Úspěšné projekty podpořené Operačním programem Rybářství na podniku Pstruhařství Mlýny Josef Bláhovec EVROPSKÝ RYBÁŘSKÝ FOND INVESTOVÁNÍ DO UDRŽITELNÉHO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výroční konference OP Rybářství
Advertisements

Moderní metody intenzivní produkce ryb
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Úspěšné projekty podpořené Operačním programem Rybářství ŠTIČÍ LÍHEŇ – ESOX, spol. s r.o.
Odpady 2014 – jak dál v Olomouckém kraji ? Konference samospráv Olomouc
Využití aerační techniky na eutrofních rybnících
LOSOSOVITÉ RYBY Lososovité druhy ryb jsou významnými druhy pro sportovní rybolov. Lipan společně s pstruhem obecným patří mezi původní druhy. Koncem 19.století.
Energetické řízení. Energetické řízení metoda Monitoringu & Targetingu Ing. Josef Pikálek 10. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby.
Úspěšné projekty podpořené z OP Rybářství, OSA II.
BioFish s.r.o. Horní Paseka
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Tisková konference TEPLOFIKACE LEDVIC 12. září 2013 Ing. Vladimír Gult předseda představenstva a generální ředitel.
Organizace akvakulturního chovu v Evropě. (Systémy chovu v zahraničí)
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
projekt VaV RP MŽP SPII2D1/36/07
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Kodex řízení evropské akvakultury FEAP. EIFAC – evropská komise pro sladkovodní rybářství (FAO) FEAP – federace evropských chovatelů ryb –( Federation.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Josef Sklenář 2007 Biofarma Sasov. Vývoj ekochovů prasat v ČR Nevyvíjejí se, stagnují Z max. 25 farem jen 2-3 produkují pro trh V současnosti chováno.
Podpora inovací v rámci kohezní politiky
PŘÍNOS UNIV 2 V PODMÍNKÁCH VOŠ A SPŠ VOLYNĚ Závěrečná konference UNIV 2 KRAJE – Praha Osnova: Důvody zapojení do projektu Vytvoření programů.
EU 2020: Obnovitelné zdroje či jádro Petr Binhack
Intenzivní odchov plůdku ryb
Systémy chovu ryb.
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Iva Vodáková – DURABO Vydavatelství a tisk Na Stráni Čelákovice Založeno roku 1991.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Chov ryb v oteplených vodách v uzavřeném recirkulačním akvakulturním systému (RAS) Ing. Miroslav Kašparů Tel
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe Ing. Blanka Černá, CSc. Národní agentura pro zemědělský výzkum
Barbora Votavová, Vendula Šimanová
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Viktor Švinger Fakulta rybářství a ochrany vod /
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Ekodesign. Ekodesign Strategie ekodesignu Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. 9. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu Budování.
Operační program RYBÁŘSTVÍ
Současný stav a problematika plnění Státní energetické koncepce
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Výroční konference OP Rybářství Víceletý národní strategický plán pro akvakulturu na léta 2014 – 2024 Praha, 12. prosince 2012.
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
Pásma ryb Lukáš Melecký.
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Vliv a význam bezobratlých v systémech intenzivního chovu ryb Lukáš Mareš Tento výzkum je podpořen interním grantovým projektem č. IP 12_2016.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Marketingový plán podniku
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
Presentation Title 1st September 2002
Rybářský klub České republiky, z.s.
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Transkript prezentace:

Úspěšné projekty podpořené Operačním programem Rybářství na podniku Pstruhařství Mlýny Josef Bláhovec EVROPSKÝ RYBÁŘSKÝ FOND INVESTOVÁNÍ DO UDRŽITELNÉHO RYBOLOVU

Představení firmy Historie: Hlavní aktivity: okolo r. 1935, Vojtěch Bláhovec tvoří plány na stavbu pstruží líhně a odchov pstruhů v zemních rybníčcích. okolo r. 1938 uvedena do provozu líheň, zbytek plánu zhatila válka. do konce 70. let se v líhni inkuboval a rozkrmoval plůdek pstruha potočního, sivena a lipana podhorního. současné pstruhařství založeno v r. 1999, a postupně rozšiřováno. Hlavní aktivity: Produkce, zpracování a prodej pstruhů, sivenů, jeseterů. Produkce násad lososovitých ryb.

