Střední škola automobilní, mechanizace a podnikání, Krnov, příspěvková organizace, Opavská 49, 794 01 Krnov Tento projekt je spolufinancován Evropským.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum:
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Číslo operačního programu: CZ.1017 Název OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: AutoNet, nová kvalita výuky v autooborech na středních.
Střední odborná škola automobilní a Střední odborné učiliště automobilní Dukla 313, Ústí nad Orlicí SOŠ a SOU automobilní v Ústí nad Orlicí je státní školou.
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
ECVET v Programu celoživotního učení
Střední škola automobilní Holice Nádražní 301, HOLICE Sociální partnerství odborných škol Brno Tento projekt je spolufinancován z Evropského.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PROJEKTOVÝ DEN 27. ČERVENCE 2010 STŘEDNÍ ŠKOLA AUTOMOBILNÍ, MECHANIZACE A PODNIKÁNÍ, KRNOV, OPAVSKÁ 49 Vyhodnocení dotazníkového.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
Seminář – Řízení projektů ve školství Termín – 13. Listopad 2006 Místo - Slezská univerzita v Opavě Vzdělávací centrum v Krnově.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Odborné školství a další vzdělávání v Libereckém kraji KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 10. listopadu 2011.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA DALOVICE PŘEDSTAVUJE NOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROJEKT V OBLASTI ROZVOJE A ÚDRŽBY ZELENĚ v KARLOVARSKÉM KRAJI TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Dotační projekty Vysokého Mýta
VOŠ, SPŠ automobilní a technická České Budějovice © 2011.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Ing.
EVROPSKÝ PROJEKT VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYHODNOCENÍ PROJEKTU.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
„Okna technickým oborům dokořán“
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Plánování prvních kroků
Stáže pedagogických pracovníků u zaměstnavatelů
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Krajský metodický kabinet AUTOMOBILNÍ TECHNIKY
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
Transkript prezentace:

Střední škola automobilní, mechanizace a podnikání, Krnov, příspěvková organizace, Opavská 49, 794 01 Krnov Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Projektový den TIME na SŠAMP Krnov Datum: 26.8.2010 Čas: 10:30 hodin Téma: Projektové aktivity SŠAMP Krnov Zodpovídá: Ing. Zdeněk Welna

Kontakty a složení realizačního týmu Webové stránky: www.ssamp-krnov.cz email: timeprojekt@ssamp-krnov.cz

Informace o škole Dlouholetá tradice v odborném vzdělávání (1963-2010) Zaměření oborů na: mechanizaci a dopravu konstrukci a opravy motorových vozidel technologii svařování ekonomiku a podnikání Škola vzdělává 500 žáku ve 4 oborech vzdělání. Škola má 79 zaměstnanců, z toho 54 pedagogických pracovníků.

Škola zahrnuje historickou budovu teoretické výuky komplex dílenských objektů pro odborný výcvik dvě tělocvičny pro výuku a volný čas vlastní domov mládeže s kapacitou 174 míst vlastní jídelnu s kapacitou 700 jídel sportovní areál tvořený fotbalovým hřištěm, tenisovým kurtem, atletickou dráhou a hřištěm na plážový volejbal vlastní autoškolu a svářečskou školu

Obory vzdělání 41-45-M/01 Mechanizace a služby (4 třídy) zaměření A Výpočetní technika a automatizace mechanizovaných procesů zaměření B Dopravní a servisní služby 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání (4 třídy) 39-41-L/01 Autotronik (4 třídy) 23-68-H/01 Mechanik opravář motorových vozidel – tříletý obor pro žáky ZŠ (3 třídy) 23-68-H/01 Mechanik opravář motorových vozidel ve zkrácené délce studia 1,5 roku – řidič profesionál, pro žáky s výučním listem nebo maturitní zkouškou

Spolupráce s profesními organizacemi, sociálními partnery a školami v ČR a zahraničí Instituce: Česká svářečská společnost, pobočka Ostrava Hospodářská komora Bruntál (odborná spolupráce) Úřad práce Bruntál (veletrhy odborných řemesel) Moravskoslezský automobilový klastr (odborná spolupráce) Městský úřad Krnov (projektová činnost) Mobility klub (BESIP) European Road Safety Charer (BESIP) Ministerstvo zemědělství ČR (trvalá vzdělávací základna) International Education Society – IES (uznávání dosaženého vzdělávání v zemích EU) Junior Achievement (projektová činnost)

Firmy AUTO Heller, s. r. o. (Opava) Hekra Car, s.r.o. (Neplachovice) Kodecar spol. s r. o. (Opava) ADIV spol. s r. o. (Opava) TQM - Holding s.r.o. (Opava) Auto Štěpaník, spol. s r. o. (Úvalno) DanCars CZ s.r.o. (Opava) Hekra Car, s.r.o. (Neplachovice) Auto Supra, s.r.o. (Krnov) ZLT, a.s. (Krnov) TOKO AGRI, a.s. (Rudice) ČSOB, pobočka Krnov Hyundai Motor Manufacturing Czech, s. r. o. (Nošovice)

