Zápis do 1. třídy ZŠ Slovanka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Advertisements

Diagnostika školní zralosti
Zápis do 1. třídy ZŠ Slovanka
Přijímací řízení na střední školy
Zápis do 1. třídy pro školní rok 2012 – 2013 na ZŠ a MŠ Jižní Pátek Od h – h.
Občanská výchova ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
ZŠ Ořechov Pohádková škola Charakteristika školy  Pojem malotřídní škola: žáci se učí ve dvou třídách po dvou ročnících v jedné třídě  Od
Mladší školní věk 6/7 – 11/12 let
Speciálně pedagogické centrum při MŠ a ZŠ Kyjov, Za Humny 3304,
Zápis 2014 ZŠ Ostrava-Michálkovice.
Zápis do 1. třídy pro školní rok 2013 – 2014 na ZŠ a MŠ Jižní Pátek Od h – h Pokud ze závažných důvodů (např. nemoc) k zápisu nemůžete,
Zápis do 1. třídy ZŠ Slovanka
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Diagnostika SPU.
ODKLAD POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Přijímací řízení Přihlášky v 1. kole přijímacího řízení lze podat 2 přihlášky v 2. kole přijímacího řízení lze podat neomezený počet přihlášek.
Termín: vždy první středa v měsíci Začátek: 9 30 hod Vstupné: 20,-Kč - výstava čertů vyrobených rodiči s dětmi doma Termín: začátek prosince - Mikulášská.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
– PŘEDŠKOLÁČEK. Jak dlouho si ještě můžeme dovolit připravovat dnešní děti ve včerejších školách s předvčerejšími metodami na zítřejší.
Vysoké mýto.
Ve školním roce 2010/2011 byly otevřeny dvě přípravné třídy. Přípravné třídy naší školy byly zapojeny do projektu "Společně to dokážeme". Je to program.
Struktura poradenského procesu
MŠ Sedlčanská. MŠ Sedlčanská MŠ Plamínkové MŠ Kotorská.
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
Speciální péče na naší škole
Dobrý den všem návštěvníkům našich stránek
Školní zralost PhDr. Pavel Beňo Tel n
LOGOPEDICKÁ INTERVENCE
k přijímacímu řízení pro školní rok
Školní zralost Škola: Cyrilometodějské gymnázium a střední odborná škola pedagogická Brno Označení: CZ.1.07/1.5.00/ , VY_32_INOVACE_nov29 Autor Mgr.
Zápis do 1. třídy pro školní rok 2015 – 2016 na ZŠ a MŠ Jižní Pátek Od h – h Pokud ze závažných důvodů (např. nemoc) k zápisu nemůžete,
Vývoj člověka Ontogeneze.
PŘIHLÁŠKA NA STŘEDNÍ ŠKOLU
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Logopedická třída MOTÝLCI
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Diagnostika a reedukace
A DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU ANEB PŘÍPRAVA DO ŠKOLY
Prezentace metodických materiálů a pomůcek
ŠKOLNÍ ZRALOST Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
ODKLAD POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Co je to učení?. Učení je jeden ze základních vývojových procesů, jehož výsledkem je relativně trvalá změna vyvolaná zkušeností. (Denglerová, 2009)
MLADŠÍ ŠKOLNÍ VĚK Zittová, Pospíchalová, V7A. období: 6 – 11 let ústup egocentrismu – rozvoj schopnosti spolupráce chápání abstraktních a specifických.
Školní zralost Bc. Lenka Hufová 2016.
Zápis do 1. třídy pro školní rok 2017 – 2018 na ZŠ a MŠ Jižní
LOGOPEDICKÁ ODBORNÁ PÉČE
Organizace předškolního vzdělávání
Struktura poradenského procesu
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
ANOTACE Seznámit žáky s vývojovými fázemi člověka. Vysvětlit změny ve vývojových fázích předškolního dítěte, se změnami při přechodu dítěte do školy. Výukový.
7. Diagnostika školní zralosti
ZAHÁJENÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Zápis do 1. ročníku ZŠ pro školní rok 2017/2018
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
7. Diagnostika školní zralosti
Vývoj člověka Ontogeneze.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
Přijímací řízení pro žáky vycházející z 5. ročníků
Zápis do 1. ročníku ZŠ pro školní rok 2018/2019
Novinky v předškolním vzdělávání
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
ZŠ Zdeny Kaprálové a MŠ Vrbátky , příspěvková organizace
Přijímací řízení ve školním roce
dne 5. dubna 2018 ve třech skupinách v 15 hodin, 15:30 a v 16 hodin
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Zápis do 1. třídy ZŠ Slovanka pátek 10. února 2012 14,00 – 18,00 Individuální termín lze dohodnout tel. 774 3056 75 ( např. při nemoci dítěte)

