Putovní výstava obrazů Jiří Šedý NEBÝT NA SVĚTĚ ZBYTEČNÝ  Výstavu pořádá o.p.s. Ovečka v rámci osvěty, tj. seznámení veřejnosti s problematikou Downova.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Po stopách svaté Zdislavy z Lemberka
Advertisements

Pohádky pro společné čtení
HLEDÁNÍ KOŘENŮ S ROŽNOVSKOU KNIHOVNOU Čtenáři a uživatelé - rok 2005 čtenářů 2 976, dětí 763, návštěvníci , akce 474, z toho 201 pro děti a mládež.
Rok s kocourkem Matyášem
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
Citáty O LÁSCE.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
1. Datum vytvoření: Téma: Datum vytvoření: Téma: Zpráva Cíl prezentace: Cíl prezentace: Zaznamenávání textu v podobě výtahu Časová dotace:
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Život je jako pohádka. Může být krátký i dlouhý, vyžitý do poslední kapičky, ale také nedokončený. Smutný i veselý, záleží jen na tom, jak si to sám hlavní.
Kočka v americkém Harrisburgu ve státě Pennsylvania má zvláštního přítele. Každé ráno navštěvuje kočku jelen, který přichází na zahradu. Majitel kočky.
Mateřská škola POHÁDKA, Zábřeh, Československé armády 650/13, Zábřeh Česká republika „Jak vidíš sám sebe a své blízké“
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
Vítejte v Městské knihovně Čelákovice
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
Montessori Prachatice, ZŠ Národní
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
29. – 31. března 2010 Městské kino Jas Tanvald JEDEN SVĚT 2010 FESTIVAL DOKUMENTÁRNÍCH FILMŮ O LIDSKÝCH PRÁVECH JAK ZÍSKÁŠ SVÉ DIVÁKY TY?
Doprovodné programy I. běh ŠMP – Muzejní výstavnictví Mgr. Dagmar Fialová.
Kočka v americkém Harrisburgu ve státě Pennsylvania má zvláštního přítele. Každé ráno ji navštěvuje jelen, který přichází na zahradu. Majitel kočky.
Pro Miláčka JÁJU …….. Pro Miláčka JÁJU ……. Jsi poupátko mého štěstí, co nikdy neuvadá, jsi studánka všech neřestí, co nikdy nevysychá. Jsi zlaťoučké.
Člověk je jako měsíc - má svou temnou stranu, kterou nikomu neukáže.
Praha.
Cestujeme po jižních Čechách
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
1. Díky za tvůj kříž, jenž nás vykoupil, když ses nám vydal cele do rukou. Ó Pane náš, ó Pane náš. Naše skutky zlé tys nám odpustil, přikryl krví svou,
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Ilustrace oblíbené knihy
Autor: Bc. Eva Doležalová
Moje vlast, moje bydliště Pověst o Bruncvíkovi VY_32_INOVACE_17 Sada 9
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Svátek Valentýna Hudba.
Radost mi vrátila Golgata
Poutníci v Mladé Boleslavi –
1. Zde u tvých jeslí stát chci dnes, | můj Ježíši, mé žití
K l á r a a d a m o v á. k l á r a a d a m o v á.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo neumí číst.
Pro svého miláčka na dobré ráno ….. Já a Ty Jsme my.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Nela Sováková, Johana Černá
Vsetín Město ve kterém žiji
Projekt - Kdo jiný? ZŠ Komenského náměstí Kralupy nad Vltavou Daniela Hofmannová, Denisa Válková, Adéla Holomková, Karolína Fousková, Markéta Bendová,
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
OSTRAVSKÉ VÝSTAVY, a. s. Veletrh DOVOLENÁ a REGION 7. –
Výstava CERN Mgr. Jiří Gruntorád Vedoucí oddělení marketingu a cestovního ruchu Jihočeského kraje. 10 let praxe v médiích – rozhlas (Hitrádio Faktor),
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Marie Curie-Sklodowská
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
PROJEKTY FINANČNĚ PODPOŘENÉ SKIP VELKÁ MORAVA
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Rok s kocourkem Matyášem
Šablona III/2 Božena Němcová Mgr. L. Junová, 1
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
BSE České Budějovice o. s.
Rozhovor s NÍM.
Kočka v americkém Harrisburgu ve státě Pennsylvania má
Rozhovor s NÍM.
Božena Němcová (1820 – 1862).
Jen tak … Život se sestává z mnoha malých mincí,
Rozhovor s NÍM.
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Rozhovor s NÍM.
Zdravé město Prachatice k Roku Olgy Havlové (zakladatelka Nadace VDV by se dožila letos 85 let )
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Transkript prezentace:

