Pilotní projekt č. CZ/01/B/P/PP Leonardo da Vinci

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006.
Advertisements

Průmyslová střední škola Letohrad
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
ECVET v Programu celoživotního učení
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
„Od osmi do čtyř“ projekt rozvojového partnerství „Asistence“ financovaný z prostředků CIP Equal.
Celoživotní učení a Evropský sociální fond Barbora Hošková MŠMT ČR Betlémská kaple, Praha 30.října 2003.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
DIDO (Online informační portál pro hendikepované) Projekt DIDO, Posilování civilní společnosti v předvstupním procesu: Grantová podpora neziskových organizací.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Organizace s celostátní působností v oblasti dalšího vzdělávaní pedagogických pracovníků a.Plnění priorit vzdělávací politiky státu b.Reakce na aktuální.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
BIOGRAFIE 2016 Projektové domy
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Pilotní projekt č. CZ/01/B/P/PP-134047 Leonardo da Vinci EUROCARE Zlepšování celoživotního vzdělávání pracovníků v sociální péči Pilotní projekt č. CZ/01/B/P/PP-134047 Leonardo da Vinci

Partnerství v projektu KOORDINÁTOR PROJEKTU: VUSTE ENVIS, spol. s r. o., Praha, ČR PARTNEŘI: Berufsförderungsinstitut Öberösterreich-BBRZ Linz, Rakousko Fondacija za razvitije na lichnostta, Varna, Bulharsko SRH Berufsförderungswerk Heidelberg, Německo Diputacion provincial de Málaga, Španělsko Azienda ULSS 18, Rovigo, Itálie

VUSTE ENVIS VUSTE ENVIS, spol. s r.o., Praha je odborná vzdělávací instituce akreditovaná Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR pro organizaci rekvalifikačních kurzů těchto témat: Personální management Řízení malého a středního podniku VUSTE ENVIS, spol. s r o. Velflíkova 10, 160 41 PRAHA 6 Kontaktní osoba: Ing. Pavel Čihák Tel./fax: +420 233 334 341 envis@vuste-envis.cz http://www.vuste-envis.cz

PNEC- Národní externí evaluační skupina projektu: Domácí asistenční a pečovatelská služba – HEWER Klinika rehabilitačního lékařství 1.LF UK Praha Obvodní ústav sociálně-zdravotnických služeb v Praze 8 Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR Pražská organizace vozíčkářů

Cíle projektu Zvýšení kvalifikace pracovníků v oboru sociální péče formou celoživotního vzdělávání pomocí inovačního vzdělávacího modulu, který bude vyvinut v evropské dimenzi spoluprací partnerů ze zemí EU a kandidátských zemí. Příprava těchto pracovníků pro práci v různých typech strukturované realizace sociální péče – tj. v ústavních zařízeních, denních stacionářích, v péči poskytované formou domácí asistence. Posílení pozice pracovníků v oboru sociální péče na trhu práce a podpora podnikatelské aktivity v této oblasti. Srovnání systémů a úrovně tohoto typu odborného vzdělávání v různých zemích - příspěvek k jejich evropské unifikaci a efektivnosti.

Cílové skupiny pracovníci v oboru sociální péče osoby, které chtějí být pro práci v oboru sociální péče rekvalifikováni Délka projektu: 24 měsíců

Aktivity Porovnání potřeb a současné úrovně vzdělávání pracovníků v oboru sociální péče v jednotlivých zemích zúčastněných na projektu Vytvoření vzdělávacího modulu pro pracovníky v oboru sociální péče Testování modulu v jednotlivých zemích

Výsledky řešení projektu Výukový modul pro vzdělávání pracovníků v oboru sociální péče poskytované strukturovaným způsobem (formou ústavní péče, denních stacionářů, domácí péče poskytované osobními asistenty) : modul pro osoby se středním vzděláním modul pro osoby se základním vzděláním didaktický manuál pro vyučující Výukový modul je variabilní – je možné přizpůsobit jeho obsah požadavkům účastníků a jejich dosavadním znalostem.

Výukový modul a) Charakteristika strukturované realizace sociální péče b) Trendy a vývoj sociální péče v Evropě c) Práce v multidisciplinárním týmu – organizace a realizace d) Komunikace a psychologie. Psychohygiena. Specifika práce s dobrovolníky e) Trénink soběstačnosti a aktivity volného času občanů s handicapem f) Odborná rehabilitace (Integrace do pracovního procesu) g) Optimální integrace seniorů a občanů s handicapem do společnosti h) Organizace, řízení a marketing strukturované sociální péče k) Využití informačních technologií v praxi sociální péče

Kurz Výukový program byl testován formou pilotního vzdělávacího kurzu „Zvýšení kvalifikace pracovníků v sociální péči v rámci celoživotního vzdělávání“, který se konal ve sboru CČE v Praze 6 – Dejvicích ve dnech 16.-27.6.2003. Účast byla bezplatná, kurzovné bylo plně hrazeno z grantu Evropské komise, program Leonardo da Vinci. Celkový počet účastníků přesáhl 50 osob.

Kurz – lekce (1) Charakteristika strukturované realizace sociální péče Trendy a vývoj sociální péče v Evropě Psychologie se zaměřením na testy kandidátů osobní asistence Práce v multidisciplinárním týmu – organizace a implementace Komunikace a psychologie Psychohygiena Specifika práce s dobrovolníky (např. prevence syndromu vyhoření).

Kurz – lekce (2) Trénink soběstačnosti a aktivity volného času občanů s handicapem Odborná rehabilitace (Integrace do pracovního procesu) Optimální integrace seniorů a občanů s handicapem ve společnosti Sociální percepce seniorů s postižením Marketing a management v řízení pečovatelské služby/ osobní asistence Využití informačních technologií v praxi sociální péče Integrace občanů s handicapem na trhu práce

Kurz - exkurze Klinika rehabilitačního lékařství 1 LF UK, Praha Klub vozíčkářů Petýrkova, Praha Dům sociálních služeb Na Dlážděnce, Praha

Kurz - lektoři Ing. Jana Hrdá (Pražská organizace vozíčkářů) MUDr. Olga Švestková, PhD (Klinika rehabilitačního lékařství 1.LF UK Praha) Prof.MUDr. Jan Pfeiffer, DrSc. (KRL 1.LF UK Praha) MUDr. Tamara Tošnerová (ÚLE 3. LF UK Praha) Mgr. Jarmila Lemáková PhDr. Věra Prokopová (ÚP hl.m. Prahy) Mgr. Lucie Kádnerová (Centrum Slunečnice) Petra Holá (Gerontopsychologická poradna) Alžběta Šafránková (Klub vozíčkářů Petýrkova) Dana Černá (Klub vozíčkářů Petýrkova)

Vedoucí odd.vzdělávání a projektů EU Děkujeme za pozornost Ing.Pavel Čihák Vedoucí odd.vzdělávání a projektů EU VUSTE ENVIS, spol. s r.o.