Společná akce pro děti „Dopravní bezpečnost a výchova“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „2009 – Rok smíření“ Martin Špryňar generální tajemník Sdružení Kampaň Jedeme v tom spolu II.
Advertisements

Rok 2008; leden až říjen Nehody na pozemních komunikacích a jejich následky; Česká republika Připravil: pplk. ing. Josef Tesařík Besip 20. listopadu 2008.
Nový školní rok začíná.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
Prevence dětských dopravních úrazů
Prázdniny 2013 – Pivovarníci odměňují zodpovědné řidiče Ing. Martina Ferencová Zastupující výkonná ředitelka
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
Prázdninový provoz Ing. Martin Farář
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
BEZPEČNOST DOPRAVY NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH
Český červený kříž Oblastní spolek Chrudim
Z praktických zkušeností mnoha manažerů vyplývá, že vedoucí neuplatňuje ve všech situacích a ke všem podřízeným stejný styl řízení. Vlastní výběr a účinné.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA konkrétní změny v RVP
Praha, Postavit dobré základy je klíčové Kampaň Nemyslíš, zaplatíš v létě 2009.
Motocyklisté. Řidiči ostatních motorových vozidel by si měli uvědomit že:  motocyklisté jezdí velmi často vyšší než dovolenou rychlostí.  často předjíždějí.
Ve školním roce 2009 – 2010 získala naše škola finanční příspěvek z grantového programu Na zelenou, který vyhlásila Nadace Partnerství a jehož generálním.
Bezpečnost silničního
Bezpečnost seniorů v dopravě. Za seniory osoby považujeme osoby, jejichž věk je vyšší než 65 let Po šedesátce právě vlivem věku lze zaznamenat změny organizmu,
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
OCTAVIA DRUHÉ GENERACE
124.1 Dopravní výchova – dopravní prostředky, jedeme autem
Rada vlády pro BSP; 23. dubna 2009, pplk. ing. Josef Tesařík Rok 2008 Nehody na pozemních komunikacích a jejich následky; Česká republika Připravil: pplk.
Dopravní kampaň pro základní školy „Oblékáme hada edu“
Stále se zvyšující provoz na pozemních komunikacích sebou přináší vyšší rizika vzniku dopravních nehod a jejich následků. Jedním z období, které se projevuje.
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
Tisková konference příčiny nehod v podzimním a zimním období priority a úkoly – podzimní období Tisková konference příčiny nehod.
Tisková konference Nadační fond Kolečko NF Kolečko od roku 2004 podporuje tzv. centra dětské traumatologie, kde se léčí děti po těžkých.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Policie Radka Smetanová VY_32_INOVACE_policie_20.
Velikonoce začátek motoristické sezóny aktivity BESIP - zranitelní účastníci provozu Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva.
Činnost dopravní policie v roce Dopravní přestupky řidičů motorových vozidel Celkem řešeno řidičů motorových vozidel na místě uloženo.
Materiál je určen pro výuku dopravní výchovy ve 3. ročníku. Hra je inspirovaná stolní hrou Activity. Žáci se rozdělí do skupin, na tabuli je zobrazen herní.
Zima 2014/2015 Viditelnost chodců a rizika zimního období Ing. Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva dopravy
Bezpečnost silniční a železniční dopravy Přednáška NÁVRH A VYHODNOCENÍ OPATŘENÍ KE SNÍŽENÍ NEHODOVOSTI Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního.
VÝVOJ DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ SITUACE NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK LEDNA 2011 KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE.
Činnost Policie ČR za I. pololetí r.2010 v dohledu nad sil. provozem plk. Mgr. Ing. Ivan Bílek Policejní prezidium ČR Praha 19. července 2010.
Tisková konference dopravní nehodovost - priority a úkoly – podzimní období Tisková konference dopravní nehodovost - priority.
Prázdniny nehod (- 423, tj. - 3,2%) 140 osob usmrceno (- 30, tj. -17,6%) 598 osob těžce zraněno (- 48, tj. – 7,4%) osob zraněno lehce.
VY_32_INOVACE_AUT1_15 Požadavky na karoserii z hlediska bezpečnosti.
DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE ZA ROK
Název školy:ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace Unkovice 28, p. Žabčice Autor:Bc. Jana Weisová Název:Bezpečnost v dopravě Vytvořeno: Odpilotováno:
Prosinec 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha Prosinec 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha
Činnost služby dopravní policie v I. čtvrtletí r.2010 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 15. dubna 2010.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CYKLISTA VYBAVENÍ JÍZDNÍHO KOLA VYBAVENÍ CYKLISTY.
DEN IZS VÝSTAVIŠTĚ PRAHA HOLEŠOVICE | 13:00 – 18:00 Akční ukázky | Více než 80 vozidel Policie | Hasiči | Záchranka Armáda a další složky.
„Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti.
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Autor: Mgr. Radana Marelová
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Stručná informace o plnění Národní strategie BESIP 2020
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
Výbory a pracovní skupiny
Letní prázdniny lepší než 2009 ?
Prázdniny bezpečnější
11 měsíců 2010 Statistika nehodovosti na pozemních komunikacích ČR
Nehodovost na okrese ZNOJMO
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za období leden až září roku 2013 a technický stav vozidel plk.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Bilanční tisková konference OSDP
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za I. čtvrtletí roku 2014 a Velikonoce plk. Ing.
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