Školy Česká zemědělská univerzita Praha České vysoké učení technické Praha Vysoká škola báňská Ostrava SOŠ Veterinární, mechanizační a zahradnická, České Budějovice VOŠ a SOŠ technická, Litomyšl SOŠ a SOU Mladá Boleslav SOŠ a SOU dopravní a mechanizační, České Budějovice ZESPOŁ SZKOL ZAWODOVYCH Nr. 1, Prudnik (Polsko) ZESPOŁ SZKOL ZAWODOVYCH Nr. 2, Miňsk Mazowiecki (Polsko) Gewerbeverein Karben (Spolková Republika Německo) Moravskoslezské centum odborného vzdělávání pro venkovský prostor

Zapojení do mezinárodních a národních programů LEONARDO DA VINCI – projekty mobility TANDEM – projekt českoněmeckých výměnných stáží EUROREGION PRADĚD – partnerské aktivity SŠAMP Krnov a ZESPOŁU SZKOL ZAWODOVYCH Nr. 1 v Prudniku JUNIOR ACHIEVEMENT ČR – mladé podnikání – výukový program pro teoretické a praktické využití ekonomických předmětů teoretické a praktické využití ekonomických předmětů MOBILITY KLUB a EUROPEAN ROAD SAFETY CHARER – projekty pro zapojení žáků a pedagogů školy v oblasti BESIPU INTERNATIONAL EDUCATION SOCIETY LONDON (IES) – program pro získání certifikačního stupně BB, kvalitní instituce na velmi dobré úrovni pro uznání dosaženého vzdělání ve všech oborech studia na SŠAMP Krnov ZLATÝ POHÁR LINDÉ – mezinárodní svářečské soutěže AUTOMECHANIK JUNIOR – národní odborné soutěže

Projekty spolufinancované z ESF a SRČR TIME – podpora a spolupráce škol a zaměstnavatelů při tvorbě a realizaci DVPP TECHNOLOGICKÁ CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ na Bruntálsku – modernizace technického vybavení středních škol ZKVALITNĚNÍ NABÍDKY VZDĚLÁVÁNÍ Moravskoslezského centra odborného vzdělávání pro venkovský prostor (kurzy VYT, odborné semináře, praktické předváděcí akce) TECHNOLOGICKÉ CENTRUM PRO VÍCEÚČELOVÉ SVAŘOVÁNÍ (teoretické přednášky, praktické semináře, základní kurzy svařování pro celoživotní vzdělávání pracovníků strojírenských firem regionu) DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ v Moravskoslezském kraji (operační program pro konkurenceschopnost, role partnera, žadatel: VŠB Ostrava) ROZVOJ OBORU DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ (lidské zdroje ve výzkumu a vývoji, role partnera, žadatel: Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. (Brno)

Cíle zapojení SŠAMP Krnov do projektu T.I.M.E. Zajištění aprobovanosti a erudovanosti učitelů odborných předmětů a učitelů odborného výcviku a praktického vzdělávání Zlepšení vzdělávací nabídky pro odborné učitele Využití materiálních a personálních podmínek školy Využití zkušeností z dříve realizovaných projektů (TC svařování, MS COV, TC na Bruntálsku) Využití spolupráce se sociálními partnery a firmami Zajištění akreditace vzdělávacích programů Využití zkušeností se vzděláváním pedagogických pracovníků

Klíčové aktivity T.I.M.E. realizované na SŠAMP Krnov Komunikační strategie spolupráce škol, sociálních partnerů a zaměstnavatelů v projektu Vytvoření realizačního týmu na podporu DVPP Účast na vzdělávacích aktivitách pro činnost vedoucích školních týmů projektu T.I.M.E. Tvoření akreditace a realizace vzdělávacích modulů: Doprava a právo Automobilová technika a právo Svařovací technika Vytvoření sborníku a metodických příruček pro potřeby odborných učitelů jiných technicky zaměřených škol Podpora spolupráce škol a zaměstnavatelů v projektu

Klíčové aktivity T.I.M.E. realizované na SŠAMP Krnov Podpora spolupráce škola a zaměstnavatelů při organizování odborně a profesně orientovaného DVPP Proškolení odborných učitelů jiných technicky zaměřených škol Spolupráce při organizaci workshopů a dne tvůrčích činností

Realizované a probíhající aktivity Vytvoření realizačního týmu – managementu projektu Tvorba projektové žádosti Schůzky projektového týmu Příprava podkladů pro projektové řízení na technickou vybavenost projektu Prezentace projektu T.I.M.E. na veřejnosti a akcích školy Rozeslání dotazníku školám s technickým zaměřením Jednání s lektory, sociálními partnery a firmami k zajištění kurzů a seminářů Realizace DVPP pro aprobaci svářečský inženýr (dvouměsíční praktický kurz, srpen až říjen 2010)

Aktivity v nejbližším období Vyhodnocení projektového dne Vyhodnocení dotazníkového šetření Úprava vzdělávacích modulů dle výsledků průzkumu Jednání s lektory a sociálními partnery k modulům Příprava stáží pro učitele odborných předmětů Úprava a dovybavení prostor pro realizaci DVPP Podklady pro zpracování metodik (činnost týmu, metodika stáží)

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST. Ing. Zdeněk Welna Střední škola automobilní, mechanizace a podnikání, Krnov, příspěvková organizace, Opavská 49, 794 01 Krnov DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST. Ing. Zdeněk Welna Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.