Dobrovolnictví pro Vysočinu Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB
Advertisements

Dobrovolníci v sociálních službách
Dobrovolnické centrum při Farní Charitě Litomyšl
Sociální služby SOZ.
Je územní složkou Diecézní charity Litoměřice a má samostatnou právní subjektivitu. Jejím posláním je pomoc lidem v nouzi, která vychází z křesťanských.
Přinášíme světlo do života potřebným
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Farní charita Litomyšl
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Dobrovolnictví a veřejná služba v obci Jak na to? Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními.
Setkání v rámci projektu Grundtvig, založena v roce 2000, je nestátní neziskovou organizací -patří pod Diecézní charitu Litoměřice, je členem.
Přínos dobrovolnického programu pro onkologické pacienty
Ing. Stanislava Správková
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
DOBROVOLNICTVÍ „Je jedním z nejkrásnějších zadostiučinění tohoto života, že žádný člověk nemůže upřímně pomoci druhému, aniž by nepomohl i sám sobě.“ Ralph.
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
Protidluhové poradenství Most, Duchcov CZ.1.04/3.2.01/
2014.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Komunitní a otevřená škola
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
DOBROVOLNICTVÍ nejen V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH. HISTORIE, mezníky r zemětřesení v Japonsku r Mezinárodní rok dobrovolníků Mezinárodní den.
Osobní asistence pro osoby se zdravotním postižením a seniory Bezplatná právní poradna pro osoby v krizi Rodinné centrum Krumlík a další služby pro rodiny.
Do not put content in the brand signature area Zuzana Smolinsky, Manager Communications and PR ING Commercial Banking Praha, 23. listopadu, 2010 Snídaně.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Diakonie Církve bratrské KONTAKT: Michaela Veselá Koněvova 151/24, Praha 3 – Žižkov tel.: ,
DOP-HC s.r.o. Dům ošetřovatelské péče – Home Care Dolní Rychnov Prezentuje: MSc. Magdaléna Radošová Scholzová, MBA
PREZENTUJÍCÍ Společně vše zvládneme Červen 2013 Mgr. et Bc. Petr K r č á l radní Kraje Vysočina pro sociální oblast protidrogové prevence a multikulturní.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Příklad dobré spolupráce ADP s poskytovateli sociálních služeb Koppová L., Walachová D. MEDICA zdravotní péče, s.r.o.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
DOBROVOLNICTVÍ „Na této Zemi nemůžeme dělat velké věci, ale pouze malé věci s velkou láskou.“ Matka Tereza Bc. Petra Moravcová, DiS.
OSPOD NOVÝ BOR A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Mgr. Balážová Dana OSPOD Nový Bor
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Věk sám o sobě není důvodem zvýšené potřeby péče.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Ing. Stanislava Správková
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Dobrovolnické programy
Transkript prezentace:

Dobrovolnictví pro Vysočinu Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z ESF a ze státního rozpočtu v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

Pracovní skupina „Dobrovolnictví pro Vysočinu“  Vznik 2011  Realizátor Bc. Barbora Švaříčková  Setkávání koordinátorů Dobrovolnických center v kraji Vysočina Vývoj spolupráce skupiny DpV: 2011 samostatný celek 2012 KOUS,o.s spolupráce s Krajem Vysočina

Charakteristika skupiny DpV Cíle pracovní skupiny: • akreditované programy • schůzky 3- 4 x ročně • členství (členové dále viz. prezentace) • vnitřní směrnice • zastupující osoba Mgr. Hana Dvořáčková 1.Podpora a stabilizace DOBROVOLNICTVÍ na Vysočině 2.Propagace DOBROVOLNICTVÍ a pracovní skupiny DpV 3.Zajištění stabilní finanční podpory pro oblast DOBROVOLNICTVÍ na území Vysočiny 4.Společné vzdělávání koordinátorů Dobrovolnických center

Představení členů

Centrum pro rodinu a sociální péči Vysočina Centrum pro rodinu, o.s. nabízí dobrovolníkům, převážně ze středních škol, se zapojit do dobrovolnických činností: – Návštěvy: podpora mezigenerační soužití, společníci seniorů – Dětem: Pohádky – maňáskové divadlo dětským pacientům Tvoření – jednorázové akce pro rodiny

Dobrovolníky v Diakonii ČCE – středisku v Myslibořicích zapojujeme do všech důležitých aktivit. • Dobrovolníci pomáhají naplňovat jeden z hlavních cílů domova pro seniory, a to poskytovat klientům co nejkvalitnější péči v laskavém a klidném prostředí… • Každý rok hostí dva zahraniční dobrovolníky

FOKUS Vysočina Pomáháme druhým pomáhat! • Dobrovolnictví pro regiony Havlíčkobrodska, Chotěbořska, Pelhřimovska, Hlinecka • Manažerská akreditace dobrovolnické služby • Předali jsme dobrovolníkům již 47 Křesadel! • Obdrželi jsme Skutek roku Kraje Vysočina.