Zápis - pátek 10. 2. 2012 K zápisu potřebujete : svůj občanský průkaz a rodný list dítěte při odkladu – doporučení PPP a doporučení dětského lékaře k zápisu musí přijít děti, které dovrší do 31.8. 2012 šest let mohou přijít děti i z jiných obvodů

Výběr školy Školu pro zápis si můžete vybrat zcela podle svého uvážení. Spádové oblasti sice existují, ale rodiče nijak k výběru školy pro své děti nezavazují. Budeme rádi, když dáte důvěru právě naší škole.

Školní zralost je souborný název pro připravenost různých duševních funkcí a dovedností, umožňující dítěti s úspěchem si osvojovat školní vědomosti a dovednosti v 1. třídě - především čtení (nutné zralé zrakové rozlišování), psaní (sluchové rozlišování, grafomotorika) a počítání.

Věk K 31.8. má mít dítě 6 let. Dítě průměrně vyzrává až v 6,5 letech. Chlapci se vyvíjejí poněkud později - hlavně motorika ruky (projeví se v psaní) a soustředění. Ve většině případů platí, že pro chlapce narozené v červnu, v červenci a v srpnu je lépe posoudit školní zralost individuálně. pero Stabilo

Chování soustředěnost: schopnost soustředit se. I chytré dítě může být nesoustředěné a mít pak ve škole potíže. Vydrží dítě u Večerníčku nebo když mu je čtena pohádka bez odbíhání, dokončí úkol, který si i samo dalo - obrázek, stavebnici, hrad z písku? citová zralost: emoční stabilita - např. že dítě nebude reagovat na nezdar či nespravedlnost impulsivním výbuchem nebo pláčem. Závislost na matce je přiměřená, dokáže se odloučit bez potíží. Nestýská se, nemyslí na domov ve škole, těší se do školy. Děti zvyklé na MŠ to většinou umí.

Sociální zralost sociální zralost: schopnost velkou část dne trávit ve skupině vrstevníků mimo domov, přijmout místo rodičů jako autoritu učitele, osvojení hygienických návyků. Např. vykat dospělým, pozdravit, poprosit, poděkovat, obléknout se, postarat se o věci, obout boty a zavázat tkaničky na kličku, jít samo na WC, zvládnout školní jídelnu. I chytré děti mívají stres ze školy ne kvůli vyučování, ale kvůli strachu z těchto sociálních situací.

Pracovní zralost Pracovní zralost: dítě dokáže vydržet u úkolu a dokončit ho, i když ho nebaví. Souvisí s motivací. Měl by si večer připravit věci, sbalit tašku, ráno jít do školy, sedět celé vyučování, psát úkoly, mít pořádek v tašce a věcech, nezapomínat věci. Rodiče mají pomáhat dítěti s kontrolou tašky. Dítě má zvládat sebeobsluhu, umět se obléknout, obout, připravit si na lavici učení i svačinu s pitím.

Škola hrou V dubnu – květnu pořádáme školu hrou pro budoucí prvňáčky. Zaměříme se na : rozvoj sluchového vnímání rozvoj zrakového vnímání rozvoj grafomotoriky rozvoj slovní zásoby rozvoj sociálních dovedností Děti se seznámí se svými budoucími učitelkami, se školním prostředím i se svými kamarády. Termíny : středa 14,30- 15,15 18.4., 25.4., 2. 5., 9. 5. , 16. 5., 23.5. 2012

Odklad školní docházky Každé dítě se vyvíjí vlastním tempem, je ovlivňováno řadou faktorů. Není-li dítě po dovršení šestého roku věku přiměřeně vyspělé a požádá-li o to písemně jeho zákonný zástupce, odloží ředitel školy začátek školní docházky o jeden školní rok. Je nutné doložit ( nejpozději v květnu) : Doporučení odborného ( dětského lékaře) Doporučení Pedagogicko – psychologické poradny v České Lípě

Literatura pro rodiče

Den otevřených dveří –1. února 2012 8,00 – možnost shlédnutí výuky v 1. třídách 10,00 – prohlídka školy 14,00 – možnost návštěvy školní družiny 15,00 – beseda s vedením školy Možnost návštěvy školy kdykoliv po telefonické dohodě 774 3056 75