VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Advertisements

Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
středisko teoretické výuky Nové Město n. Mor Odloučené pracoviště
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA CESTOVNÍHO RUCHU CHOCEŇ
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Střední škola obchodu a služeb Jihlava
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.02 SOU Obořiště
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Úvodní stránka.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
NABÍDKA UČEBNÍCH OBORŮ PRODAVAČSKÉ PRÁCE PODLAHÁŘSKÉ PRÁCE.
CATERING.
Moje budoucnost.
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Hotelnictví a turismus 3. tisíciletí
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
Střední škola a odborné učiliště gellnerova Brno
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Kód a název oboru: 66 – 51 – H / 01 Prodavač Délka vzdělávání: 3 roky Dosažené vzdělání: střední vzdělání s výučním listem.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, HLEDISKA PRO SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
Hotelnictví a gastronomie zblízka (vzdělávací program se stážemi) Zpracovala: Tvrdoňová Anna Datum: 2013.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
VÍTÁME VÁS u přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Praktická škola jednoletá Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
SOŠ a SOU Kladno nám. Edvarda Beneše Kladno Telefon: 312 278 041
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
Opravář zemědělských strojů
Škola je držitelem certifikátu kvality řízení ISO 9001:2000.
Příprava na výkon povolání
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
Programátor CNC strojů
Bc. Daniel Vančura Francie.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola Praha 1, Alšovo nábřeží 6 tel.:
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Škola jako partner firmy
Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Slavnostní hostiny Rozdělujeme podle dvou základních kritérií
PHmax ve středním vzdělávání
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB, STRAKONICE, ZVOLENSKÁ 934.
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
SOŠ a SOU Blansko škola moderních technologií
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Hotelnictví M/01 HOTELNICTVÍ.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB, STRAKONICE, ZVOLENSKÁ 934

Název ŠVP: 65-51-H/01 číšník LLLll ČÍŠNÍK - SERVÍRKA Název ŠVP: 65-51-H/01 číšník LLLll Základní údaje: Délka přípravy: 3 roky Učební obor je určen pro: hochy a dívky s ukončenou povinnou školní docházkou Způsob ukončení přípravy: závěrečná zkouška (výuční list) Poskytované vzdělání: střední vzdělání s výučním listem Přijímací zkoušky: ne Zdravotní způsobilost žáka ke studiu zvoleného oboru posoudí příslušný lékař dle nařízení vlády č. 224/2007

Uplatnění absolventa:   Absolvent se uplatní při výkonu povolání číšník zejména v pozici zaměstnance ve velkých, středně velkých i malých provozech. Po získání nezbytné praxe v oboru i je připraven na soukromé podnikání v pohostinství. Absolvent připravovaný na základě tohoto ŠVP bude znát techniku obsluhy, sestavovat nabídkové listy služeb a výrobků a realizovat jejich odbyt, provádět vyúčtování. Dále bude připraven zajišťovat provoz výrobních a odbytových středisek, využívat technologická zařízení, organizovat potřebné činnosti při přípravě, průběhu a ukončení gastronomické akce, vést příslušnou dokumentaci provozovny. Ve styku s hostem bude připraven jednat profesionálně a komunikovat cizím jazyku.

