MĚSTSKÉ PRŮMYSLOVÉ ZÓNY – SEVERNÍ A JIŽNÍ PŘEDLICE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Současný systém podpory
Konference nejen Rezidencích 07. Potřeba vlastnit vs. výhoda nájmu Podpora vlastnického bydlení (americký sen) Rodinné kořeny 45 let, 2x stěhování, 60.
Odpady 2014 – jak dál v Olomouckém kraji ? Konference samospráv Olomouc
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
CzechInvest – Váš partner pro podnikání v ČR Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Praha, 3. prosinec 2013.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Solární systémy pro aktivní topení
INBIT – výstavba biotechnologického inkubátoru CENY SOUTĚŽE TOP INVEST 2008 – NEJLEPŠÍ INVESTICE ROKU 2008.
Vědecko-technologické parky, technologická centra – zkušenosti z budování a provozu (Ostrava, Praha) Jaromír Dudek Bratislava,
Strategická průmyslová zóna Holešov. aktuální stav shrnutí 2010 a 2011  dokončena základní technická infrastruktura  vybudováno napojení na silniční.
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
Metodika projektového investování - Případová studie Petra Wendelová Jim Wheeler Libor Cupal David Koudela 2. a Tato zakázka je financována Evropskou.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
STUDIE PROVEDITELNOSTI
CzechInvest Koncepce podpory investic
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
Regionální rozvojová agentura Egrensis „Partnerství pro budoucnost“ Karlovy Vary konference 14. – 15. června 2005.
Podpora podnikání a investic a EU v následujícím období Ing. Ondřej Votruba | ředitel Divize Investic Brno, 24. duben 2013.
Projekt TROLLEY Dobrý den.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Mapa zájmu - plány.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
Konference Nová adresa pro Vaše podnikání
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Dotační program na podporu výstavby metropolitních sítí.
Evropské fondy pro regionální rozvoj (EFRR) Zkušenosti z praxe a projekty ve městě Hengelo Mr. Harry Vranken.
Advokátní kancelář HOLEC, ZUSKA & Partneři
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Obchodování s emisemi skleníkových plynů jako nástroj redukce emisí Samostatné oddělení změny klimatu Tomáš Chmelík Samostatné oddělení změny klimatu Ministerstvo.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Využití municipálních úvěrů ČMZRB a.s. na financování projektů podporovaných z evropských prostředků Prezentace na XI.celostátní finanční.
1 Energetické posouzení současných staveb – projekt a realizace v kraji Ing. Petr Svítil, Tomáš Pavelka.
Statutární město Ostrava
KAMPUS Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
CONTERA, Urban Development Fund MS Regenerace brownfields v Moravskoslezsku JESSICA (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas)
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Průmyslové zóny v Ústecké kraji a jejich dopady na regionální.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Nové nařízení TEN-T a zařazení systému RS ČR do sítě TEN-T Ministerstvo dopravy Odbor strategie.
REKONSTRUKCE A VÝSTAVBA SILNIC V PARDUBICKÉM KRAJI Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR PREZENTACE ŘSD.
VYJÁDŘENÍ K DOPISU ZE DNE DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K PROJEKTU
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Komise pro investice, územní plánování a životní prostředí
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Nákladové nádraží Žižkov Parková čtvrť Central Group
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Transkript prezentace:

MĚSTSKÉ PRŮMYSLOVÉ ZÓNY – SEVERNÍ A JIŽNÍ PŘEDLICE ÚSTÍ NAD LABEM MĚSTSKÉ PRŮMYSLOVÉ ZÓNY – SEVERNÍ A JIŽNÍ PŘEDLICE

VÝHODY / NEVÝHODY ÚSTÍ VÝHODY: VYSOKÁ NEZAMĚSTNANOST POLOHA - BLÍZKOST BUDOUCÍ DÁLNICE D8 PŘÍTOMNOST UNIVERZITY SILNÉ STŘEDOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ NEMOCNICE, KRÁSNÁ OKOLNÍ KRAJINA, KULTURNÍ A SPORTOVNÍ MOŽNOSTI NEVÝHODY : HISTORICKÝ OBRAZ UNIVERZITA S MALOU NÁVAZNOSTÍ NA PRŮMYSL NEDOSTATEK TOP MANAGEMENTU ODLIV KVALIFIKOVANÉ PRAC. SÍLY „TĚŽKOPÁDNOST JEDNÁNÍ“ - ÚŘEDNÍ POSTUPY

HLAVNÍ DŮVODY HLAVNÍM DŮVODEM SNÍŽENÍ NEZAMĚSTNANOSTI ZMĚNA PŘÍSTUPU K ZAHRANIČNÍM INVESTORŮM ZÁSADNÍ SIGNÁL PRO PŘÍLIV INVESTIC

PRŮM. ZÓNA SEVERNÍ PŘEDLICE CELKOVÁ ROZLOHA VČETNĚ OCHRANNÝCH PÁSEM 68 ha BLOK 01 (22 ha) URČENÝ PRO ZAHRANIČNÍ INVESTORY MAJETEK MĚSTA VYBUDOVÁNÍ INFRASTRUKTURY CENA V ZÁVISLOSTI NA TVORBĚ PRACOVNÍCH MÍST