Společná akce pro děti „Dopravní bezpečnost a výchova“ Město Varnsdorf Policie ČR, Městská policie Varnsdorf, Sbor dobrovolných hasičů,Český červený kříž,BESIP AZOS CZ- Výzkum dopravní bezpečnosti Škoda

Škoda Auto vytvořila projekt Výzkum dopravní bezpečnosti, v roce 2008 bude probíhat především v severních Čechách nabízejí účast na akcích další partneři : BESIP, veřejná správa, média, neziskovky, firmy, apod.

styl: názornost, zábavnost, aktivní zapojení typ akce: aktivní program pro celou rodinu, propagace silniční bezpečnosti styl: názornost, zábavnost, aktivní zapojení pro ZŠ, MŠ, autoškoly, mateřská centra, veřejnost vše, co je říkáno, je názorně ukazováno a vysvětlováno a děti si to osobně zkouší Například - ukáží si rozdíl viditelnosti různých barev, jak funguje reflexní a fluorescenční materiál a potom mají za úkol v rámci podmínek zvýšit svoji viditelnost - jaký předmět si vyberou, jak ho použijí, aby byl co nejfunkčnější.

„Atrakce“ Bezpečnostní pásy Jak? simulátor nárazu – i při malé rychlosti pásy mají smysl znalostní test – lidé přemýšlí, jak silný je náraz informace – jak seřídit výšku pásu, nemít tvrdé věci pod pásem, airbag a pásy, odpoutání při nehodě záznam crashtestu s nepřipoutaným pasažérem předvedení poutání těhotné ženy získání zpětné vazby o znalostech a postojích lidí (rozhovor, test)

Dětské autosedačky Co řeší promotým? správný výběr autosedačky správné umístění autosedačky do auta správné použití a nastavení pásů, popruhů, … kdy je třeba změnit autosedačku jak umístit více dětí do auta

Pasivní bezpečnost v autě ukázka vystřeleného airbagu na volantu maketa automobilu s ukázkou čelních, hlavových a bočních airbagů ukázka upevnění systému ISOFIX

Bezpečná jízda Mnoho řidičů nechápe smysl některých pravidel a zásad: v obci jedou „o trochu rychleji“ nepoužívají pravidlo zipu neumí „pustit“ sanitku v koloně nepoužívají v zimě zimní pneumatiky

Cyklistika Bezpečně na motocyklu Co je problém? malé používání přileb viditelnost cyklisty Jak? jízdní trenažér Honda simuluje jízdu na motorce v reálném silničním provozu lze zvolit různě silný motocykl lze zvolit silniční prostředí (město, okreska, dálnice) program připravuje různé nástrahy a krizové situace

První pomoc Jak? zdravotník s figuranty ukazuje postup při zranění každý si to může prakticky vyzkoušet využití figuríny pro masáž srdce a umělé dýchání

Alkohol Znalostní testy Jak? návštěvníkům je nabízeno, aby si změřili alkohol dechovou zkouškou pomocí profesionálních přístrojů Dräger dechovou zkoušku mohou absolvovat v časových odstupech, aby zjistili rychlost odbourávání alkoholu po konzumaci nealko piva (piv) si ověří, že skutečně jsou „čistí“