Žáci jsou připravováni:   Uplatňovat požadavky na hygienu v gastronomii, na trendy ve výživě s využitím poznatků o potravinách a nápojích, tzn. aby absolventi: uplatňovali požadavky na hygienu v gastronomii; měli přehled o výživě, znali zásady racionální výživy, druhy diet a alternativní způsoby stravování, rozlišili vlastnosti, a technologickou využitelnost základních druhů potravin a nápojů, znali způsoby skladování potravin a nápojů; sestavovali menu, jídelní a nápojové lístky podle gastronomických pravidel, pravidel racionální výživy a dalších hledisek;    b) Ovládat techniku obsluhy, tzn. aby absolventi: ovládá základy jednoduché a složité obsluhy v různých druzích odbytových středisek; upraví tabuli pro různé příležitosti, připravuje míchané nápoje; ovládá různé způsoby vyúčtování s hostem, komunikuje s hosty v cizím jazyce; kontroluje kvalitu provedené práce. c) Ovládat techniku odbytu, tzn. aby absolventi: ovládali druhy a techniku odbytu, dbali na estetiku při pracovních činnostech. volili vhodné formy obsluhy podle prostředí a charakteru společenské příležitosti, používali vhodný inventář; společensky vystupovali a profesionálně jednali ve styku s hosty, pracovními partnery a spolupracovníky; d) Vykonávat obchodně – provozní aktivity, tzn. aby absolventi: sjednávali odbyt výrobků a služeb, prováděli vyúčtování, připravili podklad pro nákup surovin, potravin a dalšího materiálu; kalkulovali cenu výrobků a služeb, sestavovali nabídkové listy výrobků a služeb podle různých kriterií; využívali marketingové nástroje k prezentaci provozovny, nabídce služeb a výrobků, využívali prostředků podpory prodeje; vyhotovovali podnikové a obchodní písemnosti v souladu s normalizovanou úpravou.

Vyučované předměty Číšník Předměty všeobecné Předměty odborné Český jazyk Informační a komunikační technologie Cizí jazyk Ekonomika a finance Konverzace v cizím jazyce Stolničení Občanská nauka Potraviny a výživa Základy přírodních věd Technologie Matematika Komunikace a společenská výchova Literární a estetická výchova Odborný výcvik Tělesná výchova  

1. ročník v prvním ročníku se žáci seznámí s pracovištěm školní restaurace, kde si postupně osvojí základní znalosti a dovednosti v jednoduché obsluze. Zároveň získají základy společenského chování, naučí se rozlišovat inventář, ošetřovat jej a pracovat s ním; v průběhu prvního ročníku si žáci osvojí znalost gastronomických pravidel a na jejich základě sestavují jídelní a nápojové lístky a slavnostní menu k určitým příležitostem; obsluhují při schůzích a společenských setkáních různých firem a podniků; zabezpečují též obsluhu při akcích školy ; připravují tematicky zaměřené výstavy v prostorách školy;  

2. ročník ve druhém ročníku jsou žáci zpravidla zařazeni na jednotlivá pracoviště odborného výcviku, kde zajišťují obsluhu dle zvyklostí a potřeb středisek; osvojí si způsoby a systémy obsluhy v různých typech restauračních zařízení; zajišťují přípravu a obsluhu na rautech jak ve školní restauraci, tak i v cizích prostorách dle požadavků objednavatelů /např. v reprezentačních prostorách strakonického hradu; prakticky zajišťují obsluhu při velkých rodinných oslavách a výročích, pořádaných v prostorách školní restaurace;

3. ročník žáci se seznámí s přípravou a organizací slavnostních hostin prakticky si osvojí základy složité obsluhy; v průběhu školního roku žáci připravují a nabízí hostům míchané nápoje, flambované teplé moučníky, dezerty a poháry z ovoce; žáci třetího ročníku dále zajišťují obsluhu při svatebních hostinách a cateringových akcích školy;

Kurz pro barmany

Výuka

Míchání nápojů

JEDNOTNÉ ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÝCH ZKOUŠEK Závěrečné zkoušky JEDNOTNÉ ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÝCH ZKOUŠEK Reforma závěrečných zkoušek má podobně jako u maturit zvýšit jejich úroveň, prestiž a vzájemnou srovnatelnost. Nová závěrečná zkouška je založená na tom, že školy vyučující stejný obor provádějí závěrečné zkoušky podle jednotného zadání. Významným rysem nové závěrečné zkoušky je širší spolupráce škol s odborníky z praxe. Odborníci z praxe se účastní realizace závěrečné zkoušky na školách jako členové zkušební komise.

Možnosti dalšího studia: Absolvent učebního oboru může pokračovat přímo na naší škole v nástavbovém studiu: 64-41-L/51 Podnikání, které je zaměřeno na přípravu pro podnikatelskou činnost, vedení živnosti a je zakončeno maturitní zkouškou. Toto studium je denní (trvá 2 roky) nebo večerní (trvá 3 roky).