REKAPITULACE 1999 - PRVNÍ KROKY K VYBUDOVÁNÍ 2001 - DOKONČENA PŘÍPRAVA, ZAHÁJENA REALIZACE 2003 - START ÚSPĚŠNÝCH JEDNÁNÍ PRO OBSAZENÍ 2004 - DOKONČENÍ INFRASTRUKTURY BLOKU 01 - VÝSTAVBA VÝROBNÍCH ZÁVODŮ NÁKLADY 110 mil. Kč DOTACE 29,5 mil. Kč NÁKLADY CELKEM PŘES 200 mil. Kč

OBSAZOVÁNÍ ZÓNY VYTVOŘENÍ SPECIÁLNÍHO TÝMU PRODEJ ZA CENU NÁKLADŮ 442 Kč/m2 SYSTÉM SLEV V ZÁVISLOSTI NA ZAMĚSTNANOSTI NOVĚ VYTVOŘENÁ MÍSTA 50/ha = 1 Kč/m2 VĚTŠÍ NÁROKY NA PODOBU SMLOUVY PODLÉHÁ SCHVÁLENÍ KOMISE EU DNES PRODEJ ZA CENU NÁKLADŮ (POPŘ. DE MINIMIS) MAXIMÁLNÍ PODPORA PŘI VYŘIZOVÁNÍ POVOLENÍ WWW.INVEST-USTI.CZ STRÁNKY PRO INVESTORY INVESTORSKÉ CENTRUM VÝBORNÁ SPOLUPRÁCE S CZECHINVESTEM

SOUČASNÁ OBSAZENOST KONE A.S. INVESTICE PŘIBLIŽNĚ 500 mil. Kč , V SOUČASNOSTI 70 PRACOVNÍCH MÍST MATTHEY S.R.O. INVESTICE PŘIBLIŽNĚ 500 mil. Kč, V SOUČASNOSTI 100 PRACOVNÍCH MÍST MATERIALISE S.R.O.

S. PŘEDLICE – JARO 2004

S. PŘEDLICE – JARO 2005

PZ JIŽNÍ PŘEDLICE

HLAVNÍ DŮVODY PZ SEVERNÍ PŘEDLICE JIŽ OBSAZENÁ ZÁJEM INVESTORŮ O ÚSTÍ NAD LABEM TRVÁ POTŘEBA TVORBY NOVÝCH PRACOVNÍCH MÍST

SOUČASNOST KIZ – KOMERČNĚ INDUSTRIÁLNÍ ZÓNA CELKOVÁ ROZLOHA 27 ha, VYUŽITELNÝCH CCA 20 ha V SOUČASNÉ DOBĚ VÍCE VLASTNÍKŮ V RÁMCI DOTACE Z ÚSTECKÉHO KRAJE - STUDIE PROVEDITELNOSTI, DOKUMENTACE K ÚR

BUDOUCNOST MĚSTO PŘIPRAVUJE ZCELENÍ PZ MOŽNOST NĚKOLIKA VARIANT POSTUPU: - PZ VYBUDUJE MĚSTO - MĚSTO BUDE SPOLUPRACOVAT PŘI FINANCOVÁNÍ A BUDOVÁNÍ PZ S DEVELOPEREM (NAPŘ. KOOPERACE PŘI ČERPÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z EU) - MĚSTO PŘENECHÁ PZ DEVELOPEROVI

BUDOUCNOST V SOUČASNÉ DOBĚ SE PŘIPRAVUJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ, KTERÉ URČÍ „PRAVIDLA“ DALŠÍHO POSTUPU PRO VYBRANÉHO: V ZÓNĚ JIŽNÍ PŘEDLICE SJEDNOTIT MAJETKOVOU DRŽBU DO RUKOU JEDNOHO VLASTNÍKA PŘIPRAVIT ZÁKLADNÍ URBANISTICKÝ KONCEPT ROZVOJE PŘIPRAVIT ZÁKLADNÍ EKONOMICKOU ROZVAHU NÁKLADŮ A VÝNOSŮ PŘIPRAVIT PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR ZAJISTIT FINANCOVÁNÍ INVESTIČNÍHO ROZVOJE PRŮMYSLOVÉ ZÓNY OBSTARAT ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍ POVOLENÍ NA SÍTĚ TECHNICKÉ A DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY ZAJISTIT MARKETING A PRODEJ, RESP. PRONÁJEM POZEMKŮ A ZÁKLADNÍ ORGANIZACI INVESTORŮ V PRŮMYSLOVÉ ZÓNĚ

NASHLEDANOU V ÚSTÍ MAGISTRÁT MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM ODBOR AKTIVNÍ POLITIKY Mgr. PETR NIKOLIČ VELKÁ HRADEBNÍ 8 ÚSTÍ NAD LABEM 401 00 PETR.NIKOLIC@MAG-UL.CZ TEL.: 477 010 794 FAX: 477 010 682