Hodina H, o. s. • Posláním Hodiny H je získávat a poskytovat informace dětem, mládeži i dospělým (včetně seniorů), podporovat vzdělávání, poznávání a osobnostní rozvoj, kvalitní využívání volného času, rozvíjet mezinárodní spolupráci, podporovat dobrovolnictví a výchovu k občanství. • Evropská dobrovolná služba

Domácí hospic Vysočina, o. p. s. Na poslední cestě nebýt sám… • Spolupracující organizace: – Domov pro seniory Mitrov – Nemocnice Nové Město na Moravě – Dům klidného stáří

Oblastní charita Jihlava • 15 spolupracujících organizací, 90 pravidelných a 700 sbírkových dobrovolníků, přes dobrovolnických hodin – 1 koordinátor • cílové skupiny: sociálně znevýhodnění, děti, mládež, osoby ohrožené závislostí, romská populace, senioři, zdravotně znevýhodnění, nevyléčitelně nemocní…

Oblastní charita Třebíč • 20 let historie • Dobrovolníci pomáhají ve více než 20 střediscích a programech organizace, zapojují se do pomoci při živelných katastrofách, pletou obinadla pro malomocné v Africe apod. • Postupně se zvětšuje skupina zaměstnanců Elektrárny Dukovany, která navštěvuje pravidelně vozíčkáře z Domova pro seniory Třebíč.

Oblastní charita Žďár nad Sázavou •dobrovolnické centrum je projekt Oblastní charity Žďár nad Sázavou, k jehož službám patří: •koordinovaní dobrovolníků v zařízeních Oblastní charity Žďár nad Sázavou a smluvně spolupracujících organizací, •realizování okresní Tříkrálové sbírky, •poskytování pomoci při mimořádné události (např. povodně), •poskytování individuální humanitární pomoci, •podpora zahraniční humanitární pomoci. MOTTO: „Všude tam, kde je člověk, je místo pro dobrý čin.“

PORTIMO, o. p. s. Pomáháme tam, kde je třeba… • Dobrovolnické činnosti: Program Pět P, aktivity pro PORTIMO, nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, raná péče, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

STŘED, o. s Cílem DC STŘED,o.s. je vyhledávání, školení a koordinace dobrovolníků pro organizace zajišťující sociální služby. Dobrovolnické centrum STŘED,o.s. zajišťuje programy pro: • děti a mládež (Program Pět P, hlídání dětí pro pěstounské rodiny, aktivity pro děti, které jsou v péči OSPODu aj.) • seniory ( Programy v Domovech pro seniory - předčítání, procházky, aktivizace, terapie) • osoby se zdravotním postižením (Programy v denních centrech a stacionářích ve formě osobní asistence) Motto: "Nebojíme se pomáhat"

DOSLUŽ

Spolupráce s Krajem Vysočina Pracovní skupina DpV v rámci projektu DOSLUŽ navázala spolupráci s Komisí sociální a pro oblast protidrogové politiky (poradní orgán rady kraje)

Cíle projektu Navázání systémové spolupráce mezi novými subjekty (Kraj Vysočina/Dobrovolnictví pro Vysočinu/dobrovolnická centra/města/veřejnost) a metodické popsání této spolupráce jako dobré praxe.

Dílčí cíle projektu 1. Zapojit pracovní skupiny Dobrovolnictví pro Vysočinu do činnosti Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Kraje Vysočina (dále Komise) za účelem získání větší podpory dobrovolnické činnosti a systémového rozvoje dobrovolnictví. 2. Zpracovat popis současného využití dobrovolnictví na území Kraje Vysočina (kde a jaké organizace, města využívají dobrovolnictví). 3. Zavést jednotný systém vykazování dat o dobrovolnické činnosti. 4. Zmapovat možností propagace ve spolupráci s Krajem Vysočina a dohodnutí systému spolupráce. 5. Zmapovat systém oceňování dobrovolníků v kraji.

Děkujeme za pozornost. Bc. Lucie Štefánková FOKUS Vysočina tel: Mgr. Hana Dvořáčková STŘED, o. s. tel: