Azylový dům pro rodiny s dětmi

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odlehčovací pobytová služba
Advertisements

Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Zařízení a služby sociální péče ve městě Brně pro osoby v nepříznivé sociální situaci Brno říjen 2007.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
NÍZKOPRAHOVÉ A PORADENSKÉ CENTRUM
Zákon o sociálních službách
Azylové domy v Rakousku • 30 azylů pro ženy, které se staly obětí násilí a jejich děti • První azyl z roku 1978 ve Vídni • Nezávislé NGOs (neziskové organizace)
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Mgr. Miroslav Prchal, DiS. BRNO, OLOMOUC 2013
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Terénní sociální práce
Farní charita Prachatice
Sociální služba – domov pro seniory
1 Domov Duha, p.o. Hřbitovní č Nový Jičín Sociální služba – domov pro osoby se zdravotním postižením Domov Duha, p.o. Hřbitovní č
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov. Statutární m ě sto Ostrava m ě stský obvod Slezská Ostrava odbor sociálních v ě cí, odd ě lení sociálních slu.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Projekty ROP Moravskoslezsko Nové perspektivy v sociální integraci Datum: Místo: Prezentuje: Ostrava David Sventek.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Telefonická krizová pomoc. terénní služba poskytovaná na přechodnou dobu osobám, které se nacházejí v situaci ohrožení zdraví nebo života nebo v jiné.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Denní stacionáře.
Kontaktní centra.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Aktivní senior v České Skalici.
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
Terénní programy.
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Terapeutické komunity
Krizová pomoc.
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

Azylový dům pro rodiny s dětmi Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb

Statutární město Ostrava Tešínská 35, 710 00 Slezská Ostrava Provozovatel Statutární město Ostrava Městský obvod Slezská Ostrava odbor sociálních věcí, oddělení sociálních služeb Tešínská 35, 710 00 Slezská Ostrava

Co nabízíme? poskytnutí ubytování pomoc při zajištění stravy Dle ustanovení § 57 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a dále dle vyhlášky č. 505/2006 Sb. : poskytnutí ubytování pomoc při zajištění stravy pomoc při uplatňování práv, zájmů a při obstarávání osobních záležitostí základní sociální poradenství aktivizační činnost

Cíl služby Pomoci uživatelům zmírnit jejich složitou životní situaci spojenou se ztrátou bydlení, domácím násilím či jinou krizí, snižovat jejich závislost na systému sociální pomoci, podporovat je v aktivním řešení vlastní nepříznivé situace, nabídnout přístup ke vzdělání, zdravotní péči, soc. službám, lepší kultuře bydlení, zaměstnanosti, volnočasovým aktivitám aj.

Cílová skupina Rodiny s nezaopatřenými dětmi, které se ocitly v nepříznivé sociální situaci z důvodu ztráty bydlení, krizové životní situace či z jiných závažných příčin, pro které jim hrozí sociální vyloučení. Osoby do 26 let, které opouští školská zařízení pro výkon ústavní péče. Osoby žijící v sociálním vyloučení, osoby v krizi, osoby vedoucí rizikový způsob života nebo tímto životem ohrožené, příslušníci etnických menšin, osoby bez přístřeší. Tyto osoby za předpokladu, že pečují o nezaopatřené dítě.

Vybavení Azylového domu 10 bytových jednotek 2 + kk 1 bytová jednotka 1 + 1 společenská místnost V každém bytě je: kuchyňský kout se sporákem a kuchyňským vybavením koupelna s vanou či sprchovým koutem a pračkou nábytek: postele s lůžkovinami, skříně, stůl, židle, TV k dispozici jsou 3 dětské postýlky Kapacita AD je 52 lůžek, z toho 22 lůžek pro dospělé a 30 pro děti.

Vybavení bytů

Zahrada AD Dětský koutek, trampolína Zahradní posezení s grilem

Volnočasové aktivity doučování dětí –dobrovolníci z organizace S.T.O.P. návštěva ZOO, kina, divadla, bazénu, rádia, interaktivních výstav atd. pořádání oslavy Velikonoc, oslavy Dne dětí, Mikulášské besídky, Vánočního posezení grilování na zahradě, zábavná tematická odpoledne (turnaj v pexesu, pohádkové kvízy…) malování, tvorba výrobků dle ročního období, pečení možnost bezplatné konzultace s psycholožkou a právníkem

Jak se k nám dostanete? zastávka Na Liščině trolejbus č. 109 autobus č. 49 zastávka Betonářská trolejbus č. 108, 109, 111

Provozní doba Sociální služba se poskytuje denně v rámci nepřetržitého provozu: od 6:00 hodin do 18:00 hodin pracovníci AD od 18:00 hodin do 6:00 hodin dohled bezpečnostní agentury

Výše úhrad za poskytování sociální služby Osamělý uživatel, těhotná žena 120,- Kč denně Rodič s dítětem 80,- Kč denně /dospělá osoba Nezletilé nebo nezaopatřené dítě 50,- Kč denně

Vedoucí oddělení sociálních služeb KONTAKTY Vedoucí oddělení sociálních služeb Ing. Kateřina Michaliková Tel. : 596 245 502 Mobil: 602 369 430 E-mail: kmichalikova@slezska.cz

Sociální pracovník Mgr. Eliška Vilčková Tel. : 596 629 483 Mobil: 725 399 467 E-mail: evilckova@slezska.cz

Pracovníci v sociálních službách Lucie Kichnerová Denisa Lennerová Zdeňka Tejklová Tel. : 596 629 483 Mobil: 725 399 467

Děkujeme vám za prohlédnutí prezentace Další informace naleznete na stránkách www.slezska .cz