REKREAČNÍ ZAŘÍZENÍ Podhradí nad Dyjí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vodní elektrárny Jakub Karpíšek 7. B 13 let ZŠ a MŠ Tasovice 374
Advertisements

Dovolená s OS Tatry 2012.
CK Topinka Cestovní kancelář, zabývající se dětskou rekreací již od roku 1991 Vám představuje.
Vězeňská služba České republiky Věznice Valdice nám
PASTORAČNÍ DŮM VELEHRAD. VÍTEJTE U NÁS… Pastorační dům Velehrad se nachází v italské části Dolomit v krásném horském údolí Gsiesertal v obci St. Martin.
SOU a SOŠ Weilova – Praha 10 Automobilní a informatiky
WELLNESS kurzy pořádané KTVS PF Jihočeské univerzity v Chorvatsku KTS/KWEL.
Výukově poznávací zájezd do Španělska
Corigliano Calabro Prázdninový areál Village DUE ELLE *** Kalábrie se rozkládá na samém jihu Itálie, tvoří tzv.„špičku boty“ Turisty láká především čisté,
ONRIMO Travel Španělsko, Ibiza, San Antonio **** hotel Blau Parc –
REKREAČNÍ ZAŘÍZENÍ Podhradí nad Dyjí
Vězeňská služba České republiky Věznice Valdice nám
Letní rekreace v ČR. sezóna = červen - září maxima = 1.pol.července ( prázdniny, podnikové dovolené, dovolené, letní tábory... ) červenec = nejteplejší,
MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Vinoř 2010 Po stopách císaře Karla IV.
(NE)ZNÁMÍ SOUSEDÉ (UN)BEKANNTE NACHBARN – Olomouc a okolí (CZ)
Táborová základna Sedlo.
Vodní nádrž Šance.
Pension Aspen Penzion Aspen se nachází na malebném místě v centru turistického střediska Harrachov v Krkonoších. Lokalita poskytuje krásný výhled na Čertovu.
DM Lovosická a Dittrichova
Týden turistiky a sportu
12. – 14. října 2012 PÁTEK Pivní pochod PPPPPP Podesáté Páteční Pěší Pivní Průzkumný Pochod – pěší trasa IVV - 10 km Nepomuk – Sokolovna.
Třešňový háj - Vesnice pro seniory
Vypracovala Darina Krajská
Prázdniny 2013 v Rakousku-Korutanech
1. Soukromá hotelová škola Ing. Věra Vyhnisová –
A a 5.A. 7:30 – odjezd od hlavního vchodu GVN J. Hradec 9:30 - příjezd na Lipno 10:00-11:00 – informační centrum (všichni) 11:00-12:00 –
VODNÍ NÁDRŽ PLUMLOV -AKTUÁLNÍ STAV
1 Netopilová Simona 4.I. 2 INFORMACE Naše cestovní kancelář Vám nabízí bohaté využití pro začínající i zkušené na více než 20 km upravovaných sjezdových.
Výchovný ústav, dětský domov se školou, základní škola a střední škola Dřevohostice pořádá 13. ročník turnaje v nohejbalu trojic a dvojic KDY: ve středa.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
Střelské Hoštice – Lokalizace: na břehu řeky Otavy, Střelské Hoštice 100, okres Strakonice (silnice č. 22 ze Strakonic) Charakteristika.
NABÍDKA POZEMKŮ VELIKÁ VES RFK Invest, a.s., sídlem Praha 3, Husinecká 10, PSČ , IČ: zaps. v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem.
VODNÍ NÁDRŽE ČESKÉ REPUBLIKY
tel: Plavy 189.
Teplice Připravila:Veronika Kozáková Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Pár slov.
KOLO – VODO – CHODO VÝLET Z l a t á K o r u n a
Vodní Elektrárna.
Spolupráce dětmi z Víru v roce 2011 Zdeňka Chaloupková.
Střížovice 11 Pěnčín GPS: N, E
Penzion u máchova Jezera
území bývalé Velkomoravské říše
Česká republika: Přehrady Hospodářský zeměpis
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
Vodní nádrže.
Prezentuje se vám „ Penzion u krbu “ Pana Zdeňka Dvořáka Sokolovská 536, LOKET
ŠKOLNÍ VÝLET Buchlov Buchlovice Buchlovice. Vážení rodiče,milí žáci, i v letošním školním roce 2008/2009 pojede naše třída 3.B na školní výlet. KAM? Prohlédnout.
ŘEKA DYJE JIŽNÍ MORAVA.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. HOTEL PARK OSTRUŽNÁ Nově postavený horský hotel v krásném prostředí lyžařského, turistického a cykloturistického.
Nabídka letních táborů a pobytů pro děti a mládež z oblastí postižených povodní od České pojišťovny 1/7/2013 Česká pojišťovna.
Vítáme Vás v rekreačním areálu Pecka
SPOLUPRÁCE S PARTNERY – ZÁKLAD KVALITNÍ ODBORNÉ VÝUKY
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
LYŽAŘSKÝ KURZ ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 2012
Patrik Chvátal & Jana Řehořová
ZEMĚPIS ročník JEZERA, PŘEHRADNÍ NÁDRŽE
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Terénní základnu - Rohanov
 Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál.
HORSKÁ CHATA ANTARIK Ubytování
Česká republika Jihomoravský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Jihomoravským krajem.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Dovolená s OS Tatry – Starý Smokovec Starý Smokovec – nové místo pro rekreaci členů OS v Tatrách.
Ostružno - Prachovské skály
Rekreační zařízení Merkur – Tvarožná Lhota
Nové mlýny Michal Valentík XI.B 2016/2017.
Rekreační zařízení Jazovice
Školní výlet Michaela Roušová 4.A.
Škola v přírodě Přimda 1. třídy a 3. až 9. třída
VODSTVO Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
mise EGYPT KDY: – KDE: PENZION U ŠPIČÁKU
Transkript prezentace:

