SEZNAMTE SE S PROJEKTEM

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích pohybového a nervového systému ve FN Brno Projekt „Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Rehabilitace u CMP Zdeňka Dvořáková.
Fyzioterapie u SMA zásady cvičení osob s SMA poznatky z praxe
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Finanční možností svépomocných skupin
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Koncepce péče o staré občany
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Přednáška č. 2 Kinezioterapie v kontextu rehabilitace, dělení kinezioterapie, metody kinezioterapie.
Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „RÚ Hrabyně – nákup mycích a desinfekčních automatů“ realizovaném v letech 2010 až 2012 Rehabilitačním ústavem Hrabyně Registrační.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Sociální událost Mgr. Terezie Pemová.
Aktuální rizika dobrovolnického programu v nemocnicích a význam metodických doporučení MUDr.Ivana Kořínková Garant a konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Pořízení NIS a virtualizace desktopů do Rehabilitačního ústavu Hrabyně “ realizovaném v letech 2012 až 2014 Rehabilitačním ústavem.
Modernizace přístrojového vybavení pro posílení prevence nozokomiálních nákaz na oddělení CS FN Brno Brno :00 Projekt „Modernizace přístrojového.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Bezpečné nemocniční lůžko
Dítě se specifickými potřebami Doporučení a zjištění veřejné ochránkyně práv Marie Lukasová, Sepetná 2015 © Copyright Veřejný ochránce práv, 2015.
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Zaměření Programu.
N á zev projektu: „ Sportovní víceúčelové centrum Králův Dvůr „ Registračn í č í slo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Sportovní.
Zdraví a jeho determinanty Mgr. Aleš Peřina, Ph. D. Ústav ochrany a podpory zdraví LF MU Kamenice 5, Brno.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2008 Ministerstvo zdravotnictví Praha,
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Péče o pacienty s cerebrovaskulárním onemocněním v ČR.
Národní základna humanitární pomoci Logo vaší společnosti vložíte na snímek následujícím způsobem: V nabídce Vložit vyberte příkaz Obrázek. Najděte soubor.
KOORDINOVANÁ REHABILITACE Z POHLEDU ERGOTERAPIE Mgr. Kateřina Svěcená Ergoterapeut Klinika rehabilitačního lékařství 1. LF UK a VFN v Praze.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
N á zev projektu: „ Roz ší řen í kapacity M Š Kr á lův Dvůr „ Registračn í č í slo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Rozšíření.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Pořízení NIS a virtualizace desktopů do Rehabilitačního ústavu Hrabyně “ realizovaném v letech 2012 až 2015 Rehabilitačním ústavem.
Název projektu: „ Rekonstrukce místních komunikací v Králově Dvoře „ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/1.1.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Rekonstrukce.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Fyziatricko – rehabilitační oddělení Nemocnice Břeclav, p.o.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Důležitost propojování zdravotního a sociálního systému
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM
Reforma psychiatrické péče
Ing. Stanislava Správková
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 2
Transkript prezentace:

SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Přístrojové a technické vybavení pro pacienty s těžším postižením, zejména po CMP v RÚ Hrabyně“ realizovaném v letech 2012 až 2014 Rehabilitačním ústavem Hrabyně Registrační číslo projektu: CZ.1.06/3.2.01/10.08251

Realizátor projektu (příjemce dotace) RÚ Hrabyně Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem zdravotnictví ČR ze dne 25.11.1990 Rozhodnutím ministra zdravotnictví. Sídlo: 747 67 Hrabyně IČO/DIČ: 00601233/CZ00601233

Vazba projektu na operační program Programovací období 2007 – 2013 Integrovaný operační program Oblast intervence: 3.2 Služby v oblasti veřejného zdraví Aktivita/operace: 3.2b Systémová opatření v oblasti prevence zdravotních rizik obyvatelstva a prevence sociálního vyloučení osob znevýhodněných jejich zdravotním stavem nebo věkem

Financování projektu Projekt je spolufinancován Evropskou unií prostřednictvím Integrovaného operačního programu z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Dotace na projekt byla přidělena Ministerstvem zdravotnictví ČR v rámci 10. kola výzvy. Celkové výdaje projektu jsou ve výši 19 mil. Kč. Z toho dotace z Evropské unie činí 16 mil. Kč. Ostatní výdaje ve výši 3 mil. Kč jsou hrazeny Rehabilitačním ústavem Hrabyně.

Předmět projektu Předmětem projektu je pořízení těchto přístrojů: Stropní zvedací přepravní systém Kombinovaný přístroj pro vertikalizaci, mobilizaci a proprioceptivní stimulaci Systém pro funkční terapii horních končetin Elektrická polohovací lůžka s příslušenstvím Rozšířená zpětná motivační vazba k systému Lokomat Pro Dynamický-bezmotorový chodník pro cvičení rovnováhy chůze

Cíle projektu Globálním cílem projektu je posílení komplexní rehabilitační péče v RÚ Hrabyni s ohledem na zavedení systému ucelené neurorehabilitace u pacientů postižených v důsledku CMP, po kraniotraumatech, pacientů s onemocněním či po úrazech a operacích pohybového a centrálního nervového systému a tím i zlepšení funkčních schopností pacienta a tím i kvality jeho života. Sekundárním cílem je vybavení pracovišť RÚ Hrabyně zaměřené na diagnostiku, terapii, rehabilitaci a lůžková oddělení, které umožní včasné, plynulé a co nejširší zapojení občanů, kteří rehabilitaci potřebují z důvodu úrazu, nemoci, CMP do všech obvyklých aktivit společenského života.

