Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední škola a odborné učiliště gellnerova Brno

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední škola a odborné učiliště gellnerova Brno"— Transkript prezentace:

1 Střední škola a odborné učiliště gellnerova 1 637 00 Brno
NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE, PRODAVAČSKÉ PRÁCE, PODLAHÁŘSKÉ PRÁCE

2 Milí žáci, v letošním školním roce skončíte základní školu a hledáte možnost dalšího studia. Ve Vašem životě je to velmi důležité rozhodnutí pro volbu budoucího povolání. Abychom Vám usnadnili toto rozhodnutí, nabízíme Vám obory vzdělání, které můžete studovat na naší střední škole.

3 Budova školy Budova školy se nachází uprostřed zeleně v malebném prostředí městské části Brno-Jundrov. Přímé sousedství se základní školou umožňuje využívání tělocvičny, hřiště a školní jídelny. V druhé budově školy v Žabovřeskách jsou zřízeny dílny pro praktickou výuku v oboru Podlahářské práce.

4 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE 18-20-M/01
Obor vzdělání Informační technologie je zaměřen na Informatiku v ekonomice. Umožní sluchově postiženým žákům získat znalosti a dovednosti z oblasti počítačového hardwaru a softwaru, počítačových sítí a technických prostředků přenosu dat. Žák získá potřebný přehled o vývoji v oboru, měl by být schopen se orientovat  základním vybavení osobních počítačů a prakticky je využívat. V ekonomických předmětech žák získá dovednosti a vědomosti z oblasti tržní ekonomiky, účetnictví a především komunikace pomocí výpočetní techniky. Žáci se během studia naučí zařazovat informace do širších souvislostí a zpracovávat je pomocí prostředků moderní výpočetní techniky, která tak přirozeně pronikne do všech vyučovacích předmětů

5 Informační technologie 18-20-M/01
Obor vzdělání je zakončen maturitní zkouškou. Uplatnění: Počítače vytvářejí nové možnosti pracovního uplatnění sluchově postižených. Absolvent je připraven pro činnost v oblasti užití a tvorby ekonomického softwaru v různých odvětvích.

6 Uplatnění na trhu práce
Jihomoravský kraj (oblast ekonomie, účetnictví): AccArt - JIT-FIN s.r.o. - A-Účetnictví Brno - web.telecom.cz/burda A&CE group s.r.o. - DC Concept - J.K. marketing s.r.o. –

7 UČEBNÍ PLÁN informační technologie
Povinné vyučovací předměty  1. ročník 2. ročník 3. ročník 4. ročník  celkem a) Základní předměty Český jazyk 2 1 6 Anglický jazyk 3 4 14 Dějepis - Občanská nauka Základy přírodních věd Matematika 13 Estetické vzdělání Tělesná výchova 8 Ekonomika 9 Účetnictví Technická angličtina Zpracování dokumentů na PC 5 Úvod do výpočetní techniky Aplikace na PC 7 Počítačové sítě Počítačové systémy Grafika na PC Elektronické publikování Programování Databázové systémy Celkem hodin týdně 31 32 33 128

8 Ukázky práce našich studentů

9 Prodavačské práce – smíšené zboží 66–51–E/01
Smyslem oboru vzdělání je připravit žáky především pro práci v supermarketech a hypermarketech, ale své uplatnění najdou i v malých a smíšených prodejnách. Naučí se různé prodejní techniky, jako je vážení, měření a balení zboží, dále jeho aranžování a vystavování. Seznámí se se zásadami skladování a manipulace s obaly.

10 Prodavačské práce – smíšené zboží 66–51–E/01
Výhodou oboru vzdělání je jeho zaměření na smíšené zboží. Žáci získají znalosti nejen v oboru potravinářského zboží, textilu, obuvi a drogistického zboží, ale i v oboru domácích potřeb a elektra, který je vhodný zejména pro chlapce. Studium je ukončeno závěrečnou zkouškou, absolventi získávají výuční list.

11 Prodavačské práce – smíšené zboží 66–51–E/01
Uplatnění: Absolventi se mohou uplatnit v prodejních řetězcích při přípravě zboží k prodeji, jeho vyskladňování nebo aranžování.

12 UČEBNÍ PLÁN PRODAVAČSKÉ PRÁCE – SMÍŠENÉ ZBOŽÍ
Povinné vyučovací předměty  1. ročník 2. ročník 3. ročník celkem  a) Základní předměty Český jazyk a literatura 1,5 - 3 Občanská výchova 1 Matematika Tělesná výchova Obchodní provoz 2 4 Obchodní počty Řeč a komunikace Psychologie Propagace Zbožíznalství 7 Odborný výcvik 15 17 26,5 58,5 b) Výběrové předměty Informační a komunikační technologie 3,5 Anglický jazyk Celkem hodin týdně 31 31,5 94

13 Podlahářské práce 36-59-E/01
Během studia žáci získávají všestranné vědomosti a dovednosti spojené se zřizováním různých druhů podkladů pod podlahy, kladením dřevěných podlah, podlah z podlahových krytin pružných a textilních, podlah keramických a kamenných, údržbou a opravami podlah. Studium je zakončeno závěrečnou zkouškou, absolventi získávají výuční list. Obor je vhodný pro chlapce.

14 Podlahářské práce 36-59-E/01
Uplatnění: Absolventi jsou připraveni vykonávat praxi v podlahářských nebo stavebních firmách nebo v oblasti údržby podlah v administrativních nebo průmyslových budovách. Nabízí se možnost soukromého podnikání.

15 UČEBNÍ PLÁN podlahářské práce
Povinné vyučovací předměty 1. ročník  2. ročník 3. ročník celkem  a) Základní předměty Český jazyk a literatura 1,5 - 3 Občanská výchova 1 Matematika Tělesná výchova Odborné kreslení 2 4 Materiály Stavební konstrukce Strojní zařízení Technologie 9 Odborný výcvik 15 17 26,5 58,5 b) Výběrové předměty Informační a komunikační technologie Ekonomika Celkem hodin týdně 31 33 31,5 95,5

16 FOTOGALERIE

17 Uplatnění na trhu práce
Brněnské podlahářské firmy (výběr): LINOLL interier s.r.o. Halogen Therm Candela C Marek Halouzka Podlahářství Borovička Michal Sobotka Nabeton Laspol Brno Petr Waidhofer – podlahářství PROS – RS Mape System

18 Dále nabízíme studentům
Lyžařský kurz Vodácký kurz Autoškola Taneční kurz Stravování Ubytování Exkurze a výlety

19 Vodácký kurz

20 Lyžařský kurz

21 Ubytování pro mimobrněnské žáky
Ubytování pro mimobrněnské žáky je zajištěno v moderním domově mládeže, jehož součástí jsou tělocvičny, hřiště, posilovny, studovna vybavená počítači atd.

22 stravování

23 děkuji za pozornost. Milí žáci,   541220464 (i fax) 541220083
Ředitel školy: Mgr. Miloš Pártl Zástupce školy: Mgr. Josef Žáček www stránky:


Stáhnout ppt "Střední škola a odborné učiliště gellnerova Brno"

Podobné prezentace


Reklamy Google