Seminář: Vstup do organizace Téma I.:Hledání mezníků

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Advertisements

Role vzdělávání v soudobé společnosti na příkladu České republiky
Doporučení pro přípravu žádosti;
Spolupráce gymnázií a fakult vzdělávajících učitele Jana Coufalová Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
1 Informace o studiu. 2 Počty přihlášených uchazečů PrF B-PSP MPS kombin. 398 PrF B-PSP OPS kombin. 544 PrF B-PSP VYJU kombin. 366 PrF B-VS TPTSP kombin.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Projekt empirického výzkumu
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Průvodce CR – specialista pro Jihomoravský kraj (CZ.1.07/3.2.04/ ) Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s., Malinovského.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_HRUBA.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Mgr. Lucie Holacká, Národní institut pro další vzdělávání
1 Mechanika s Inventorem 10. Shrnutí Petr SCHILLING, autor přednášky Ing. Kateřina VLČKOVÁ, obsahová korekce Tomáš MATOVIČ, publikace FEM výpočty Optimalizace.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
5. ročník Mg. studia do podání přihlášky ke SZZ do odevzdání diplomové práce v tištěné a elektronické formě.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Případová studie Seminář 2014.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Struktura bakalářské práce
ZÁSADY KONCIPOVÁNÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ KAPITOLA 5: VZTAH STRATEGIE PODNIKU A LOGISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ, CÍLE, METODY A NÁSTROJE PLÁNOVÁNÍ, POSTUPOVÉ KROKY.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
Podpora vzdělávání na vysokých školách: Mezinárodní zkušenosti a doporučení Petr Pabian, Univerzita Pardubice, Telč, Podpora.
Mgr. Karla Hrbáčková Metodologie pedagogického výzkumu
Struktura bakalářské práce Seminář2013. Bakalářská práce jako - dokumentovaný výsledek studia oboru na VŠ součást SZZK (její obhajoba)
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Autor: Linda Dufková Vedoucí práce: PhDr. Pavla Kovářová, Ph. D.
MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Plánování prvních kroků
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Seminář: Vstup do organizace Téma I.:Hledání mezníků na cestě k úspěšné obhajobě

Seminář je součástí klíčové aktivity Inovace kurikula v rámci projektu „Inovace a modernizace přípravy studentů pro komplexní uplatnění ve vzdělávání dospělých“. : Evropský sociální fond, Operační program pro vzdělávání a konkurenceschopnost, grantový projekt Registrační číslo projektu: CZ.1.07/2.2.00/15.0195 Žadatel: Masarykova univerzita Partneři: Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s. - (RPVC AJAK) - Institut celoživotního vzdělávání; Česká asociace pedagogického výzkumu /ČAPV/ Finanční zdroj: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory Vysokoškolské vzdělávání (7.2.2) Řešitel: doc. Mgr. Petr Novotný, Ph.D.

Diplomový seminář k magisterské diplomové práci I. Cílem setkání je rozklíčování kritických momentů při tvorbě diplomového projektu. Posílení sebereflexe studentů Posílení kooperace studentů v rámci sdílení vlastních diplomových projektů. Vytvoření prostoru pro výměnu zkušeností.

Struktura semináře V jaké fázi rozpracovanosti diplomového projektu se nacházíte? Co od semináře očekáváte/co potřebujete? Definice klíčových kroků pro zvládnutí jednotlivých fází diplomového projektu – skupinová práce. diskuse k posterům Doporučení k obhajobě diplomových prací u státní závěrečné zkoušky.

Fáze rozpracovanosti projektu Hledání tématu – výsledek: uchopitelné, relevantní téma. Jakou koncepci bude práce mít – výsledek: jasná struktura práce (teoreticko-empirická/aplikační). Podoba projektu – výsledek: Plán postupu/harmonogram pro jednotlivé části práce. Práce v terénu – výsledek: Analyzuji sebraná data – interpretace dat.

Co očekávám? Co potřebuji? Brainstorming: více informací k jednotlivým krokům v rámci zpracování diplomové práce, informace od začátku studia, zpřehlednění konzultantů a jejich témat, studijní diskusní/sdílející skupiny – k rozpracovanosti diplomových projektů, více informací k obhajobě diplomových prací…

Co bych doporučil kolegovi pro tuto fázi rozpracovanosti projektu Co bych doporučil kolegovi pro tuto fázi rozpracovanosti projektu? Co se mi osvědčilo? Co se mi vymstilo? Na co si dát pozor? Vypracujte poster se základními kroky, jak postupovat ve Vámi reprezentované fázi rozpracovanosti diplomového projektu. Pokuste se reflektovat svůj postup, ve skupině diskutujte nejvhodnější variantu postupu, vypracujte stručné doporučení v bodech. Zaznamenejte si otázky, které Vás v průběhu precizace doporučení napadají, nabídněte je k diskusi…

Doporučení k efektivnímu postupu v plánování a realizaci diplomového projektu: Výstupy –postery-shrnutí diskuse. 4. fáze postupu – výstup ze skupinové práce

I. fáze Jaké kurzy mě v průběhu studia bavily?O čem by mě bavilo psát? Koho z vedení zajímá to stejné téma jako mě? Respektive kdo je vhodný pro vedení mé práce? Má ještě místo? Rozvaha kvalita vs. kvantita. Studium literatury vhodné pro nalezení výzkumného problému. Hledání vhodných respondentů.

II.fáze Osnova je důležitá! Vyjasnit si spolupráci s konzultantem – harmonogram, termíny, způsob komunikace. Osvědčené meziknihovní výpůjčky v rámci ČR Osvojit si metodologii Pravidelné konzultace, aktivita ze strany studentů.

III. fáze Používat literaturu – hodně číst a číst a číst. Najít si čas „pouze“ na diplomovou práci.  Vytvořit kostru práce . „Bez teorie se nepohneš“ – psát + rozumět tématu. !!! Kvalita se začíná výzkumem???  !!! Kvantita se začíná teorií??? Zajistit si vstup do terénu –respondenty.

IV. Fáze sběru dat Fáze sběru dat, analýza, interpretace Časový plán a snažit se dodržovat termíny Zvolit vhodné prostředí pro sběr dat (kvalita x kvantita) Předvýzkum a příprava na terén (u rozhovoru se nebát ptát, u dotazníku pilotáž) Psát a konzultovat Nestresovat

Doporučení k obhajobě diplomových prací: Jak prezentuji svou práci, cíl obhajoby, jak reaguji na posudky, jaké dotazy mohou zaznít, reflexe jako součást metodologického postupu.

Děkujeme za spolupráci Mgr. Lenka Kamanová Mgr. Lucie Chaloupková Mgr. Kateřina Pevná CIAS ÚPV FF MU Veveří 28, Brno 602 00 www.projektcias.cz