Putovní výstava obrazů Jiří Šedý NEBÝT NA SVĚTĚ ZBYTEČNÝ  Výstavu pořádá o.p.s. Ovečka v rámci osvěty, tj. seznámení veřejnosti s problematikou Downova syndromu  K výstavě nabízíme krátkou vernisáž, kde návštěvníky seznámíme s autorovým životem a čteme úryvky z jeho knih za doprovodu živé hudby  Též je možné v rámci výstavy dle zájmu uspořádat besedu pro veřejnost na téma INTEGRACE LIDÍ S DOWNOVÝM SYNDROMEM DO MAJORITNÍ SPOLEČNOSTI  Výstava čítá cca 30 obrazů v rámu (velikost 50x50 respektive 40x40 cm)  Dle možností výstavního prostoru nabízíme též informační panely na téma DS  Výstava je prodejní, celou sumu dostane autor

Jiří Šedý Narodil se 2. července 1976 v malém městečku na Českomoravské vysočině v Hlinsku v Čechách jako člověk s Downovým syndromem. Překrásná příroda Českomoravské vysočiny ovlivnila jeho tvorbu a nevšední vnímání světa. Absolvoval zvláštní a tříletou praktickou školu. V roce 2002 byl oceněn hlavní Cenou Olgy Havlové, kterou mu předal prezident republiky pan Václav Havel. Vydal několik knih: Český myšlení, Trochu něhy, Citlivost barevného slunce, Dominčiny pohádky, Hledání a Babiččiny pohádky. Většinu z nich sám ilustroval, poslední knihu doplnil zajímavými fotografiemi. Ve všech jeho knížkách se objevuje velká láska k přírodě a lidem, radost ze života, kterého si váží bez pocitu křivdy ze svého znevýhodnění. Vydal také čtyři ilustrované, kouzelné kalendáře, které doprovází krátkým zamyšlením nad každým měsícem. Má mnoho zálib. Vedle malování a spisovatelské činnosti jsou to sporty. Plavání, kde dosáhl několik ocenění v podobě medailí ze Speciálních olympiád. Vodáctví, kde spolu se svými rodiči a početnou skupinou vodáků ve své vlastní lodi sjíždí české a moravské řeky. Rád cestuje, navštívil skoro celou Evropu, část Afriky a Ameriky. Snad nejvíce ho upoutalo Mexiko, země Mayů a dobrodružství. Je velký čtenář, nejoblíbenější spisovatel se mu stal G.Durrel a jeho milá babička, paní spisovatelka Květa Legátová, která ho přijala za svého vnuka. V posledních letech se věnuje malování obrazů, při tvorbě používá svou vlastní originální techniku. Společně s maminkou, PhDr. Vlastou Šedou, pořádají přednášky o vlivu výtvarných technik na rozvoj dítěte s DS, výstavy a výtvarné dílny. Dostává se tak do světa, který je mu blízký, kde může vyjádřit vše z čeho má radost i co ho bolí. Víc jak kde jinde může realizovat svoje schopnosti a možnosti, svoji touhu žít spolu s lidmi a ne pouze vedle nich, jako rovnocenný a plnohodnotný člověk. Vystavoval svoje obrazy v městském muzeu v rodném městě v Hlinsku v Čechách. Další město, kde lidé měli možnost shlédnout jeho obrazy, byl Nový Jičín, kde mu byla starostou města předána pamětní medaile. Ovečka, o.p.s vystavuje Jirkovy obrazy po celém Jihočeském kraji. Výstava pod názvem „Nebýt na světě zbytečný“ již proběhla v Českých Budějovicích, Vyšším Brodě, Hluboké n/Vltavou, Prachaticích, Dačicích, Volyni a Písku. Jeho velká touha je pomáhat slabším, postiženým a starým lidem. Proto deset let pracoval ve Speciální škole pro žáky s více vadami, kde mohl beze zbytku naplnit svoji touhu. Jeho současné bydliště je Kadaň. Vedle svých blízkých zde bude uskutečňovat svůj cíl, stát se plně nezávislým, plnohodnotným a soběstačným člověkem se všemi právy a povinnostmi. „Chci, celým svým srdcem pomáhat lidem, kteří moji pomoc potřebují a neodmítají. Člověče, neodmítej mne, mám tě rád.“ Jiří ŠEDÝ

Jiří Šedý obrazy

Prachatice Vyšší Brod Písek Hluboká nad Vltavou Borovany Vimperk Z realizovaných výstav…