ZNALEC-ODHADCE-Makléř

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jděte vstříc změnám NSK pomáhá i nabízí šanci * Pracoval jsem v oboru jako obsluha čerpací stanice, ale nemám o tom žádný kvalifikační doklad. * Nyní.
Advertisements

POVOLÁNÍ V OBLASTI OSTRAHA MAJETKU A OSOB
Kvalifikace v praxi Bezpečnost a ochrana zdraví při práci.
Problematika ověřování a uznávání podle zákona č.179/2006 Sb.
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Dr. Eva Müllerová Asociace průvodců ČR
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Kárná odpovědnost advokátů a advokátních koncipientů
Nástroje územního plánování
Nové právní předpisy v oblasti rostlinolékařského vzdělávání Seminář MZe
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
Obchodní společnosti.
Terénní sociální práce
Živnostenský zákon 164. Ing. Vladimíra Mikšíková Ing. Vladimíra Mikšíková P R Á V O P R Á V O 1. ročník 1. ročník nástavbové studium nástavbové studium.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
Národní soustava kvalifikací a možnosti jejího využití Monika Pokorná MŠMT
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
ŽIVNOSTENSKÉ PODNIKÁNÍ Ing. Hana Kročová EKONOMIKA
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
ZÁKON 360/1992 Sb. o výkonu povolání
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Vykonavatelé vlastnického práva státu
Příprava na výkon povolání
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DIV PROFESIONÁLNĚ Mgr. Irena Hoblíková Centrum distančního vzdělávání Univerzita Palackého.
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Obchodní společnosti.
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
ZNALEC-ODHADCE-Makléř Kurz oceňování lesa a znaleckého minima a kvalifikační předpoklady 2014.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
ZÁKON O ŽIVNOSTENSKÉM PODNIKÁNÍ (ŽIVNOSTENSKÝ ZÁKON) č. 455/1991 Sb. ve znění pozdějších předpisů.
I NFORMATIVNÍ SCHŮZKA PRO ABSOLVENTY MAGISTERSKÉHO STUDIA Šafránkův pavilon
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
JUDr. Václav Urban Odbor živností Tržní řády Zákonné zmocnění k vydání 11 TRŽNÍ ŘÁDY.
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada40 AnotaceDruhy.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
FINANČNÍ GRAMOTNOST PODNIKÁNÍ ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Problematika bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na vysokých školách Praha, 12. června 2013.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Typy živností Autor: Pavla Lukešová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO 21 Název.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
Podmínky podnikání v ubytovacích službách a stravování
Ing. Veronika Vindemanová
Fakulta zdravotnických studií
Fakulta zdravotnických studií
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
BVD005K Právní postavení znalců a právní úprava jejich činnosti I
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Studijní program Ošetřovatelství
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
Střední škola obchodně technická s. r. o.
ZNALEC-ODHADCE-Makléř
Transkript prezentace:

ZNALEC-ODHADCE-Makléř Kurz CŽV „Oceňování lesa“ a kvalifikační předpoklady 2012

ZNALEC Zákon č. 36/1967 Sb., o znalcích a tlumočnících, ve znění pozdějších předpisů účelem je zajištění řádného výkonu znalecké činnosti v řízení před státními orgány a činnosti prováděné v souvislosti s právními úkony občanů nebo organizací (§ 1) jmenuje předseda krajského soudu (§ 3) jmenovat znalcem lze toho, kdo má potřebné znalosti a zkušenosti z oboru, v němž má jako znalec působit, především toho, kdo absolvoval speciální výuku pro znaleckou činnost, jde-li o jmenování pro obor, v němž je taková výuka zavedena (§ 4 odst. 1 písm. b) má takové osobní vlastnosti, které dávají předpoklad pro to, že znaleckou činnost může řádně vykonávat (§ 4 odst. 1 písm. c) ke jmenování znalcem dojde na základě výběru mezi osobami, které splňují podmínky pro jmenování (§ 5) sbory pro znalecké otázky se na žádost předsedy KS vyjadřují, zda navrhovaný znalec splňuje podmínky pro jmenování (§ 5 odst. 3) úkolem sborů pro znalecké otázky je spolupůsobit při jmenování znalců, stanovit odborné předpoklady nutné pro jmenování znalcem …. (§ 16)

ZNALEC Specifické odborné podmínky pro jmenování znalce v oboru Ekonomika – odvětví ceny a odhady se specializací na lesní pozemky, lesní porosty a škody na lesních porostech, motorová vozidla, movité věci, nemovitosti, podniky, stroje a zařízení

ZNALEC Na základě pokynu JUDr. Filipa Melzera, Ph.D., LL.M., náměstka ministra spravedlnosti Podmínky jsou závazné a jejich splnění je požadováno ve smyslu § 4 odst. 1 písm. b) zákona č. 36/1967 Sb., o znalcích a tlumočnících, ve znění pozdějších předpisů, a to ode dne 15. 9. 2011

ZNALEC Odborné podmínky pro žadatele o funkci znalce Správní orgány příslušné ke jmenování znalců, tj. ministr spravedlnosti a předsedové krajských soudů považují za splnění podmínky pro jmenování znalcem v oboru ekonomika, odvětví ceny a odhady, specializace lesní pozemky, lesní porosty a škody na lesních porostech, pouze splnění níže uvedených podmínek:

ZNALEC Vzdělání Odborná praxe Ověřování odborných znalostí - získání vysokoškolského lesnického vzdělání v inženýrském (magisterském) studijním programu - absolvování postgraduálního specializačního (tj. zaměřeného na danou specializaci) studia v rozsahu minimálně 4 semestry *) Odborná praxe - minimálně 10 let odborné lesnické praxe po ukončení vysokoškolského studia Ověřování odborných znalostí - úspěšné absolvování písemného testu a ústního pohovoru před příslušným poradním sborem předsedy krajského soudu *) např. na Lesnické a dřevařské fakultě Mendelovy univerzity v Brně

ODHADCE Zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), v platném znění odborná způsobilost pro vázané živnosti je stanovena přílohou č. 2 k tomuto zákonu nebo je upravena zvláštními právními předpisy uvedenými v této příloze Příloha č. 2 – Živnosti vázané (k § 23 a 24) Oceňování majetku pro věci movité věci nemovité nehmotný majetek finanční majetek podnik

ODHADCE Požadovaná odborná způsobilost pro oceňování věcí movitých a nemovitých: VŠ vzdělání ve studijním programu a studijním oboru zaměřeném na oceňování majetku, nebo VŠ vzdělání a absolvování CŽV podle zvl. předpisu v rozsahu nejméně 4 semestrů zaměřeného na oceňování majetku dané kategorie, nebo VŠ vzdělání nebo vyšší odborné vzdělání nebo střední vzdělání s maturitní zkouškou v příslušném oboru, ve kterém má být oceňování vykonáváno, a absolvování CŽV podle zvl. právního předpisu v rozsahu 2 semestrů zaměřeného na oceňování majetku dané kategorie VŠ vzdělání nebo vyšší odborné vzdělání nebo střední vzdělání s maturitní zkouškou v příslušném oboru, ve kterém má být oceňování vykonáváno, a absolvování pomaturitního kvalifikačního studia v rozsahu nejméně 2 školních roků zaměřeného na oceňování majetku dané kategorie VŠ vzdělání nebo vyšší odborné vzdělání nebo střední vzdělání s maturitní zkouškou v příslušném oboru, ve kterém má být oceňování vykonáváno, a 2 roky praxe v oboru

ODHADCE Požadovaná odborná způsobilost pro oceňování věcí movitých a nemovitých: f) osvědčení o rekvalifikaci nebo jiný doklad o odborné kvalifikaci pro příslušnou pracovní činnost vydaný zařízením akreditovaným podle zvláštních právních předpisů, nebo zařízením akreditovaným MŠMT, nebo ministerstvem, do jehož působnosti patří odvětví, v němž je živnost provozována, a 5 let praxe v oboru

ODHADCE Požadovaná odborná způsobilost pro oceňování nehmotného majetku, finančního majetku a podniku: VŠ vzdělání ve studijním programu a studijním oboru zaměřeném na oceňování majetku, nebo VŠ vzdělání a absolvování CŽV podle zvl. předpisu v rozsahu nejméně 4 semestrů zaměřeného na oceňování majetku dané kategorie, nebo VŠ vzdělání a absolvování CŽV podle zvl. předpisu v rozsahu nejméně 2 semestrů zaměřeného na oceňování majetku dané kategorie a 2 roky praxe v oboru

ODHADCE vs ZNALEC Znalec – administrativní oceňování ? (technické znalosti + algoritmus vyhlášky) Odhadce – tržní oceňování ? (tržní hodnota ve smyslu ISV, resp. cena obvyklá) Dospět k rozumně podloženému odhadu, za kolik by bylo možno oceňovaný předmět na trhu prodat za podmínek platných ke stanovenému datu ocenění  nároky na kvalifikaci odhadce majetku

Oceňování nemovitostí a vstup do profese odhadce vyžaduje nejen znalosti technické (stavební fakulta, lesnická fakulta…), ale i širší vzdělání ekonomické (VŠE pro oceňování podniku), a specializační vzdělání zaměřené na oceňování (např. ve formě postgraduálního studia), dále výkon praxe a další zvyšování kvalifikace, Jinak se jedná o nedostatečnou kvalifikovanost Určitá pravidla pro výkon profese včetně pravidel etického chování (personální certifikace podle normy EN 45013 a zřízení komory odhadců – ČKOM)

Obchodník Práce realitního makléře: Vyhledávání nových obchodních případů Jednání s klienty – prodávajícími i kupujícími Práce v kanceláři u PC i v terénu Po zaškolení samostatně řeší obchodní situace Živnostenský list, auto, telefon, PC + internet, digitální fotoaparát Provize z uskutečněných případů nebo obratu Nejúspěšnější makléři po určitém čase třeba vedou vlastní pobočku realitní kanceláře

Obchodník s nemovitostmi Vzdělávací institut Franka Dysona – vzdělávací a poradenský institut 11 denní kurz s akreditací MŠMT Oceňování nemovitostí, obchodování s nemovitostmi, právní problematika, katastr nemovitostí Důraz je kladen na praktické zkušenosti Účastníci studia obdrží vzory smluv používaných v realitní praxi (jejich cena je již zahrnuta ve školném) Toto studium je doporučeno Profesní komorou poradců a správců majetku. Cena: 15 500 Kč vč. DPH (v roce 2007, bez ubytování a stravování) závěrečná zkouška, celostátně platný certifikát znějící na kvalifikaci – realitní makléř, obchodník s nemovitostmi

„Nemusíte být Einstein, abyste mohli zahájit novou kariéru.“