NabídkaPlánováníRealizace Příprava provozu Ukončení projektu (Provoz)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Harmonogram implementace IS v běžné praxi - informatika ZMVS.
Advertisements

IGOR LUHAN Vedení projektu bez formální autority.
Využití potenciálu mobilního kanálu
Projektové řízení Modul č.1.
Telefónica O 2 Business Solutions Your Reliable ICT Partner Projektový management ve státní správě Miroslav Vaverka (prezentace pro projektový.
Jdeme do hloubky: týdenní report
Praha, Vzájemně podpůrný spolek pro přípravu k nejvyšší certifikaci.
Aleš Chudý ředitel divize IW Microsoft Slovakia.
Koupím družici, zn. Levně (projekt české amatérské nanodružice) Aleš Holub KNP2004 ( )
Jak na úspěšné projekty Ivana Brabcová
Seminář v rámci soutěže MUP Praha o nejlepší studentský podnikatelský nápad pro studenty středních škol více informací na: Osobní business.
Lenka Fialová Martina Procházková Ondřej Soukup Martin Valenta Cyril Vojáček 1.
Proces řízení projektu
X13PMT 2. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
3. Životní cyklus a procesy projektu
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Využij všechny dostupné informace. Nikdy nevíš, co se může cestou přihodit.
Běžné chyby při řízení procesů PPP Maarten Groothuis.
InSITE - between you and information Hynek Rais, ředitel pro poradenské služby inSITE, s.r.o. Cyklus workshopů v rámci HR živě „Jak si správně vybrat“
Název firmy/nápadu Jméno a příjmení všech spolumajitelů firmy/nápadu
On-line řešení Vašich tiskovin. Dnešní trendy v produkci dokumentů  Kratší životní cyklus dokumentů  Menší tiskové objemy ale více druhů  Krátké dodací.
Cloud aneb nejpohodlnější IT
Krizová komunikace a princip kontinuity Přednáška od 12:15 do 13: PaedDr.Emil Hanousek,CSc., :: Ing. Martin Švehla.
VAŠE FIRMA JE LOĎ PLUJÍCÍ K VYTČENÉMU CÍLI, KTERÝM JE: n maximalizace tržní hodnoty firmy a n udržování platební schopnosti.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Jak vybírat školu a obor?. Víte, že? Víte, že… V Plzeňském kraji je téměř 60 středních škol Všechny důležité informace o oborech SŠ v Plzeňském kraji.
Vyjednávání I sebelepší mezilidské vztahy nebo manažerské techniky nás čas od času nedokážou ochránit před střetem různých názorů, myšlenek nebo přístupů.
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích na ÚISK v roce 2013  Důležité termíny  Postup při výběru vhodné.
Název organizace Podnikatelský plán (bližší specifikace aktivity) Vaše logo.
Přednáška č. 1 Proces návrhu databáze
1 OD PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU KE KVALITNĚ PŘIPRAVENÉ AKCI 3 témata a) Přehled požadavků financující instituce b) Fáze přípravy akce c) Kritéria úspěšnosti akce.
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. ČLENOVÉ TÝMU Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
EKO VY_32_INOVACE_EKO_12 MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
1. Projektový management I. ÚVOD II. PROJEKT III. PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ IV. PROJEKTOVÝ TÝM Přednáška č. 1: Projektový management.
1 Sdružení velkých spotřebitelů energie Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky z pohledu dominantního výrobce ČEZ, co odběratelé mohou očekávat, jak.
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
2. Životní cyklus a procesy projektu
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Metodika řízení projektů
aneb Assessment Centre a Development Centre
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Bezpečnost silniční a železniční dopravy Přednáška NÁVRH A VYHODNOCENÍ OPATŘENÍ KE SNÍŽENÍ NEHODOVOSTI Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního.
Teorie státu a byrokracie 1. blok. Stát a moc Weber: Stát je takové lidské společenství, které si na určitém území nárokuje pro sebe (a to s úspěchem)
Klíčová aktivita 3 Profesní portfolio Ing. Aleš Jurečka Praha,
Systemický přístup Mgr. Věra Pucová. Základní charakteristika přístup orientovaný na změnu opak diagnostického přístupu typický přístup pro sociální práci.
Principy KPSS Zlín Co KPSS přineslo do procesu plánování důraz na aktivní roli uživatelů sociálních služeb a zastoupení jejich zájmů v procesu.
Místní demokracie a participace na veřejném životě
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Komunikační a prezentační dovednosti / C2b
Seminář k častým chybám v monitorovacích zprávách
Zaměstnání členů rodiny
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Písecké středisko „ STÍNADLA“ za podpory rodinné firmy „GENOVESE Corp
Média - jak s nimi a jak na ně?
doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
Sandra Eliašová Klára Bílková Kateřina Dvořáková Volba povolání.
Prezentace obchodního plánu
Název společnosti Obchodní plán.
Prezentace obchodního plánu
Ringoturnaj 2019.
Transkript prezentace:

NabídkaPlánováníRealizace Příprava provozu Ukončení projektu (Provoz)

1.Projekt začíná nabídkou 2.Je třeba si uvědomit, že co naslibujeme, také musíme dodat 3.Plánování je výstup dohody všech stran, nikoliv jen PM. 4.Čím lépe budete plánovat, tím méně problémů a rizik budete později řešit. 5.Buffer je nedílnou součástí plánu. 6.I komunikace se plánuje. 7.PR není sprosté slovo, opečovávej nejen vlastní tým, ale i odběratele a dodavatele. 8.Buďte nezávislí, nenechte se manipulovat 9.I v podpoře provozu je třeba zdrojů. 10.Pokud chcete dělat nějaké další projekty nezapomeňte splnit vše co jste během projektu slíbili a to nejen zákazníkovi

Děkujeme za pozornost!

Klára Velinská, CAPM ANECT - Project manager Ing. Aleš Zeman OSVČ - Project manager, Business conzultant Ing. Igor Luhan, CSc., PgMP, PMP OSVČ - Senior program a project manager, Senior consultant Projektový Underground Sdružení projektových managerů web:

menší projektvětší projekt Projekt začíná nabídkou Poznejte zájmy, které leží za projektem Je třeba si uvědomit, že co naslibujeme, také musíme dodat Pochopte, co je skutečně potřeba, a jaké jsou opravdové limity (čas, rozpočet, …) Pochopte, co je skutečně potřeba, a proč Plánování je výstup dohody všech stran, nikoliv jen PM. Poznejte, kdo a proč bude projekt ovlivňovatS mikromanagementem jste ztracen Čím lépe budete plánovat, tím méně problémů a rizik budete později řešit. I komunikace se plánuje. Buffer je nedílnou součástí plánu. Vlastník projektu je klíčový pro úspěch, pokud s ním nenavážete dobrý vztah, utečte co nejdřív PR není sprosté slovo, opečovávej nejen vlastní tým, ale i odběratele a dodavatele. Ovlivňujte výběr osob do klíčových pozic týmu projektu Buďte nezávislí, nenechte se manipulovat Buďte nezávislí, počítejte s možností, že váš konec na projektu může přijít kdykoliv I v podpoře provozu je třeba zdrojů. Hladký přechod do rutinního provozu je důležitý Nesnažte se rozumět všem technikáliím, pro získání autority více potřebujete konzistentnost v názorech a rozhodnutích a čestnost Pokud chcete dělat nějaké další projekty, pak nezapomeňte splnit vše, co jste během projektu slíbili, a to nejen zákazníkovi Bez spojence u zákazníka nikdy nebudete úspěšný Politika je nutné zlo projektu a zabere vám nejvíc času