Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obsah 1. Příprava na národní úrovni 2. Úloha MAS 3. Návrh operačních programů 4. Podmínky 5. Harmonogram 6. Finanční zajištění přípravy 7.
Advertisements

Programové období , 20. mezinárodní sympozium INOVACE JUDr
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Daniel Braun 22. listopadu 2012, Praha
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Souhrnná informace o přípravě OP Výzkum, vývoj a vzdělávání 6. 6
Generální sekretáři Rada pro fondy SSR Úvodní slovo generálního sekretáře PhDr. M. Kopicové Jednání Rady pro inovace Ostrava
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Daniel BRAUN Příprava Dohody o partnerství pro programové období
Příprava Operačního programu Doprava února 2013 Fond soudržnosti Evropský fond pro regionální rozvoj Evropská unie Investice do vaší budoucnosti.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Olga Letáčková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 4. prosince 2012 Podpora inovací v rámci kohezní politiky.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
Podpora inovací v rámci kohezní politiky
30. září 2014 Vodňany EVROPSKÁ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
Ing. Karla Šlechtová ministryně pro místní rozvoj 172. Žofínské fórum 25. listopadu 2014, Praha Evropské fondy 2014–2020.
Programové období Benefit Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 Datum:
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
1 Inovace 2007 Týden výzkumu, vývoje a inovací Operační programy na období Doc. Ing. Karel Šperlink, CSc.prosinec 2007.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Příprava programového období Aktuální proces přípravy programového období Zpracoval: Nazim Afana Datum: duben 2013.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Strukturální politika
INFORMACE O PŘEDBĚŽNÉ ALOKACI V OP Martin Fraško MAS Naděje o.p.s , MOST.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
I. jednání Pracovní skupiny k rozpracování programů
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
FONDY EU Programové období
ministryně pro místní rozvoj
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Evropské fondy Mgr. Kateřina Neveselá
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Příprava na období 2014 – 2020 Cíl 2 „Evropská územní spolupráce“ Ostrava, 29. listopadu 2012.
Programovací období Fondy ESIF - nový souhrnný název Evropské strukturální a investiční fondy EU (ESIF) - jednotný soubor předpisů  Evropský.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Příprava programového období ČR úroveň 13. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území , Barokní refektář.
Fondy EU programové období Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík.
Kohezní politika v ČR Kohezní politika v ČR JUDr. Olga Letáčková ředitelka úseku řízení kohezní politiky Poslanecká sněmovna PČR 24. dubna 2014, Praha.
Evropské fondy v ČR v letech Konference KOUS Vysočina, Jihlava, Ing. Zdeňka Škarková – Europe Direct Jihlava, RRA Vysočina.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Informační setkání k přípravě Olomouckého kraje na kohezní politiku EU , Jeseník.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Strukturální politika Fondy. Cíle strukturální politiky Stírání strukturálních rozdílů - mezi odvětvími - Mezi regiony Dokážete určit, který region (stát)
Fondy EU programové období 2014 – 2020 Fakulta sportovních studií Projektový management ve sportu Mgr. Pavel Mrnuštík 1.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Daniel Braun Konference „Moravskoslezsko “, Ostrava Příprava budoucího programového období
11 Praha 20. listopadu 2012 Výroční konference OPPI Aktuální úkoly v oblasti kohezní politiky se zaměřením na současnost a budoucnost.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Strukturální politika
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
Transkript prezentace:

Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020

Generální sekretáři a generální zmocněnec Dle statutu Rady pro fondy: -navrhují strategické vize pro programové období 2014–2020, -navrhují hlavní strategické směry aodborně koordinují práce na daných tématech, -komunikují strategické cíle a záměry pro programové období 2014–2020 a nalézají konsenzus.

