Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích pohybového a nervového systému ve FN Brno Projekt „Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
ŠKOLENÍ TECHNIKŮ A MONTÁŽNÍKŮ PRO ROK 2007
Modernizace a obnova přístrojového vybavení kardio-vaskulárního centra nemocnice Karlovy Vary :00 Projekt je spolufinancován Evropskou unií.
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Ekonomika nemocnic Jihomoravského kraje ve vztahu k poskytované péči Analytická studie Nemocnice ve statistických údajích, které zpracovaly krajské.
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM
Fyzioterapie u SMA zásady cvičení osob s SMA poznatky z praxe
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Individuální náhrady skeletálních defektů
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Vyškovský cerebrovaskulární den Stávající stav budovy neurologického oddělení I a II p.
Lázeňská léčebná rehabilitace pacientů s roztroušenou sklerózou
Rehabilitační postupy u CMT
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Následná a akutní rehabilitace po CMP
Rozšíření metod krátké intervence (nejen) pro zdravotníky v České republice Michal Miovský Tisková konference (13. září 2013) Projekt NETAD, reg. č. CZ.1.07/2.4.00/
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Principy Typy Výhody Bariéry a řešení Konference „Podpora rodiny dle programového prohlášení vlády České republiky“ - 30.listopad Poslanecká sněmovna.
A a 5.A. 7:30 – odjezd od hlavního vchodu GVN J. Hradec 9:30 - příjezd na Lipno 10:00-11:00 – informační centrum (všichni) 11:00-12:00 –
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Restrukturalizace akutní lůžkové péče Ing. Petr Nosek náměstek pro zdravotní pojištění
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „RÚ Hrabyně – nákup mycích a desinfekčních automatů“ realizovaném v letech 2010 až 2012 Rehabilitačním ústavem Hrabyně Registrační.
Koncepce úrazové chirurgie z pohledu FN u sv. Anny v Brně
Povodně a finanční pomoc Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
MRTVICE JAKO NEZVANÝ HOST
Aktuální krize zdravotnictví
Dobrovolník jako člen týmu
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Pořízení NIS a virtualizace desktopů do Rehabilitačního ústavu Hrabyně “ realizovaném v letech 2012 až 2014 Rehabilitačním ústavem.
ORTOPEDICKÉ ODDĚLENÍ 2012.
Modernizace přístrojového vybavení pro posílení prevence nozokomiálních nákaz na oddělení CS FN Brno Brno :00 Projekt „Modernizace přístrojového.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Fakultní nemocnice Ostrava
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. MODERNIZACE VZDĚLÁVÁNÍ – ŠANCE LEPŠÍHO PRACOVNÍHO UPLATNĚNÍ CZ.1.07/1.2.33/
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Bezpečné nemocniční lůžko
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Zaměření Programu.
ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení centra komplexní onkologické péče Nemocnice Jihlava“je spolufinancován.
ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení KC Nemocnice Jihlava“je spolufinancován Evropskou unií z Evropského.
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Jan Vacek. Program cerebrovaskulárních center  Věstník MZ …………………………………………………………… …………………………………………………………… …………………………………………………………… ……………………………………………………………
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Péče o pacienty s cerebrovaskulárním onemocněním v ČR.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Pořízení NIS a virtualizace desktopů do Rehabilitačního ústavu Hrabyně “ realizovaném v letech 2012 až 2015 Rehabilitačním ústavem.
Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce Hana Roháčová Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí, Nemocnice.
Neglect syndrom Marie Vávrová. neglect syndromem (syndromem opomíjení) selektivní poruchu uvědomování si podnětů z poloviny prostoru kontralaterálně k.
Možnosti a přínosy rehabilitace u pacientů s roztroušenou sklerózou Prim. MUDr. Martina Kövári Klinika rehabilitace a tělovýchovného lékařství 2. LF UK.
GENEZE PŘÍPRAVY PROJEKTU IOP EU
Fyziatricko – rehabilitační oddělení Nemocnice Břeclav, p.o.
Dlouhodobá intenzivní péče v pediatrii
Bolestivé stavy pohybového aparátu
Transkript prezentace:

Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích pohybového a nervového systému ve FN Brno Projekt „Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích pohybového a nervového systému ve FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Šance pro Váš rozvoj.

Program 12,30 – 13,00 příchod novinářů 13,00 – 13,05 moderátor uvede Tiskovou konferenci, popíše její důvod , přiblíží program, představí hosty, kteří budou diskutovat 13,05 – 13,15 krátký proslov ředitele nemocnice a odhalení tabulky 13,30 – 14,00 prezentace v Modrém salonku 14,00 – 14,10 otázky a odpovědi 14,10 – 15,00 pohoštění, individuální rozhovory, prohlídky zařízení 15,00 závěr Projekt „Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích pohybového a nervového systému ve FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Šance pro Váš rozvoj.

Významné mezníky a klíčová data projektu Projekt ve výši 30 mil. Kč,, z toho na nákup přístrojů celkem 29 545 000,- Kč Hradí: 85 % IOP, 15 % vlastní zdroje Realizace: Rehabilitační oddělení a Traumatologické centrum FN Brno Zahájení: 15.12.2009 Plánované ukončení: 31.10.2010 Projekt „Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích pohybového a nervového systému ve FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Šance pro Váš rozvoj.

Rehabilitační oddělení FN Brno patří sice k největším v republice, ale jeho vybavení bylo doposud poměrně zastaralé a některé novější metody nebylo možno provádět vůbec prvky léčebné rehabilitace se přitom výrazně podílejí na konečném efektu léčby, snižují celkové náklady a urychlují návrat pacientů do produktivní sféry, což ve finále výrazně snižuje celkovou zátěž sociálního systému. Kvalitní zajištění rehabilitační péče bylo proto ve Fakultní nemocnice Brno, která svým nadregionálním charakterem soustřeďuje komplikované stavy, prioritou. Dokončením tohoto projektu bylo tohoto cíle dosaženo. Projekt „Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích pohybového a nervového systému ve FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Šance pro Váš rozvoj.

Přístrojové vybavení pořízené v rámci projektu nákup 234 různých rehabilitačních přístrojů a pomůcek. dovybavení rehabilitační zázemí na Klinice úrazové chirurgie, na Spinální jednotce Ortopedické kliniky a lůžkové části Rehabilitačního oddělení FN Brno nová vybaveny kvalitními polohovacími lůžky, různými pomůckami jako jsou motorové dlahy, motomedy k pasivnímu i aktivnímu procvičování pohybového aparátu, závěsným systémem REDCORD Byl pořízen přístroj k nácviku chůze Locomat, který umožňuje intenzivní pohybovou terapii pacientů po poranění míchy, po mozkové mrtvici, traumatickém poškození mozku a také pacientů s jinými neurologickými poruchami. Projekt „Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích pohybového a nervového systému ve FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Šance pro Váš rozvoj.

Ukázky přístrojového vybavení Zařízení k nácviku lokomoce

Zařízení k nácviku lokomoce

Elektrický chodník, ergometr, vibrační plošina

Zařízení pro cvičení v závěsu - REDCORD

Motorové dlahy na cvičení kolenního a hlezenního kloubu, závěsný systém REDCORD, posilovací stroje Motomed

Výškově nastavitelná bradla, vertikalizační stůl, Motomed

Vibrační plošina

Děkuji za pozornost Projekt „Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích pohybového a nervového systému ve FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.“ Šance pro Váš rozvoj.