Cílová skupina projektu Cílovou skupinou jsou pacienti s neurologickým onemocněním, u kterých došlo vlivem úrazu, operacích pohybového aparátu a nervového systému, cévní mozkové příhody, nádorového či degenerativního procesu na míše a mozku k těžkým poruchám hybnosti. Tyto faktory výrazným způsobem ovlivňují funkční stav a výkonnost člověka a tím i kvalitu života.

Časový rámec projektu Vydání Registračního listu akce: 29.8.2012 Vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace: 30.8.2012 Zahájení realizace projektu: 1.10.2012 Ukončení realizace projektu: 31.3.2014

STROPNÍ ZVEDACÍ A PŘEPRAVNÍ SYSTÉM Stropní zvedací a přepravní systém je kolejnicový systém se zvedací kazetou, který řeší problematiku pomoci tělesně postiženým osobám při přemisťování. Díky patentovanému systému přechodu zvedací kazety mezi místnostmi je instalace jednoduchá a nevyžaduje složité stavební úpravy. Široká škála typů a velikostí pacientských závěsů umožňuje šetrně, bezpečně a bez námahy zvednout téměř jakkoli postiženého člověka a dopravit ho na požadované místo. Tento systém však není jen nástroj pro manipulaci s nepohyblivým člověkem, při použití jako odlehčovací, stabilizační a záchranné zařízení se stává aktivním nástrojem rehabilitace.

Kombinovaný přístroj pro vertikalizaci, mobilizaci a proprioceptivní stimulaci Přístroj podporuje a usnadňuje mobilizaci neurologických pacientů v časné fázi rehabilitace či pacientů dlouhodobě upoutaných na lůžko. Vertikalizační stůl kombinuje roboticky řízenou simulaci chůze a cyklické zatěžování chodidel. Přístroj kombinuje funkci plynule nastavitelného stavěcího stolu s robotickým mechanismem chůze. Výhodou přístroje je zjednodušení provádění tří typů terapie jedním terapeutem tím, že je kombinuje na jednom zařízení: vertikalizace pacienta v rozsahu náklonnost 0 až 80 °, intenzivní pohybovou terapii a cyklickým zatížením a odlehčením dolních končetin.

Systém pro funkční terapii horních končetin Systém kompenzace gravitační tíhy horní končetiny pomáhá odhalovat a posilovat zbytkové motorické funkce. Rozsah pohybu lze snadno přizpůsobit individuálním možnostem pacienta. Soubor funkčních cvičení záživnou formou motivuje pacienta k intenzivnímu cvičení. Systém je vhodný zejména pro pacienty, kterým se začíná znovu vracet aktivní pohyb paže a ruky. Nabízí různé pacientem iniciované opakované terapie pro rozšíření rozsahu pohybu a selektivní kontroly pacienta. Vlastní aktivní cvičení motivují pacienta k vynakládání vysokého stupně úsilí jak na koncentraci tak na koordinaci. Systém využívá mechanický systém pro kompenzaci hmotnosti horní končetiny což umožňuje provádět cvičení v nastavitelném rozsahu a nastavitelné obtížnosti.

Elektrická polohovací lůžka s příslušenstvím Elektrická nemocniční lůžka jsou určena pro pacienty hospitalizované na standardních i specializovaných odděleních. Jsou vyráběna z ocelových profilů, jejichž povrch je zinkován, chromován nebo upraven práškovými vypalovanými laky, které splňují nejpřísnější požadavky kladené na zdravotnické výrobky. Jedním z příslušenství jsou i držák na močovou láhev, antidekubitní matrace a oboustranný noční stolek. Noční stolek je u pacientů po cévních mozkových příhodách významným terapeutickým prostředkem, který výrazně umožní nácvik sebeobsluhy a sebesycení.

Rozšířená zpětná motivační vazba k systému Lokomat Pro Lokomat motivuje pacienta k aktivní terapii. Lokomat Pro kromě běžných funkcí nabízí jako další možnost rozšířenou zpětnou vazbu ke zvýšení motivace pacienta-virtuální prostředí. Rozšířená zpětná vazba znamená, že poskytuje motivující a instruktivní funkční zpětnou vazbu ve virtuálních prostředích pro pacienta.

Dynamický-bezmotorový chodník pro cvičení rovnováhy chůze Jedná se o dynamický-bezmotorový chodník pro cvičení rovnováhy chůze či běhu.

Motomed na nohy/paže Přístroj na procvičování nohou a paží s umístěním k lůžku s nastavitelným pohybem.