Generální sekretáři a generální zmocněnec David Sventek - vedoucí GS, GS pro integrovaný rozvoj území; Miroslava Kopicová – GS pro konkurenceschopné podniky, výzkum, inovace, efektivní veřejnou správu, zaměstnanost a vzdělávání; Jan Vitula – GS pro trh práce a vzdělávání a boj s chudobou; Petr Moos - GS pro páteřní infrastrukturu; Martin Hanzlík – GZ pro inovativní finanční nástroje.

Naše poslání -přispějeme k rozvoji a růstu České republiky, -dodáme strategický nadresortní pohled, -ovlivníme správné cílení fondů a správné obsahové zaměření investic, -budeme spojujícími články, které vytvářejí partnerství a spolupráci.

Hlavní posuny pro nové období  od základní infrastruktury k podpoře konkurenceschopnosti  od podpory všeho ke koncentraci na priority  od dotací k návratným finančním nástrojům  od plošné podpory k respektování území  od izolovaných projektů k integrovaným plánům

Od základní infrastruktury k podpoře konkurenceschopnosti

Koncentrování podpory do největších priorit

Méně dotací, více finančních nástrojů

Správné typy intervencí do správného území

Od izolovaných projektů k integrovaným plánům

Pracovní skupiny Rady pro fondy SSR a)PS pro konkurenceschopné podniky, výzkum, inovace, efektivní veřejnou správu a zaměstnanost a vzdělávání, b)PS pro trh práce a vzdělávání a boj s chudobou, c)PS pro páteřní infrastrukturu, d)PS pro integrovaný rozvoj území, e)PS pro inovativní finanční nástroje.

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Aktuální stav přípravy 2014–2020

Koncept Dohody o partnerství

• – vládě předložena „Informace o postupu přípravy programového období 2014–2020 na národní úrovni“ •současně schválen Akční plán řízení a koordinace předběžných podmínek •Termín předložení Dohody o partnerství vládě: do 31. března 2014 •Termín předložení programů vládě: do 31. března 2014 •ŘO pověřeny ve spolupráci s členy vyjednávacích týmů vyjednáváním příslušných programů s Evropskou komisí Postup přípravy období 2014–2020 na národní úrovni

Seznam programů Programové období EFRR+ESF+FS EZFRV ENRF Program rozvoje venkova OP Rybářství Cíl Investice pro růst a zaměstnanost OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost OP Výzkum,vývoj a vzdělávání OP Doprava OP Životní prostředí OP Zaměstnanost Integrovaný regionální operační program OP Praha - pól růstu ČR OP Technická pomoc Cíl EÚS OP ČR - Polsko OP Svobodný stát Sasko - ČR OP Svobodný stát Bavorsko - ČR OP Rakousko - ČR OP Slovensko - ČR OP Nadnárodní spolupráce OP Meziregionální spolupráce

Zkušenosti z období 2004–2006 a současného období 2007–2013: •Široké vymezení strategií a velký počet aktivit – nepropojení intervencí •Obtížné hodnocení efektů •Složitý implementační systém •Nejednotná pravidla poskytování dotací a nedodržování stanovených postupů •Časté změny pravidel a jejich nejednotný výklad •Dlouhé lhůty při proplácení podpory Jednotné metodické prostředí Nové principy: •Tematická koncentrace •Předběžné podmínky •Orientace na výsledky •Výkonnostní rezerva nutné zajistit řízení Dohody o partnerství nutná příprava jednotného metodického prostředí

Shrnutí přípravy programového období 2014–2020 Dohoda o partnerství Evropská komise Programy Metodické prostředí Monitorovací systém dopracování Dohody o partnerství (analýza, územní dimenze, integrované přístupy) vypořádání připomínek EK k Návrhu Dohody pokračování neformálního dialogu (další jednání 6. prosince 2013) 3. fáze přípravy, programy jsou vysokém stádiu finalizace zpracování metodických dokumentů příprava nastavení monitorovacího systému

Těšíme se na spolupráci Tým GS... v zájmu rozvoje a růstu České republiky