Výňatek ze socio-psychologického průzkumu postojů občanů ČR k možnému vzniku nové politické strany.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Analytické metody výzkumu ISS KRYSTALIZACE POLITICKÉHO SPEKTRA A FAKTORY PŮSOBÍCÍ NA VOLEBNÍHO ROZHODOVÁNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Kateřina Luň á kov.
Advertisements

P r o s t ě j o v v datech Olomoucký kraj obyvatel
INTERNET A WORL WIDE WEB JAKO SOUČÁST INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ ŠKOLY Petr Vitásek, 2004 Diplomová práce.
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
DOBROVOLNICTVÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
Výstavba větrné elektrárny v lokalitě Varnsdorf-Špičák RCA Research.
PaedDr. Zuzana Horváthová, Ph.D. doc. Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
U ŽIVATELÉ F ACEBOOKU ČTOU ZPRÁVY, I KDYŽ NECHTĚJÍ Střední škola Kostka, s.r.o. Mgr. Libor Čada |
Projekt FUTURA Kateřina Koutská. Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou.
Občanská nauka Politické strany ; VY_32_INOVACE_D2_16
Konference Analýza venkova: nové otazníky a výzvy Olomoucké vysoké školství partnerem moravského venkova reg. č.: CZ.1.07/2.4.00/ ,
Průzkum: Čeští zákazníci neznají rizika nákupu spotřebního zboží.
ÚVOD DO SOCIÁLNÍ POLITIKY
10 let výzkumu informačních potřeb veřejnosti Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
 Praha je hlavní a současně největší město České republiky a 14. největší město Evropské unie. Sídlí zde prezident republiky, vláda, ústřední státní.
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
Volební kampaně a internet Zdroj: NetMonitor, září 2005, MML data 2003 Internet se stal standardní a vyhledávanou součástí reklamních kampaní. Velkou pozornost.
Motivace ve vzdělávání dospělých Lektor: Mgr. Šárka Prachařová
Projekt Kreativní města Future City Game Snímek 2 „Rozvoj města stojí na pomezí řádu a chaosu. Nemá žádný počátek ani konec. Rozvoj města je.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky EQUAL / MOPPS Knihovnická dílna – Praha
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
JMÉNO AUTORA: MGR. VLASTA KOLLARIKOVÁ DATUM VYTVOŘENÍ: ČÍSLO DUMU: VY_32_INOVACE_12_OSVZ_ON ROČNÍK: I. VZDĚLÁVACÍ OBLAST: SPOLEČENSKOVĚDNÍ.
Standard Eurobarometer 71 / Spring 2009 – TNS Opinion & Social Standard Eurobarometer EUROBAROMETR 71 VEŘEJNÉ MÍNĚNÍ V EVROPSKÉ UNII Jaro 2009 ZVEŘEJNĚNÍ.
Průzkum společnosti Ernst & Young mapuje společné podnikatelské znaky, ale i aktuální problémy.
VOLEBNÍ SYSTÉMY.
26. – 27. listopadu 2014 Klíčová otázka č. 5
Bleskový výzkum Kauza : David Rath Červen 2012.
WORKSHOP MEDICÍNSKÉHO PRÁVA A BIOETIKY “Etické a právní aspekty lékařského výzkumu” Ing. Marie Fialíková, MBA 31. květen 2011.
Výzkum akademických pracovníků ČR Prezentace pro 7. zasedání sněmu Rady vysokých škol 17. února 2005 Návrh společného projektu Rady vysokých škol a Sociologického.
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
Hodnocení připravenosti na e-Learning Workshop Bohumil Havel Infinity a.s.
Etika ve VP. Etické problémy ve střední a východní Evropě Etické otázky v politice = chování lidí v politickém procesu, zlé a dobré úmysly v pol. procesu.
Znáte fondy a programy EU? - výsledky on-line ankety - Praha, 3. prosince 2007.
Profesní etika JUDr. Maxim Tomoszek.
Metaetika Shrnutí.
Zdravotnický asistent, první ročník Manipulace Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha.
Průzkum sebehodnocení zdravotního stavu a disability Popis metody průzkumu Datum: 13. června 2006 Číslo projektu: Připravil: Petr Hrala.
Implementace veřejného zájmu Veřejné politiky. CYKLUS VEP  KDE JSME ? (identifikace a formulace VZ) - různé varianty řešení problému (kriminalita, dopr.
TISKOVÁ KONFERENCE KVALITNÍ EVROPSKÝ VÝROBEK.
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Znalost pojištění ve veřejném mínění Bc. Petr Horák Brno, červen 2012 Vedoucí: Ing. Zuzana Hrdličková, Ph.D. Obhajoba bakalářské práce Oponent: Ing. Ondřej.
"Principy a metody mezinárodní spolupráce měst" ve spolupráci Svazu měst a obcí ČR a Cités Unies France Zdeněk Slepička Statutární město.
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
Společenská odpovědnost firem Ing. Silvia Aguilar Bobadilla VŠE-Kostelecké horky
POLITICKÝ SYSTÉM ČR Zadání práce pro žáky 8. ročníku. Výchova k občanství Téma: POLITIKA.
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
ELearning na počátku nového tisíciletí a pět let poté Miloslava Černá Petra Poulová.
Ing. Jitka Nesnídalová, Ph.D. SVŠES, s.r.o. Praha
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
2 HODNOCENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA Listopad 2015.
Zdroj obrázků: VOLBY A VOLEBNÍ SYSTÉMY volby jsou hlavním mechanismem demokracie, kdy občané volí své zástupce, kteří reprezentují.
Komunikace evropských záležitostí Současná komunikační politika EK: konkrétní nástroje a projekty Michaela Kozlová.
Je to horší než si myslíme? Adriana Krnáčová Několik poznámek k míře korupce v ČR.
Hodnotové hranice mezi voliči politických stran v ČR Prezentace z výzkumu podpořeného grantem č Grantové agentury Univerzity.
„SAMOSPRÁVA 2020“ (Řešení pro budoucnost) – Zlín Libor Lukáš statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání P-KAP: Kariérové poradenství prezentace pro Olomoucký kraj Mgr. Miroslav.
ROZVOJ OS A TŘETÍHO SEKTORU V ČESKÝCH ZEMÍCH Přednáška OS, ZS 2011/12, KAP FF ZČU Lenka Strnadová.
KULATÝ STŮL k budoucnosti financování zdravotnictví v ČR Ing. Ondřej Mátl, MPA, MSc. koordinátor projektu Úřad vlády ČR 11. června 2007.
Místní demokracie a participace na veřejném životě
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Prezentace Boháčová Anna
Co potřebují oběti znásilnění ?
TERITORIALITA EXEKUCÍ
Povolání logistický manažer
volby Volební systémy v demokratických zemích
Proč by se měl podnik chovat na trhu eticky?
Možnosti jeho regulace.
Co říká česká veřejnost?
česká asociace sdílené ekonomiky
Transkript prezentace:

Výňatek ze socio-psychologického průzkumu postojů občanů ČR k možnému vzniku nové politické strany

Průzkum byl proveden ve všech krajích České republiky v polovině června TAKT – poradenství a konzultace, a.s. Demografie

Do analýzy průzkumu bylo zahrnuto celkem 1424 odpovědí respondentů 3 TAKT – poradenství a konzultace, a.s. Demografie

74,1% respondentů si myslí, že by mělo dojít k zásadní změně na politické scéně, většinou ale nevědí - po stránce programů politických stran - k jaké. 4 TAKT – poradenství a konzultace, a.s. Občané chtějí změnu

Velká část respondentů volá po nových tvářích v politice. To je jeden z důvodů, proč je v očích veřejnosti poměrně úspěšná současná „úřednická vláda“ 5 TAKT – poradenství a konzultace, a.s. Nové tváře v politice?

Respondenti jsou přesvědčeni, že by politici měli mít kvalitní morálně-etické vlastnosti, že by se měli chovat slušně a vzájemně by se neměli napadat. 6 TAKT – poradenství a konzultace, a.s. Největší důraz - morálka politika

Pokud by politikové v nové politické straně přesvědčili respondenty, že takoví budou, že se nebudou mezi sebou hádat, že se budou chovat odpovědně a nejlépe, kdyby představitelé nové politické strany měli jasně čistý morální štít, který už prokázali v minulosti, mají reálnou šanci, aby si jich voliči všimli. 7 TAKT – poradenství a konzultace, a.s. Politik by se měl chovat odpovědně

Název nové politické strany OBČANÉ.CZ je přijímán velmi kladně, vyvolává zájem a pozitivní očekávání. Lidé si název spojují s aktivním zájmem o ně samotné, vyvolává u nich pocit, že jsou součástí celku, který se o ně stará. 8 TAKT – poradenství a konzultace, a.s. OBČANÉ. CZ – název vyvolává zájem