REKREAČNÍ ZAŘÍZENÍ Podhradí nad Dyjí Vranovská přehrada Byla vystavěna v letech 1930 - 34, plocha jezera je 765 ha, max. hloubka 58 m, stálý objem zadržované vody je 31,5 mil. m3. Hráz je vysoká 59,9 m a vzduté vody zaplavily 30 km údolí podobného charakteru jako má údolí Dyje v NP Podyjí. Nádrž slouží pro výrobu el. energie, pro závlahy a jako zdroj pitné vody pro Třebíčsko. Vyhledávané letní rekreační středisko. Špičkování elektrárny způsobuje kolísání hladiny pod přehradou. Voda, která je vypouštěna ze dna nádrže, je velmi studená, takže pod přehradou vzniklo tzv. druhotné pstruhové pásmo a mnohé vzácné druhy původního pásma parmového z Dyje vymizely.

Kde nás najdete

Vybavení rekreačního zařízení Velká chata s kuchyní a společenskou místností Šest chatek po čtyřech postelích Správcovská chata

Jak to vypadá uvnitř Chatka Kuchyň Společenská místnost

Sociální zařízení

Sportovní vyžití

Výlety

Příroda

Rybaření a houbaření

Rekreační středisko v roce 1974……… ……….a v roce 2010

Rybáři zde mohou chytat ryby, jak na řece, tak i na přehradě. Středisko se nachází u vesnice Podhradí na řece Dyji, v těsné blízkosti Vranovské přehrady. K dispozici je 6 chatek se čtyřmi lůžky, velká kuchyně se dvěma sporáky a lednicemi, mikrovlnná trouba a dostatek veškerého nádobí. Dále je zde společenská místnost s pingpongovým stolem, kulečníkem, stolním fotbalem a další sportovní nářadí. Co se jídla týče, můžete si vařit sami, nebo využít pohostinství v Podhradí nad Dyjí. Rybáři zde mohou chytat ryby, jak na řece, tak i na přehradě. Koupat se dá ve vesnici na splavu, kde se také dají pronajmout tenisové kurty, nebo si můžete zajet na pláž u hráze Vranovské přehrady. Pro toho, kdo má rád turistiku jak pěší tak i na kole, je zde spousta vyznačených stezek okolo celé přehrady a v Národním parku Podyjí, jak na české, tak i rakouské straně. Když vám nebude přát sluníčko, máte možnost navštívit zříceniny hradu Cornštejn u Lančova a Frenštejn nad vesnicí Podhradí nad Dyjí. Další výlety je možné směřovat na krásný zámek ve Vranově nad Dyjí a hrad Bítov, i s malou zoologickou zahradou určenou spíše dětem. Domnívám se, že nabídka, kterou jsem vám zde jen v kostce předestřel, je dostatečně pestrá a zajímavá pro každého, kdo by chtěl strávit klidnou dovolenou v krásné přírodě.

Jak se k nám dostanete Vranov nad Dyjí – Lančov – Jazovice – Starý Petřín – směr Podhradí nad Dyjí

Dva kilometry za Starým Petřínem odbočit u cedule Borovina vlevo

Za rekreačním střediskem borovina vlevo podle cedulí ISŠA

U rekreačního střediska Dřevotvar (končí asfalt) odbočíte vlevo a pojedete po lesní cestě cca 300metrů až k rekreačnímu středisku ISŠA Brno.

Jednotlivé turnusy jsou týdenní a uskuteční se v těchto termínech: po naplnění všech termínů bude otevřen 7.turnus: 13.8. - 20.8.2011 - přihlásit se na rekreaci je možné u pana Štefana Papaly na tel. čísle: 533433146 nebo e-mailem: papala@issabrno.cz - cena za chatku pro 4 osoby na celý týden je stanovena na 2 300 Kč,- - nástup na rekreaci je vždy v sobotu, a to od 14,00 hod., ukončení pobytu pak další sobotu s odjezdem nejpozději do11,00 hod. - dopravu si zajišťuje každý sám