Projekty podpořené z dotačních programů Vybudování zpracovny sladkovodních ryb. Výstavba recirkulačního systému dánského typu pro zvýšení produkce. Výstavba haly nad recirkulačním systémem. Pilotní projekty. Výzkumné projekty.

Zpracovna sladkovodních ryb Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství 2004 - 2006 Umožnění zpracování vlastní produkce a její distribuce. Možnost zásobení čerstvou zpracovanou rybou. Malá zpracovna s kapacitou do 100 tun ryb ročně.

Recirkulační systém dánského typu Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství 2004 - 2006 Potřeba navýšení produkce. Nedostatek prostoru a zejména kvalitní vody (2004, Spůlka, epidemie VHS) První systém tohoto typu v ČR, max. kapacita až 100 tun ryb ročně. Není vhodný pro naše podnebí (léto, zima). Reálná max. produkce do 60 tun.

Výstavba haly nad recirkulačním systémem Operační program rybářství 2007 – 2013 Důvody - průběh letních a zimních teplot, invaze rybích predátorů (přímé škody, přenos nemocí z vodního toku). Intenzifikace výroby (přidané technologie) a její sezónní vyrovnanost. Produkce až nad 100 tun.

Cíle a výsledky snažení Dostatečná a vyrovnaná produkce kvalitních tržních ryb a jejich vlastní prodej. Intenzifikace výroby – limitace prostorem a zdrojem vody. Nezávislost na okolním prostředí a zároveň šetrnost k životnímu prostředí. Navýšení produkce – původně max. 11 t Po výstavbě recirkulačního systému max. 60 t Potenciál po výstavbě haly – více než 100 tun

Pilotní projekty Ověření technologie dánského recirkulačního systému pro intenzivní chov pstruha duhového. Ověření funkčnosti biofiltru i celého systému v podmínkách ČR. Ověření růstu ryb v RAS. Získání informaci o managementu systému. Řešení možností využití.

Pilotní projekty Využití monosexní obsádky pstruha duhového s cílem zvýšení produkce v intenzivním chovu Ověření růstových schopností v podmínkách ČR Zvážení ekonomických benefitů použití. Perspektivy použití.

Pilotní projekty Využití recirkulační technologie pro inkubaci jiker a odchov násady hybrida sivena amerického a arktického Ověření funkčnosti technologie. Ověření efektivity odchovu. Vyhodnocení výhod technologie pro stabilizaci produkce a další použití.

Výzkumné projekty Vývoj technologie likvidace odpadních kalů z RAS pro chov ryb pomocí vermikompostování výzkum možnosti využití odpadních kalů z recirkulačních systémů – likvidace odpadu, produkce jiných komodit. Stanovení účinnosti, použitelnosti a způsobu realizace na rybářských podnicích.

Výzkumné projekty Vývoj technologie intenzivního chovu jesetera sibiřského v RAS jako doplňkového rybího druhu Zjištění možnosti použití rec. systému dánského typu pro jeseterovité ryby. Sledování růstových parametrů a odchovných podmínek. Vyhodnocení efektivity chovu.

Výsledky snažení Ověření v ČR dosud málo známých a vývoj nových inovativních technologických postupů. Prezentace výsledků na odborných konferencích DIFA 2011 (16.-18.5.2011) a AQUA 2012 (1.-5.9.2012) a jejich další publikace. Hlavní cíl – Intenzifikace a růst produkce akvakultury v rámci trvale udržitelného rozvoje.

Děkuji za pozornost ! ©Pstruhařství Mlýny, 2012