacemi a právnickými osobami jimi jinak ovládanými ve smyslu příslušných ustanovení obchodního zákoníku.“. (Aktualizovaná Strategie Topolánkovy vlády v boji proti korupci) REALITA: Vláda Mirka Topolánka vypracovala návrh nového trestního řádu, kde ministerstvo spravedlnosti navrhuje neomezenou mimosoudní dohodu mezi žalobcem a obhájcem o výši trestu.

Programové cíle ODS a Topolánkovy vlády v boji s korupcí – SLIBY versus REALITA „Bylo naopak chybou, že jsme se nechali dotlačit k tomu, abychom veřejně prezentovali naše akademické formulky a abstraktní čísla jako hotová řešení reálných problémů. Ještě větší chybou by bylo na nich trvat nyní.“ „Nepochybně bylo naší velkou výhodou, že jsme byli velice dobře programově a personálně připraveni na převzetí vládní odpovědnosti. K ní jsme přidali další výhodu - i když ji možná někteří za tak velkou výhodu nepovažují. Přidali jsme pružnost. „ Mirek Topolánek (Ideová konference ODS, )

MODRÁ ŠANCE ODS pro korupci