PROJEKT „ZLEPŠENÍ KVALITY ŘÍZENÍ A ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ NA KÚSK“ REG. Č. CZ.1.04/4.1.01/57.00058 PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY: STŘEDOČESKÝ KRAJ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Popis školících a informačních aktivit CERMATu
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Aktivita číslo 5 Název Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského.
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum celoživotního vzdělávání Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum vzdělávání pedagogů Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Klatovy.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Minimální preventivní program Pražské centrum primární prevence.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Řízení personální činnosti personálním útvarem
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
Stav realizace projektu AutoAdapt RNDr. Danica Pražáková Rada ředitelů AutoSAP
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Stav realizace projektu AutoAdapt RNDr. Danica Pražáková Rada ředitelů AutoSAP
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Strategické řízení a plánování
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Společenská odpovědnost a školy
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Název operačního programu:
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
I. Setkání se starosty obcí
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

PROJEKT „ZLEPŠENÍ KVALITY ŘÍZENÍ A ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ NA KÚSK“ REG. Č. CZ.1.04/4.1.01/57.00058 PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY: STŘEDOČESKÝ KRAJ

Úvod Ke zpracování tohoto projektu nás vedlo úsilí zavést moderní metody řízení lidských zdrojů pomocí kvalitně, konstruktivně a komplexně sestavené strategie rozvoje lidských zdrojů. Prostřednictvím klíčových aktivit jsme nastavili konkrétní metody, zpracovali metodiky a ověřili moderní metody vzdělávání v nadefinovaných oblastech řízení a rozvoje lidských zdrojů.

Základní informace celková výše dotace 6 565 089,60 Kč (100%) výše dotace z ESF 5 580 326,16 Kč (85%) spolufinancování kraje 984 763,44 Kč (15%) zahájení realizace projektu 01.09.2010 ukončení realizace projektu 31.08.2012

Výstupy projektu: „Strategie řízení a rozvoje lidských zdrojů KÚSK na období 2011 – 2016“ zavedení mentoringu (vč. metodiky a příručky pro mentory) vytvoření tří typů kompetenčních modelů a vzoru popisů pracovních míst vytvoření systematického hodnocení zaměstnanců úřadu (vč. příruček pro hodnotitele a hodnocené) vytvoření knihovny odborných publikací KÚSK „Strategie vzdělávání KÚSK 2012 – 2014“ „Směrnice pro personální práci“ „Metodická příručka k personální práci pro vedoucí zaměstnance“

Vytvoření Strategie řízení a rozvoje lidských zdrojů KÚSK na období 2011 – 2016 Strategie (schválena ředitelem KÚSK v lednu 2012) je zejména zaměřena: na personální plánování a obsazování pracovních míst, hodnocení a odměňování zaměstnanců, na zvyšování účinnosti a efektivnosti vzdělávání a rozvoje zaměstnanců, na vytváření podmínek pro stabilitu týmu zaměstnanců. Na pomoc pro zavádění této strategie byl vytvořen tým koordinátorů (z každého odboru jeden zástupce).

Zavedení mentoringu Pilotní ověřování mentoringu probíhalo od června 2011 do února 2012, od března 2012 se stal nedílnou součástí péče o nové zaměstnance. Pro potřeby vedoucích zaměstnanců a mentorů jsme zpracovali metodiku mentoringu a příručku pro mentory. Všichni mentoři absolvovali dvoudenní školení, celkem bylo proškoleno 36 mentorů. Mentoringem prošlo od června 2011 do července 2012 celkem 87 nových zaměstnanců KÚSK. Mentoring je novými zaměstnanci hodnocen velmi kladně.

Vytvoření kompetenčních modelů a popisů pracovních míst Byly vytvořeny tři typy kompetenčních modelů zahrnujících pracovní, obecné a sociální kompetence a pro vedoucí zaměstnance také manažerské kompetence. Kompetenční modely byly vytvořeny zvlášť: - pro vedoucí zaměstnance, - pro referenty, - pro administrativní a technické pracovníky. Byly vytvořeny vzory popisů pracovních míst.

Vytvoření systematického hodnocení zaměstnanců úřadu Na základě nově zpracovaných kompetenčních modelů byl vytvořen nový systém hodnocení zaměstnanců včetně nových e-formulářů. Pro potřeby zaměstnanců KÚSK jsme zpracovali metodiku hodnocení zaměstnanců a příručku pro hodnocené. Pro vedoucí zaměstnance jsme vytvořili příručku pro hodnotitele. Pro hodnotitele jsme zorganizovali 8 dvoudenních školení, ve kterých bylo proškoleno celkem 57 hodnotitelů. První takto nově vytvořené hodnocení proběhlo ve IV. čtvrtletí 2011.

Vytvoření knihovny odborných publikací Za pomoci koordinátorů personální strategie jsme vytvořili knihovnou krajského úřadu, která zahrnuje všechny odborné publikace jednotlivých knihoven odborů krajského úřadu (celkem máme v evidenci 660 publikací). Byl zpracován výpůjční řád knihovny Krajského úřadu Středočeského kraje.

Strategie vzdělávání KÚSK 2012 – 2014 Cílem strategie vzdělávání je maximalizovat hospodárnost, účinnost a účelnost systému vzdělávání a rozvoje zaměstnanců. Z dílčích cílů této strategie chceme klást důraz na: podporu zaměstnanců připravujících se na zkoušku zvláštní odborné způsobilosti, rozšíření individuálních plánů vzdělávání o sledování naplňování kompetencí, rozšíření využívání interních lektorů k pokrytí nejen vstupního vzdělávání, ale i dalšího odborného vzdělávání zaměstnanců KÚSK, podporu sdílení informací o vzdělávání (čerpání limitů, plány vzdělávání, počty odškolených dnů) vedoucím zaměstnancům.

Směrnice pro personální práci Připravili jsme novou souhrnnou personální směrnici, která byla tento týden zveřejněna na intranetových stránkách KÚSK. Tato směrnice zahrnuje všechny personální činnosti, které na úřadu probíhají. Jsou v ní i nová ustanovení, která se týkají např.: výběrových řízení u příspěvkových organizací – OLZVR poskytuje odborům, které mají ve své gesci příspěvkové organizace, na jejich vyžádání metodickou a administrativní pomoc při jimi vyhlašovaných výběrových řízeních, přípravy na zkoušky zvláštní odborné způsobilosti – zaměstnancům je dána možnost výběru přípravy na základě vlastního rozhodnutí, zakotvení oprávnění určeným pracovníkům oddělení informatiky KŘÚ nahlížet do sestav nepřítomných pracovníků z důvodu kontroly možného zneužívání přístupů do informačních systémů.

Metodická příručka k personální práci pro vedoucí zaměstnance Na pomoc vedoucím zaměstnancům při zkvalitňování a zefektivňování činností v personální oblasti zpracoval projektový tým příručku, která je průvodcem při naplňování jednotlivých personálních činností. Příručka bude pravidelně aktualizována a doplňována (náměty vítány).

Závěr Všechny klíčové aktivity projektu se nám podařilo splnit. V následujícím období OLZ čeká naplňování dalších cílů stanovených ve „Strategii řízení a rozvoje lidských zdrojů KÚSK na období 2011 – 2016“: např. portálové využití personálního PC programu, vytvoření poradenského programu pro zaměstnance volněné z organizačních důvodů, provádění průzkumů spokojenosti zaměstnanců, řešení benefitů pro zaměstnance …

Děkuji za pozornost Za realizační tým zpracovaly: Mgr. Drahomíra Komedová PhDr. Milada Olšovská Praha, září 2012