ŘEMESLO ŽIJE! Řemesla v ČR – Diskusní seminář 5. prosince 2013 Pavel Dvořák, Magistrát hl. m. Prahy, odbor školství mládeže a sportu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora učňovského školství v Olomouckém kraji
Advertisements

Statutární město Ostrava
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Průmyslová střední škola Letohrad
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem ve školním roce 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Oddělení mládeže a sportu
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Informační poradenské středisko
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Střední škola stavební Teplice, příspěvková organizace
SPOLEČNĚ PRO REGION Podpora odborného školství v Letohradě.
Členská schůze MAS Krajina srdce Borotín.
VLED Vzdělávání v lesnických disciplínách. Podstata projektu Vytvoření unikátního vzdělávacího kurzu s 10 studijními programy se zaměřením na lesnické.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
POHLED PODNIKATELSKÉ SFÉRY NA SOUČASNOU SITUACI V OBLASTI ŘEMESEL
Prospěchová stipendia
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Prospěchová stipendia
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Mítink k aktivitám projektu
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Dělnická 15, Děčín VI Tel.: Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI příspěvková organizace Dělnická.
Informativní schůzky pro rodiče vycházejících žáků říjen 2008 INFORMACE: SCIO testování žáků podpora řemesel v odborném školství nový způsob přijímacího.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem ve školním roce 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy.
Přehled středních škol v Jihlavě a okolí
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Nástroje daňových úlev
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Důvod vzniku krajských stipendií
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ STAVÍME NA DOBRÝCH ZÁKLADECH...
„Okna technickým oborům dokořán“
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Implementační projekt KAP
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
PHmax ve středním vzdělávání
Podpora polytechnického vzdělávání v rámci projektu NAKAP LK I
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Možnosti spolupráce škol a firem
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Mabistrát hlavního města Prahy
Setkání kariérových poradců
Transkript prezentace:

ŘEMESLO ŽIJE! Řemesla v ČR – Diskusní seminář 5. prosince 2013 Pavel Dvořák, Magistrát hl. m. Prahy, odbor školství mládeže a sportu

Podpora hlavního města Prahy  Vznik v roce 2008 jako marketingová podpora řemesel a učňovského školství v Praze.  Od roku 2009 příprava koncepčních a systematických materiálů pro podporu odborného školství.  Na jaře 2010 schválen Zastupitelstvem hl. m. Prahy Dlouhodobý plán podpory učňovského školství a řemesel na roky 2010 až  Od listopadu 2010 spuštěna realizace projektu OPPA Řemeslo žije! II.  Projekt OPPA Řemeslo žije! II řádně ukončen v červnu  Od léta 2013 systematická příprava pro další „přechodné“ období 2014 –  Příprava nového projektu v rámci období 2015 – 2020.

Projekt ŘEMESLO ŽIJE! II  Realizace projektu – listopad 2010 až červen 2013  Na realizaci bylo z prostředků OPPA vyčleněno ,- Kč.  Partnerem projektu byla Hospodářská komora hl. m. Prahy.  Cílem bylo zkvalitnění výuky v oborech vzdělání s výučním listem prostřednictvím rozšířené spolupráce mezi podniky a střední školou.  Projekt byl určen pro vybrané obory vzdělání s výučním listem: Automechanik, Elektrikář, Instalatér, Klempíř, Pokrývač, Strojní mechanik, Truhlář, Kuchař – Číšník, Malíř – Lakýrník, Nástrojař, Spojový mechanik, Tesař, Zedník, Krejčí, Montér suchých staveb a od podzimu 2012 také Kadeřník.

Aktivity projektu ŘEMESLO ŽIJE! II  Soutěže SOLLERTIA – asymetrická soutěž, ve které žáci soutěží proti odborníkovi „fachmanovi“ z praxe.  Výukové polygony – otevřeno celkem pět polygonů pro obory Nástrojař, Truhlář a Kuchař – Číšník.  TOP Kempy  Exkurze, Workshopy a semináře  Vzdělávací program RUR  Akreditovaný vzdělávací program K podnikání  Web, E-shop středních škol  Kurzy pedagogického minima pro instruktory odborného výcviku  Metodické hodiny pro základní školy

„ Statistika nuda je…“ zpívá se ve slavné písni – Cenné údaje přinášíme zde  Výukové POLYGONY navštívilo 1191 žáků, z toho 507 jedinečně podpořených.  Vzdělávací program RUR absolvovalo v šesti kurzech 75 jedinečně podpořených pedagogů.  Metodických hodin pro základní školy se zúčastnilo 300 jedinečně podpořených učitelů.  Všech seminářů, exkurzí, workshopů a TOP kempů se zúčastnilo 1650 jedinečně podpořených žáků.  Kurzů pedagogického minima pro instruktory odborného výcviku se zúčastnilo 77 jedinečně podpořených osob.  Program K PODNIKÁNÍ absolvovalo 300 jedinečných osob.  Soutěží SOLLERTIA se v celkem 14 kolech zúčastnilo 492 jedinečných podpořených žáků.  3798 To je celkové číslo počtu jedinečně podpořených osob, které se zúčastnily některé z aktivit projektu OPPA Řemeslo žije! II  30 Třicet je číslo, které představuje dobu trvání projektu v kalendářních měsících do konce června 2013.

Přehled další podpory odborného školství a řemesel v rámci středního školství v Praze  Dlouhodobý plán podpory učňovského školství a řemesel v hl. m. Praze.  Finanční podpora na jednorázové nebo tradiční akce, které organizují školy – Projektové dny, mezinárodní sympozium Zlatý řez a další.  Hnízda odbornosti a techniky – seznámení s vybranými řemesly – určeno pro žáky základních škol v prostředí střední školy.  Jarmark řemesel – spolupráce s Hospodářskou komorou hl. m. Prahy na prezentaci řemeslných oborů pro žáky základních škol.  Marketingové a popularizační aktivity na podporu řemeslných oborů vzdělání.

Kontakt: Pavel Dvořák Magistrát hlavního města Prahy Odbor školství, mládeže a sportu Oddělení sportu, volného času a projektů Tel: Pracoviště: Jungmannova 29/35, Praha 1 Web:

Děkuji za pozornost.