Www.verbavoice.de Hristo Trajkovski – VerbaVoice GmbH Komunikační podpora pro neslyšící a nedoslýchavé lidi Přepis na mobilu – Přepis mluvené řeči – Živé.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INTERNET PRO NEVIDOMÉ A SLABOZRAKÉ Služby veřejných knihoven zdravotně postiženým uživatelům PhDr. Ivana Štrossová Hradec Králové 26.března 2001.
Advertisements

Zákon o sociálních službách
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
1 Small Business Windows XP Professional Platforma pro zpracování zpráv (Messaging Platform) 6 září, 2001.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící Online tlumočnická služba pro neslyšící - NONSTOP.
Vzdělání a prosperita Nejlepší investice do budoucnosti je vzdělání.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity Aktivita VI/2 – Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV.5.34 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
CHUDOBA, ROVNOST, VZDĚLÁNÍ
Transformace systému práce s ohroženými dětmi a rodinami Tisková konference MPSV a MŠMT 30. dubna 2009.
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Možnosti financování rozvoje zdravotnického IT a návratnost investic MUDr. Pavel Kubů.
Microsoft School Agreement Výhody pro školy na území hl. m. Prahy Magistrát hl. m. Prahy.
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
2008 Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. - Posílit integraci neslyšících do světa slyšících - Zlepšit dostupnost a kvalitu sociálních služeb pro neslyšící a.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
T-Mobile Moje Info Možnosti využití SMS v komunikaci s občany.
Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Informace o službách půjčoven kompenzačních pomůcek
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky
Měření sledovanosti obrazovek připojených k internetu Tomáš Bičík INNOVATION DAY, 7. října 2015.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Masmédia a manipulace: Masmédia a jejich vliv na společnost i osobní životy lidí Jana Kvardová, IV. D Střední škola KNIH, o.p.s. Brno.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI DOMÁCNOSTI A JEDNOTLIVCI Využívání informačních.
Tlumočník očima neslyšícího dítěte Lucie Břinková, Josefina Kalousová, Markéta Spilková.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
Deinstitucionalizace ústavní péče očima ochránce 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora.
Cloud computing a ukládání dat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Příprava reformy - cíle a přínosy PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D.
Deinstitucionalizace: co naznačuje mezinárodní výzkum?
Doc. PhDr. Kateřina Ivanová, Ph.D.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Inf Elektronická komunikace
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Internet - historie.
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
KOMUNIKACE Zápis do sešitu
Bezradný rodič? Bezradný zaměstnavatel? Hledejme společnou řeč…
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Bankovnictví Mgr. Yvetta Kałužová
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Benefity.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící
Sociálně aktivizační služby
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Hristo Trajkovski – VerbaVoice GmbH Komunikační podpora pro neslyšící a nedoslýchavé lidi Přepis na mobilu – Přepis mluvené řeči – Živé titulkování

Bariéry, kterým čelí neslyšící a nedoslýchaví lidé Izolace, duševní zdraví Omezený přístup ke vzdělání Nízký příjem & omezené pracovní příležitosti Omezený přístup ke zdravotnické péči Společenský život VzděláváníZdravotnická péče Zaměstnání

Problém: Velký nedostatek přepisovatelů a kvalifikovaných tlumočníků v Německu Dosavadní struktura Poskytování služeb tlumočníků znakového jazyka Poskytování služeb přepisovatelů (STTRs) Prostředky komunikační podpory

 Nedostatečná flexibilita z důvodu vzdálenosti  Nedostatečná účinnost vzhledem k času strávenému na cestě  Vysoké náklady  Pevná doba zaměstnání Nevýhody přepisu poskytovaného „tváří v tvář“ Slyšící osoba Neslyšící osoba on Přepisovatel/ka Poskytování služeb „tváří v tvář“

Mobilní řešení Mobilní přepisovatelské služby online pro neslyšící a nedoslýchavé lidi Přepisovatel/ka používající sluchátka a vlastní PC, pracující z domova Vysokokapacitní server Slyšící člověk s mikrofonem a přístupem k internetu Text na mobilu Text na notebooku Neslyšící nebo nedoslýchavý člověk má přístup k textu na přenosném zařízení připojeném k internetu. TextZvukový obsah Text

Nyní je k dispozici aplikace vytvořená na míru pro Verba-Voice, umožňující ještě flexibilnější využití našich přepisovatelských služeb online. Aplikace pro mobilní telefony

 Online služby přepisu  Flexibilní a nezávislé na místě  Snadný přístup ke komunikační podpoře Řešení Problém  Nedostatek přepisovatelů  Vysoké náklady na cestování  Žádná ztráta času a náklady na cestování  Není potřebná pevná smlouva  Finančně efektivní řešení  Efektivnější využití omezeného počtu přepisovatelů v Německu  Pracovní příležitost pro osoby s postižením a osamělé rodiče pracující z domova Výsledek Přehled: Problém a řešení

VerbaVoice je první technologické řešení poskytující inkluzívní přístup pro neslyšící a nedoslýchavé studenty v rámci běžného vzdělávání prostřednictvím rozpoznávání mluvené řeči a přepisu na celém světě. Technologické a sociální inovace Další využití  Pracoviště  Přístup do politického života  Přístup ke kultuře a médiím  Přístup ke zdravotnické péči První skutečná implementace doporučení Úmluvy OSN o právech osob se zdravotním postižením. (Ratifikováno Německem v roce 2009) Komunikační podpora pro soukromé účely prostřednictvím projektů financovaných společností Ashoka.

Sociální dopady Podpora daleko většího počtu neslyšících a nedoslýchavých osob Flexibilita a udržitelné poskytování služeb – nezávisle na místě a efektivnější využití omezených zdrojů Trojrozměrné začlenění prostřednictvím VerbaVoice Každodenní přístup k médiím pro neslyšící a nedoslýchavé lidi Skupina testujících uživatelů – naši neslyšící a nedoslýchaví zaměstnanci Pracovní místa pro osoby s postižením pracující z domova

Osobní přihlášení pro naši platformu VerbaVoice – Jak to funguje?

VerbaVoice-Prozess Chatovací funkce pro komunikaci s přepisovatelem /tlumočníkem VerbaVoice – Jak to funguje?

Použití rádiových mikrofonů VerbaVoice – Jak to funguje?

Přepisovatel poslouchá prezentaci na konferenci a vytváří text VerbaVoice – Jak to funguje?

Neslyšící klient může sledovat mluvený obsah čtením textu VerbaVoice – Jak to funguje?

Kontaktujte nás! Děkujeme vám za pozornost! VerbaVoice GmbH Kronstadter Str München Fon: +49/89/ Fax: +49/89/ Chcete si VerbaVoice vykoušet? Napište nám: